تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

دلیل خروج پول حقیقی از «بورس» چیست؟

کارشناس بازار سرمایه درباره دلیل خروج پول حقیقی از «بورس» می‌گوید: برخی اتفاقات سیاسی چه در داخل و چه در خارج از کشور سبب افزایش ریسک سیستماتیک و خروج پول از بازار طی روز‌های اخیر شده است.

کد خبر: ۱۳۰۶۹۷
۱۱:۵۸ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

دلیل خروج پول حقیقی از «بورس» چیست؟

دیدارنیوز: شرایط بازار سرمایه با نگاه فاندامنتال، ریسک چندانی ندارد؛ اما برخی اتفاقات سیاسی چه در داخل و چه در خارج از کشور سبب افزایش ریسک سیستماتیک و خروج پول از بازار طی روز‌های اخیر شده است. با در نظر گرفتن کاهش ریسک‌های سیاسی، به نظر می‌رسد با نگاه بلندمدت سرمایه‌گذاری در بورس کاملا توجیه‌پذیر است.

به نقل از سنا، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب بالا گفت: این روز‌ها پیگیری اخبار جنگ روسیه و اوکراین و تحلیل تبعات آن، برای اهالی بازار سرمایه نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. با شروع جنگ، اکثر کامودیتی‌ها به خصوص نفت و گاز با رشد قابل توجهی مواجه شدند.

امین دامچه افزود: دلیل اصلی این اتفاق کاهش عرضه کالا توسط روسیه به سبب اعمال تحریم از سوی آمریکا بود. با رشد قیمت‌های جهانی، شرکت‌ها روی کاغذ با رشد سودآوری مواجه می‌شدند، اما بعد از مدتی واقعیت‌ها نمایان شد، به طوری که روسیه جای فروش عمده محصولات ایران را در ابعاد جهانی گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: مطابق با آمار، فروش نفت ایران که در ماه گذشته حتی به روزانه بالای یک میلیون بشکه رسیده بود به تازگی به پایین‌تر از ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسید. عمده نفت ایران به چین و هند صادرات می‌شد، اما در ماه جاری، روسیه جای ایران را در فروش نفت پر کرد، زیرا برای فروش کالا‌ها تخفیف قابل توجهی می‌دهد. همین موارد را می‌توان در خصوص سایر کالا‌ها نیز مشاهده کرد.

او تصریح کرد: از طرف دیگر کمبود برق در کشور باعث کاهش تولید برخی صنایع بزرگ در فصل گرما خواهد شد و اگر برای این مشکل چاره‌ای اندیشیده نشود، با توجه به چشم انداز ۱۴۰۴ و بهره‌برداری از طرح‌های مختلف، برخی مشکلات گسترده‌تر خواهد شد.

دامچه با اشاره به افزایش قیمت دلار اضافه کرد: از سوی دیگر روند دلار صعودی شده و با افزایش نرخ‌های اخیر در کالا‌های اساسی، پیش‌بینی می‌شود روند صعودی دلار ادامه داشته باشد؛ بنابراین شرکت‌های بزرگ بازار که یکی از مبانی نرخ فروش آن‌ها دلار است (مانند پالایشگاه‌ها)، عمده فروش آن‌ها داخلی است و مشکل چندانی در تولید ندارند، گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری هستند.

کارشناس بازار سرمایه؛ در بررسی توافق برجام نیز گفت: تا زمانیکه جنگ روسیه و اوکراین ادامه دارد احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات پایین است، زیرا روسیه تمایل زیادی برای توافق ندارد؛ بنابراین گروه خودرو، بانک، بیمه و حمل و نقل که صنایع برجامی به شمار می‌آیند، شاید تنها بواسطه تحولات داخلی مورد توجه قرار گیرند.

دامچه بیان کرد: به طور مثال، در گروه خودرو، با عملیاتی شدن ورود خودرو به بورس کالا، فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار کم می‌شود و این موضوع به نفع کارخانه هاست؛ همچنین اجرایی شدن معامله بلوکی سایپا و ایران خودرو می‌تواند جان تازه‌ای به این گروه بدمد. در صنعت خودرو، سهام گروه بهمن یکی از سهام کم ریسک‌تر به نسبت سایرین محسوب می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: دسته آخر هم سهامی هستند که با افزایش نرخ محصولاتشان این روز‌ها مواجه هستیم. گروه‌های غذایی، شوینده، لاستیک، روغن موتور، دارویی و حتی نیروگاهی و مخابرات در این دسته قرار می‌گیرند. در سال گذشته بهای تمام شده برخی از این صنایع به قدری رشد کرد که آن‌ها زیان‌ده شدند و عملا شرکتی که زیان می‌کند، تمایلی برای تولید ندارد. این موضوع سبب کاهش محصول در بازار شد، بازار با مازاد تقاضا مواجه می‌شود و فشار شرکت‌ها سبب افزایش نرخ فروششان می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه؛ در پایان گفت: در حال حاضر با نگاه فاندامنتال شرایط بازار سرمایه ریسک چندانی ندارد، اما برخی اتفاقات سیاسی چه در داخل و چه در خارج از کشور سبب افزایش ریسک سیستماتیک و خروج پول از بازار طی روز‌های اخیر شده است. با در نظر گرفتن کاهش ریسک‌های سیاسی، به نظر می‌رسد با نگاه بلند مدت سرمایه‌گذاری در بورس کاملا توجیه‌پذیر است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی