بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت با اشاره به اینکه فرصت زیادی برای افزایش جمعیت در کشور نداریم، گفت: اگر در ۷ سال آتی کاری برای افزایش جمعیت نکنیم بعدا قابل جبران نخواهد بود و این موضوع از دغدغههای مقام معظم رهبری است.
دیدارنیوز: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه وضعیت جمعیتی کشور بسیار ناجور است و ما فرصت زیادی برای افزایش جمعیت در کشور نداریم، گفت: اگر در ۷ سال آتی کاری برای افزایش جمعیت نکنیم بعداً قابل جبران نخواهد بود.
بهرام عین اللهی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال فاطمه قاسم پور نماینده تهران، ری، شمیرانات و پردیس درباره علت اجرایی نشدن مصوبه تبصره ۱۷ بودجه سال ۱۴۰۰ کشور در خصوص موضوع ناباروری اظهار کرد: اولویتهای وزارت بهداشت در درجه اول موضوع کرونا بود، موفقیتهای خوبی در این خصوص حاصل شد موضوع بیمه همگانی و تعرفه پرستاری از دیگر اولویتهای وزارت بهداشت است.
وی با تاکید بر اینکه موضوع جوانی جمعیت از اولویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، گفت: وضعیت جمعیتی کشور بسیار ناجور است و ما فرصت زیادی برای افزایش جمعیت در کشور نداریم. اگر در ۷ سال آتی کاری برای افزایش جمعیت نکنیم بعداً قابل جبران نخواهد بود و این موضوع از دغدغههای مقام معظم رهبری است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه اجرای قانون جوانی جمعیت از وظایف ما است، خاطرنشان کرد: برای اجرای قانون جوانی جمعیت در وزارت بهداشت از تجربه تشکیل قرارگاه کرونا استفاده و قرارگاهی به عنوان جوانی جمعیت تشکیل دادیم که در آن مسئولیت فرماندهی کار برعهده وزیر قرار دارد، همچنین تمامی افراد مسئول در حوزه جوانی جمعیت و تعدادی از نمایندگان مجلس در این قرارگاه حضور دارند و جلسات مربوطه نیز به صورت هفتگی در حال برگزاری است.
عین اللهی اظهار کرد: در حوزه جوانی جمعیت جدا از اقداماتی که وزارت بهداشت باید انجام دهد عمدتاً موضوعی فرهنگی است و من از همه نمایندگان میخواهم کمک کنند تا این معضل حل شود و ما از پیچ خطرناک کاهش جمعیت بتوانیم نجات پیدا کنیم.
وی گفت: برای موضوع جوانی جمعیت همه خانههای بهداشت در کشور را بسیج کرده ایم و برای بهورزانی که نسبت به تشویق افراد تحت پوشش خود جهت افزایش جمعیت اقدام کنند بستههای تشویقی در نظر گرفته ایم.
وزیر بهداشت با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته به موضوع جوانی جمعیت گفت: از کل اعتبارات تخصیص یافته از تبصره ۱۷ بودجه یعنی از کل مبلغ ۷۸۷ میلیارد تومان، ۴۹۲ میلیارد تومان اعتبار تملکی است یعنی باید مراکزی را به عنوان ناباروری در استانها تاسیس کنیم تا این مراکز در این رابطه فعالیت کنند. متاسفانه امروز مراکز درمانی کافی برای موضوع ناباروری وجود ندارد و این موضوع در اولویت اصلی وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ این ۴۹۲ میلیارد تومان هزینه شده برای تاسیس ۴۰ مرکز ناباروری و بلوک زایمان هزینه شده است. هم اکنون نیز ۱۴ پروژه مرکز و بلوک زایمان و ۲۶ مرکز تخصصی درمان ناباروری در دست اجرا است.
عین اللهی با تاکید بر اینکه افزایش مراکز درمان ناباروری و بلوک زایمانی از اولویتهای اصلی وزارت بهداشت در سال جاری است، خاطرنشان کرد: برای سال جاری اجرای ۲۱۹ پروژه را در دست اجرا داریم. علاوه بر بودجه تعیین شده در تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان بیمه سلامت نیز ۱۴۱ میلیارد تومان از منابع خود جهت درمان ناباروری تخصیص داده که این رقم نیز هزینه شده است.
وی گفت: وزارت بهداشت ۳۵۰ هزار بسته خدماتی ناباروری را در سال ۱۴۰۰ ارائه کرده و امیدواریم که در سال جاری نیز بتوانیم بیشتر از خدمات ارائه شده در سال قبل خدمت ارائه دهیم. امیدواریم خدمات نازایی و ناباروری در پوشش بیمه کامل قرار بگیرند و وزارت بهداشت بتواند استانداردهای ارائه خدمات مذکور را به طور کامل ابلاغ کند. دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت دستورالعمل خرید راهبردی خدمات موضوع این تصویب نامه را به طور کامل ابلاغ کند و بار مالی مورد نیاز برای اجرای این تصویب نامه از محل منابع مرتبط با ارائه خدمات نازایی و ناباروری در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد و به سازمانهای بیمه پایه انتقال پیدا میکند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: سازمان بیمه سلامت دستورالعمل خرید راهبردی خدمات درمان ناباروری ابلاغی از سوی شورای عالی بیمه را جهت اجرا از آذرماه سال گذشته به ادارات کل استانها ارسال کرده و عملکرد آنها را مرتباً تحت نظارت و ارزیابی قرار داده اند. من افتخار دارم که اعلام کنم یکی از افتخارات دولت مردمی این است که در حال حاضر ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی بستههای خدماتی ناباروری در مراکز دولتی و ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش عمومی غیر دولتی در مراکز عمومی غیر دولتی و پرداخت ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی بستههای خدمتی ناباروری در مراکز خصوصی و خیریه توسط سازمان بیمه سلامت در وزارت بهداشت انجام میشود و امیدواریم که در صورت تأمین منابع کافی بتوانیم ۱۰۰ درصد این کار را انجام دهیم.
عیناللهی ادامه داد: همچنین در راستای جبران خسارات افرادی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ خدمات درمان ناباروری را از مراکز طرف قرارداد دریافت کردند را در قالب خسارت متفرقه پرداخت کنیم. همچنین جهت رفاه بیشتر و دسترسی آسانتر و عدالت در سلامت بیمه شدگان روستایی نظام بیمه همگانی جهت اخذ خدمات درمان نازایی و ناباروری معاف از پرداخت در سیستم ارجاع هستند.
وی اظهار کرد: پرداخت هزینههای دارو و پاراکلینیک و تجهیزات پزشکی مرتبط به صورت ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و دریافت خدمات کمک باروری جهت زوجه نابارور تا سن ۴۹ سال تمام و بدون محدودیت سنی برای زوج بارور با پرداخت هزینه از جیب میسر شده است. جهت قرارداد با بخش خصوصی در صندوقهای بیمه همگانی و روستایی مجوزهای لازم صادر شده است همچنین در اجرای ماده ۴۴ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده کلیه زوجین نابارور فاقد بیمه را با آزمون وسع تحت پوشش بیمه قرار میدهیم همچنین کلیه خانمهای باردار در صورتی که تحت پوشش بیمه نباشند در صورت مراجعه بدون پرداخت وجهی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد همچنین فرزندان آنها نیز تا ۵ سالگی از بیمه درمانی برخوردار خواهند شد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: وزارت بهداشت با تمام توان در تلاش است تا با کمک نمایندگان پیچ خطرناک موجود در جوانی جمعیت را با موفقیت پشت سر بگذاریم.