
دیدارنیوز | خشکسالی فراگیر استان خوزستان که امسال، تهدیدی جدی را در تمام مناطق استان به انتظار نشسته است در شهرستان باغملک هم که سالهاست با معضل بی آبی،کم آبی، خالی شدن سفرههای زیرزمینی و اختلافات گسترده ناشی از کمبود منابع آب دست و پنجه نرم می کند به شکل قطعی آب روستاها و نوبتی شدن آب شهری در حال خودنمایی است.
در میان دهها روستای دارای تنش آبی، به عنوان نمونه، مشکل آبی روستای مله گوراب(دره تنگار) از توابع بخش مرکزی این شهرستان را برای درک بهتر عمقِ این بحران به تصویر می کشیم.
آب این روستا که از چشمههای مسیر رودخانه مالآغا-ابوالعباس تامین می شود در مسیر خود از دهستان پرجمعیت ابوالعباس عبور می کند. اختلاف ارتفاع از محل پمپاژ تا منبع روستا ۲۵۰متر است و در مسیری بیش از هفت کیلومتر لوله گذاری شده است.
آب این روستا در سالهای ابتداییِ راه اندازی این خط لوله به صورت ۲۴ساعته و بی وقفه جریان داشت و با یک بار پمپاژ در شبانه روز به راحتی آب روستا را تامین می کرد. اما با افزایش طرحهای کشاورزی و صنعتی در مسیر این خط لوله و افزایش جمعیت دهستان ابوالعباس که بخشی از آب مصرفی خود را به صورت غیر مجاز و با احداث انشعابات پیدا و پنهان از این لوله تامین می کنند مانع از رسیدن آب به منبع اصلی می شوند. ( بین سی تا پنجاه انشعاب غیرمجاز در مسیر این خط لوله تخمین زده می شود. )
طرح درختکاری با صدها اصله درخت بید، طرح های کشاورزی و مرغداری های مسیر که کاملا غیر مجاز و با سوراخ کردن شاه لوله اقدام به انشعاب غیرمجاز کردند و سی-چهل منزل مسکونی که به جای استفاده از سیستم آبرسانی ابوالعباس به صورت رایگان از آب روستای مله استفاده می کنند و آب این روستا را قبل از رسیدن به لبهای تشنهی بیش از صد و ده خانوارِ در انتظار آب، به رایگان و بی دردسر از آنِ خود می کنند کمر لوله را شکسته است.
در سالهای خشکسالی و کمبود آب، اقداماتی از این دست در مسیر این خط لوله قوز بالا قوز شده است که جز با تامین کافی و با ثبات آبِ شرب منازل و طرح های صنعتی و کشاورزی مسیر، توسط اداره آب و ورود بی ملاحظه دادستانی و فرمانداری به موضوع انشعابات غیر مجاز چارهی دیگری برای حل این مساله نمی ماند.
پشت گوش انداختن این مساله از سوی مسئولان ذیربط و ناامید کردن مردم این روستا از ورود مسئولانه مدیران و حل این موضوع، آن هم یک بار برای همیشه و به طور اصولی، ممکن است این گمان را در ذهن مردم ایجاد کند که خودشان باید برای حل معضل آب روستا دست به کار شوند که قطعا نتایج خوبی در پی نخواهد داشت و مُسَکِنهای مقطعی دردی را دوا نمی کند.
انتظار می رود اداره کل آبفای استان هر چه سریعتر به این موضوع ورود کرده و بحران تنش آبی روستاهای باغ ملک را پیش از آنکه هوا گرمتر، آب کمتر و طاقت مردم طاقتر شود با کمک دادستان و فرماندار شهرستان حل و فصل کند.