تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ درخواست بایدن از آمریکایی‌ها/ فضانوردان ناسا هم رای دادند +عکس
ترامپ یا هریس در کاخ سفید

انتخابات آمریکا؛ درخواست بایدن از آمریکایی‌ها/ فضانوردان ناسا هم رای دادند +عکس

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...
در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه‌

رئیسی: دانشگاه تراز اسلامی اقتضائاتی دارد که همه باید به آن ملتزم باشند

سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری با بیان اینکه حفظ کرامت و منزلت اساتید دانشگاه در کشور یک وظیفه همگانی است، گفت: دانشگاه تراز اسلامی اقتضائاتی دارد که همه باید به آن ملتزم باشند.

کد خبر: ۱۲۷۷۲۲
۰۷:۲۶ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۱

رئیسی: دانشگاه تراز اسلامی اقتضائاتی دارد که همه باید به آن ملتزم باشند

دیدارنیوز: رئیس‌جمهوری حفظ شان، منزلت و کرامت اساتید دانشگاه را یک وظیفه همگانی در کشور دانست و به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دستور داد پیگیری مطالبات، رفع دغدغه‌های اساتید دانشگاه خصوصا در حوزه معیشت را با جدیت در دستور کار قرار دهد.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، سیدابراهیم رئیسی عصر سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه با تأکید بر این که فضای دانشگاه‌ها باید فضای علم، دانش و پرورش نیرو‌های فرهیخته باشد، گفت: اعتقاد داریم حمایت از علم و پژوهش و دانشگاه‌ها هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری برای پیشرفت و آبادانی کشور به شمار می‌آید.

رئیس‌جمهوری با یادآوری اهمیت بالای و جایگاه اساتید دانشگاه در فرآیند توسعه و تعالی کشور اذعان داشت: امروز موظف به رفع دغدغه‌های اساتید و جلب رضایت آنان هستیم تا آنان با روحیه و نشاط بالایی، آینده‌سازان کشور را پرورش بدهند.

رئیسی همدلی، همفکری و استفاده از ظرفیت عظیم جوانان و نخبگان دانشگاهی کشور را بهترین راهکار عبور از موانع و مشکلات کشور دانست و گفت: در دولت به استفاده از همه ظرفیت‌های فکری و منابع انسانی کشور باور داریم و به سوی همه دلسوزان و دغدغه‌مندان خصوصا در جامعه دانشگاهی و نخبگانی کشور دست یاری دراز کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور دانشگاه‌ها را اتاق فکر دولت خواند و تأکید کرد: دانشگاه باید مسایل کشور را با اولویت و به صورت مسأله‌محور مورد بررسی قرار داده و در خصوص مسایلی مانند، آب، خاک، کشاورزی، هوا، صنعت، اشتغال و فناوری‌های نو راهکار‌های عملیاتی به دولت ارایه دهد.

مرور الزامات تحول در دولت دیگر محور سخنرانی رئیس‌جمهوری در این جلسه بود. رئیسی با تأکید بر این که تحول در دولت باید علم‌پایه باشد، اظهار داشت: تحول پایدار و اثربخش در دولت در گروی این است که همه امور بر پایه علم و دانش انجام شود و لازمه آن ارتباط عمیق و مستمر دولت با دانشگاه است.

رئیسی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری را پل ارتباطی دولت با دانشگاه و فضای نخبگانی دانست و با اشاره به برخی تلاش‌ها در این مرکز برای طراحی سامانه‌ای برای ارتباط ساختارمند دولت و نخبگان دانشگاهی، خاطرنشان کرد: دولت قائل به ارتباط اثربخش با شبکه نخبگانی کشور است و راهکار مشکلات کشور را از مسیر اتکا به دانش و بینش و توانمندی نخبگان و دانشگاهیان جست‌وجو می‌کند.

رئیسی امیدآفرینی از طریق حمایت‌های ملموس و عملی را مهم‌ترین راهکار صیانت از نخبگان کشور خواند و گفت: باید با دانشجویان که آینده‌سازان کشور هستند، به نحوی رفتار شود که نسبت به آینده کشور امیدوار باشند تا مهاجرت نخبگان روند معکوس پیدا کند و این موضوعی است که دولت در خصوص آن وظیفه جدی بر عهده دارد.

رئیس‌جمهوری با بیان این که در داخل کشور جاذبه‌های بسیار ارزشمندی برای فعالیت جوانان و دانشجویان وجود دارد، گفت: در داخل کشور و در سطح شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز آموزشی و علمی کشور باید به گونه‌ای جاذبه ایجاد شود که دانشجویان و جوانان احساس کنند که میدان فعالیت و پژوهش برای آن‌ها وجود دارد.

رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به سخنان یکی از اساتید در خصوص اهمیت توجه به علوم انسانی، ارتقا این علوم را جزو اولویت‌های کشور خواند و گفت: دانشگاه مرکز پرورش انسان و تولید علم است و لازم است خصوصا در حوزه علوم انسانی دانشگاه‌هایی در تراز اسلام و انقلاب داشته باشیم.

همکاری و هم‌افزایی صنعت و دانشگاه موضوع بعدی سخنرانی رئیسی در جمع اساتید دانشگاهی بود. رئیس‌جمهور در این زمینه با اشاره به دغدغه یکی از مهمانان در خصوص موانع همکاری صنعت و دانشگاه گفت: بار‌ها در دولت تأکید کردم که به جای این که دانشگاه به دنبال صنعت باشد، امروز تمام دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند به سراغ دانشگاه بروند و با دانشگاه‌ها و مراکز علمی در همه سطوح ارتباط کاربردی برقرار کنند.

رئیسی خطاب به اساتید و روسای دانشگاه‌ها گفت: تلاش کنید فضای دانشگاه‌ها فضای علم، دانش و پرورش نیرو‌های فرهیخته باشد و همت اساتید در این زمینه می‌تواند آثار زیادی داشته باشد.

رئیس‌جمهوری رعایت شئونات اسلامی و احترام به اساتید را مورد تأکید قرار داد و گفت: رعایت حرمت و منزلت اساتید اهمیت بسیار زیادی دارد و در دانشگاه باید هم دانشجو و هم مجموعه مدیریت چنین رویکردی داشته باشند.

رئیسی تأکید کرد: دانشگاه تراز اسلامی اقتضائاتی دارد که همه باید به آن، التزام داشته باشند و برای این کار همه باید همت کنند تا فضای دانشگاه، فضای علم، تحقیق و پژوهش و فرهیختگی باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنانی با اشاره به ارتباط نزدیک رئیس جمهور با اساتید و دانشجویان به مهم‌ترین برنامه‌های وزارت علوم اشاره کرد و گفت: در دوره مدیریت بر وزارت علوم چهار اولویتِ «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری»، «آموزش و پژوهش»، «نوآوری هدفمند» و «تولید ثروت از دانش» را پیگیری خواهیم کرد تا تحقق یابد.

در این دیدار دکتر حسن دانایی‌فرد، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر میرسامان پیشوایی، استاد دانشگاه علم و صنعت، خانم غروی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر نجف لکزایی، استاد پژوهشگاه علوم، دکتر محمدرضا حسنی آهنگر، استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دکتر تقی آزاد ارمکی، استاد دانشگاه تهران، دکتر فواد ایزدی، از دانشگاه تهران، دکتر محمدرضا جهان‌سوز از دانشگاه تهران، دکتر علی عبدالعالی از دانشگاه علم و صنعت، دکتر داوود مرادخانی از دانشگاه زنجان، دکتر حسن مسلمی نائینی از دانشگاه تربیت مدرس، دکتر عبدالحمید نقره‌کار از دانشگاه علم و صنعت، خانم دکتر فرهمندپور از دانشگاه تهران و دکتر علی رضائیان از دانشگاه شهید بهشتی، سخنان خود را به ترتیب در موضوعات بهبود کیفیت تصمیم‌گیری در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی، رویکرد سیستمی به نظام حکمرانی، رشته مطالعات زنان و خانواده، تحول علوم انسانی، نقش علم و فناوری در تمدن‌سازی، مسایل اجتماعی ایران، مطالعات منطقه‌ای در دانشگاه‌ها، امنیت غذایی با استفاده از یافته‌های علمی، نقش ترویج علم در تولید دانش‌بنیان، نقاط قوت و ضعف در ساختار منابع، نقش و چگونگی تعامل با کشور‌های همسایه شرقی، اهمیت مباحث میان دانش در حوزه معماری و هنر، مهاجرت نخبگان و اقدامات دانشگاه در راستای شعار سال مطرح کردند.

در این دیدار همچنین دکتر جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر انبیاء رئیس دانشگاه علم و صنعت، دکتر نصیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مردانی رئیس بسیج اساتید کشور، دکتر چلداوی رئیس دانشگاه شاهد و دکتر تهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دغدغه‌ها و موانع پیشرفت علمی در کشور را مطرح کردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی