تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

در دولت چه خبر است؟

سید احمد نبوی قائم مقام حزب همدلی مردم تحول خواه (همت) با ارسال یادداشتی برای دیدارنیوز به حذف محسن رضایی از کمیسیون اقتصادی دولت واکنش نشان داد و نوشت: آقای رئیسی لطفا هر چه زودتر تیم اقتصادی دولت را از جنگ قدرت درون سازمانی رها سازید که این به نفع ملک و مملکت است.

کد خبر: ۱۲۸۲۴۰
۱۴:۳۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱

در دولت چه خبر است؟

 

دیدارنیوز ـ سید احمد نبوی*: به گزارش خبرگزاری ارگان دولت (ایرنا)، هیأت وزیران در جلسه هفتم فروردین ماه امسال، به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب کرد «معاونان اجرایی و اقتصادی رئیس جمهور از ترکیب کمیسیون اقتصاد دولت موضوع بند (۱) ماده (۶) اصلاحی آیین نامه داخلی هیأت دولت حذف شوند».این مصوبه روز یکشنبه چهارم اردیبهشت از سوی «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور ابلاغ و اجرایی شد.

حالا اصل ۱۳۸ قانون اساسی را با هم بخوانیم: اصل یکصد و سی و هشتم می‌گوید علاوه بر مواردی که هیئت وزیران یا وزیری مأمور تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی قوانین می‌شود، هیئت وزیران حق دارد برای انجام وظایف اداری و تأمین اجرای قوانین و تنظیم سازمان‌های اداری به وضع تصویب‌نامه و آیین‌نامه بپردازد. هر یک از وزیران نیز در حدود وظایف خویش و مصوبات هیئت وزیران حق وضع آیین‌نامه و صدور بخشنامه را دارد، ولی مفاد این مقررات نباید با متن و روح قوانین مخالف باشد.

دولت می‌تواند تصویب برخی از امور مربوط به وظایف خود را به کمیسیون‌های متشکل از چند وزیر واگذار نماید. مصوبات این کمیسیون‌ها در محدوده قوانین پس از تأیید رئیس‌جمهور لازم‌الاجرا است. تصویب‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های دولت و مصوبات کمیسیون‌های مذکور در این اصل‏، ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی می‌رسد تا در صورتی که آن‌ها را بر خلاف قوانین بیابد با ذکر دلیل برای تجدید نظر به هیئت وزیران بفرستد.

دولت‌های قبلی بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی یک کمیسیونی تشکیل داده‌اند به نام کمیسیون اقتصادی که در این دولت هم وجود دارد و تصمیمات اساسی اقتصادی را در آن کمیسیون می‌گیرند از جمله این تصمیمات به سه نمونه اشاره می‌کنم؛

۱- بررسی پیشنهاد "لایحه ایجاد شورای ثبات مالی" در اجرای سیاست‌های احتیاطی کلان در کشور
۲- پیشنهاد وزارت نفت به دولت برای اضافه شدن شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی به فهرست سازمان‌های توسعه‌ای
۳- پیشنهاد وزارت اقتصاد و برای تقسیط بدهی و بخشودگی جرائم مالیاتی قابل بخشش بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط.

تا همین جای کار باید همه خوانندگان خصوصا کارشناسان اقتصادی‌ در اوج تعجب و حیرت از تصمیم حذف معاون اقتصادی رئیس جمهور توسط معاون اول رئیس جمهور از این کمیسیون تخصصی قرار گرفته باشند.

معلوم نیست چرا این اتفاقات رخ می‌دهد، مگر چند نفر را در دولت دارید که از سال ۱۳۷۶ در جریان مطالعه، بررسی و تصویب تمام سیاست‌های کلان کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار داشته باشد که اتفاقا تخصص اصلی اش نیز اقتصاد باشد.

خدا کند که کسالت چند روز قبل دکتر رضایی و بستری شدنش مرتبط با این موضوع نباشد که واقعا دل هر دلسوخته انقلابی را بدرد می‌آورد. جناب آقای رئیسی لطفا هر چه زودتر تیم اقتصادی دولت را از جنگ قدرت درون سازمانی رها سازید که این به نفع ملک و مملکت است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی