معینالدین سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اصلاح ساختار اقتصادی با روش فعلی دور از ذهن است، گفت: ارز ترجیحی را حذف کردند و کالابرگی به مردم داده نشد.
دیدارنیوز: یک نماینده مجلس گفت: برخلاف آنچه که گفته شد به ۹ دهک یارانه پرداخت شده است، عملاً این اتفاق نیفتاده و مردم در این زمینه به شدت مشکل دارند و این نگرانی وجود دارد که همین اتفاق برای کالابرگ الکترونیک رخ دهد.
معینالدین سعیدی، درباره اصلاح نظام پرداخت یارانه و اعتراضاتی که در خصوص این اقدامات به وجود آمده است، گفت: برخلاف آنچه که گفته شد به ۹ دهک یارانه پرداخت شده است عملاً این اتفاق نیفتاده است و مردم در این زمینه به شدت مشکل دارند، حال امیدوارم در بحث بنکارتها و کالابرگهای الکترونیکی چنین اتفاقی رخ ندهد.
این نماینده مجلس درباره اینکه پارلمان درخصوص دادن «بنکارتها و کالابرگهای الکترونیکی» چه رویکردی در قبال دولت دارد، بیان کرد: مجلس ابتدای امر در بودجه سال ۱۴۰۱، ۹ میلیارد دلار را برای ارز ترجیحی پیشبینی کرد و این اختیار را هم به دولت داده بود که از این ارز ترجیحی استفاده کند یا اینکه حذفش کند، اما اگر حذف کند بر مبنای قیمت شهریور ۱۴۰۰ سبد غذایی خانوادهها از طریق کالابرگ تامین شود. عملاً ارز ترجیحی را حذف کردند و کالا برگی به مردم داده نشد و به جایش یارانه نقدی پرداخت شد که آن هم مشکلات خود را دارد.
وی تاکید کرد: قطعا مجلس باید بر امر نظارت مُصر باشد تا سبد غذایی به خانوادهها با قیمت شهریور ۱۴۰۰ از طریق کالابرگ داده شود.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه گفته میشود تنها قیمت چند کالا افزایش پیدا کرده است و این ارتباطی به افزایش قیمت دیگر کالاها نباید داشته باشد، اظهار کرد: دوستان ما میگویند افزایش قیمت در حوزه «مرغ» «تخم مرغ» و «لبنیات» بوده و در دولت گفته میشود اثر تورمیاش حداکثر ۱۰ درصد است؛ در صورتی که علم اقتصاد میگوید چنین اتفاقی نخواهد افتاد، زیرا شما زمانی که شوک تورمی را تجربه میکنید این شوک ادامه دارد و دیگر مسائل اقتصادی را در بر میگیرد و همین امروز در حوزه قیمت ارز شاهد تاثیر این افزایش قیمت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: ما همگی باید به دولت برای اصلاح ساختار اقتصادی کمک کنیم، اما اصلاح ساختار اقتصادی با این روش بسیار بسیار دور از ذهن است.
سعیدی درباره اینکه چه نظارتی میتواند بر دادن «بنکارتهای الکترونیکی» صورت گیرد تا سرنوشتی همچون سهام عدالت و یا یارانه کمک معیشتی پیدا نکند، گفت: درحال حاضر برخلاف آنچه که از سوی دولت مطرح میشود مبنی بر پرداخت یارانه معیشتی به ۹ دهک از جامعه این اتفاق عملاً نیفتاده است و بسیاری از افراد واجد شرایط، یارانه دریافت نکردهاند و این نگرانی وجود دارد که همین اتفاق برای کالابرگ الکترونیک رخ دهد.
وی ادامه داد: نامهای را نمایندگان مجلس تنظیم و نگرانی خودشان را عنوان کردند و در جلسهای که با آقای قالیباف داشتند ایشان هم مطرح کردند که برای اینکه مشکلات این طرح به حداقل کاهش پیدا کند اهرمهای نظارتی مجلس اعمال خواهد شد که این اتفاق به درستی رخ دهد. به شخصه این نگرانی را دارم و معتقدم یک مقداری نقش نظارتی مجلس در این زمینه فعالتر شود چرا که جامعه در حال حاضر کشش یک شوک تورمی را در این قضیه ندارد مخصوصا اینکه در نحوه توزیع کالابرگ مهم است به کسانی داده شود که حقشان است.
نماینده مردم چابهار ادامه داد: باز هم تاکید میکنم در عین حال که باید آسیبهای موضوع را مطرح کنیم، حتما باید از اقدامات خوب هم تقدیر شود، اما عدم انسجام در تیم اقتصادی دولت کاملا مشخص است، نحوه عملکرد و گزارشاتی که داده میشود، نشان از یک عدم انسجام دارد. اگر کسی با الفبای اقتصاد آشنا باشد، هنگامی که ما در برخی از حوزهها تورم بالای ۴۰۰ درصد را در کالای اساسی شاهدیم طبیعتا نباید انتظار داشته باشیم این موضوع شامل دیگر کالاها خدمات نشود؛ حضرات میگویند ممکن است تنها ۱۰ درصد تورم داشته باشیم، اما این با علم اقتصاد همخوانی ندارد و طبیعتا تاثیر گران شدن کالاهای اساسی بر تورم کلی بسیار بسیار بیشتر از این خواهد بود.
وی گفت: انتظار میرود همانطور که مقام معظم رهبری گفتند به تیم اقتصادی کمک شود، اما پیشنیازش انسجام تیم اقتصادی دولت است که در حال حاضر خلاءهای بسیاری دارد.