ایلان ماسک برای خرید توییتر به ارزش ۴۴ میلیارد دلار قرارداد بست. ماسک خواستار تغییرات کاربر پسند در این سرویس شامل وجود دکمه ویرایش پیامها و مقابله با رباتهای اسپم است.
دیدارنیوز ـ این لحظه مهمی برای شرکت ۱۶ ساله توییتر است که به یکی از تاثیرگذارترین صحنههای عمومی جهان تبدیل شده و اکنون با سلسله چالشهایی روبرو شده است.
ایلان ماسک که خود را مدافع سرسخت آزادی بیان میخواند، از نظارت بر محتوا در توییتر انتقاد کرده و میخواهد الگوریتم اولویت دهنده توییتها، عمومی باشد و با دادن قدرت بیش از حد در این سرویس به شرکتهایی که تبلیغ میکنند، معترض است.
کنشگران سیاسی انتظار دارند که سیستم ماسک به معنای نظارت کمتر و احیای دوباره افراد ممنوعه شامل دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا باشد. محافظه کاران از چشم انداز کنترلهای کمتر به وجد آمدهاند در حالی که برخی از مدافعان حقوق بیش نگران افزایش نفرت پراکنی هستند.
ماسک همچنین خواستار تغییرات کاربر پسند در این سرویس شامل وجود دکمه ویرایش پیامها و مقابله با رباتهای اسپم است که میزان انبوهی از توییتهای ناخواسته را ارسال میکنند.
صحبت درباره این قرارداد که طی هفته گذشته نامعلوم بود، در تعطیلات آخر هفته پس از این که ایلان ماسک نظر سهامداران توییتر را با اعلام جزئیات مالی پیشنهاد خریدش جلب کرد، سرعت گرفت. توییتر تحت فشار سهامدارانش، مذاکره با ماسک را برای خرید این شرکت به قیمت ۵۴.۲۰ دلار هر سهم آغاز کرد.
ماسک در بیانیهای اعلام کرد آزادی بیان بستر یک دموکراسی کارآمد است و توییتر میدان شهر دیجیتالی است که در آن مسائل مهم آینده بشریت به بحث گذاشته میشوند.
جک دورسی، مدیرعامل سابق توییتر اواخر روز دوشنبه در سلسله توییتهایی از ایلان ماسک و پاراگ آگراوال، مدیرعامل توییتر برای این که شرکت را از یک وضعیت غیرممکن بیرون بردند، تشکر کرد. وی گفت: توییتر شرکتی است که همیشه مسئله مهمی برای من و بزرگترین افسوسم بوده است. توییتر در مالکیت وال استریت و مدل تبلیغات است. پس گرفتن توییتر از وال استریت، نخستین گام درست است.
ارزش سهام توییتر روز دوشنبه ۵.۷ درصد افزایش یافت و در ۵۱.۷۰ دلار بسته شد. قیمت خرید ایلان ماسک ۴۰ درصد بالاتر از قیمت نهایی سهام توییتر یک روز پیش از افشای خرید ۹ درصد سهام این شرکت توسط ماسک بود. با این حال این قیمت کمتر از قیمت ۷۰ دلار هر سهم توییتر در سال میلادی گذشته محسوب میشود.
اقدام ماسک ادامه سنت خرید پلتفرمهای رسانهای تاثیرگذار توسط میلیاردرها است. پیش از این جف بزوس، موسس شرکت آمازون در سال ۲۰۱۳ واشنگتن پست را خریداری کرده بود.
توییتر اعلام کرد ماسک ۲۵.۵ میلیارد دلار فاینانس بدهی و خرید اعتباری سهام تامین کرده و ۲۱ میلیارد دلار هم بدهی قابل تبدیل به سهام فراهم کرده است.
ماسک که ثروتش از سوی فوربس ۲۶۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است، اعلام کرد نگران مسائل اقتصادی توییتر نیست. وی مدیرعامل شرکت خودروسازی برقی تسال و شرکت هوافضای اسپیس ایکس است و مشخص نیست چه مدت زمانی برای توییتر اختصاص خواهد داد.
آگراوال به کارمندان توییتر اعلام کرد هنگامی که قرارداد فروش نهایی شد، نمیدانیم این پلتفرم چه مسیری پیدا خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، قرارداد فروش توییتر توسط هیات مدیره این شرکت تایید شد و اکنون در معرض رای سهامداران قرار خواهد گرفت. تحلیلگران میگویند هیچ مانع رگولاتوری برای نهایی شدن این قرارداد پیش بینی نمیشود.