رئیس اداره حیات وحش ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در خشکی نیز گونههایی مانند پلنگ و پرندگان با توجه به خشک شدن چشمها و کاهش آب رودخانهها و کم شدن پوشش گیاهی، بسیار آسیبپذیر میشوند
رئیس اداره حیات وحش ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: آسیب خشکسالی روی زادآوری و تولید مثل این جانوران قابل مشاهده است و باعث ایجاد نگرانی است.
به گفته او با انجام پروژههایی مانند آبرسانی، دادن علوفه دستی، ایجاد آبشخور و بهسازی چشمهها در مناطق حفاظتشده، از بخشی از خسارات جلوگیری کنیم، اما علیرغم اقدامات ما، شرایط کمآبی در هر صورت تاثیر منفی خود را روی جانوران، گیاهان و جنگلهای استان خوزستان میگذارد.
الوندی می گوید: بیشترین آسیبی که خوزستان در فصل تابستان متحمل میشود، مربوط به تعدد آتشسوزیهایی است که به علت خشکی هوا و خشک شدن علوفههای سطح زیر جنگل رخ میدهد.
شرایط امسال خوزستان، بحرانی است و با توجه به کاهش بارندگیهای امسال نسبت به سال گذشته، تداوم آتشسوزیها را امسال نیز شاهد خواهیم بود و گر چه به علت کم شدن پوشش گیاهی یک ساله در جنگلها نسبت به سال گذشته، احتمال افزایش سطح آتشسوزیها در جنگلها کمتر است، اما وضعیت در تالابها متفاوت است، زیرا هر چه تالابها خشکتر شوند، آتشسوزی در سطح بیشتری انتظار میرود.
الوندی گفت: گونههای گیاهی مستعد آتشسوزی شامل نیزارها در تالابها، درختان بلوط در جنگلهای زاگرسی و درختان گز و پده در جنگلهای دز و کرخه هستند. این درختان، بیشترین میزان آسیب را در آتشسوزیها متحمل میشوند.