تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

ابرنواختری جدید در کهکشان عجیب "چرخ‌گاری" کشف شد

تصویری جدید که توسط رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) ثبت شده است نمایی خیره‌کننده از کهکشان چرخ‌گاری (Cartwheel) را پس از یک انفجار ابرنواختری نمایش می‌دهد.

کد خبر: ۱۲۴۸۷۰
۱۳:۰۵ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

ابرنواختری جدید در کهکشان عجیب

دیدارنیوز ـ به نقل از اسپیس، کهکشان چرخ‌گاری که در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی سنگ‌تراش (Sculptor) قرار دارد یک کهکشان مارپیچی است که چندین میلیون سال قبل با کهکشان همسایه خود ادغام شده و در نتیجه‌ی آن دو حلقه غیرمعمول شکل گرفته است.

ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فناوری (NTT) جدید رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی از کهشان چرخ گاری در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ تصویربرداری کردند و دریافتند که در قسمت پایین سمت چپ این کهکشان یک انفجار ابرنواختری رخ داده است. ابرنواختر‌ها انفجار‌های ستاره‌ای درخشانی هستند که هنگامی که یک ستاره بزرگ به پایان عمر خود می‌رسد رخ می‌دهند این انفجار‌ها را می‌توان برای چندین ماه یا حتی چندین سال رصد کرد.

به نظر می‌رسد این ابرنواختر جدید به تازگی رخ داده باشد. دانشمندان توانستند این تصاویر جدید را با تصاویری که در ماه اوت سال ۲۰۱۴ توسط کاوشگر طیف‌سنج چند واحدی (MUSE) در تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) رصدخانه جنوبی اروپا ثبت شده بود مقایسه کنند. طبق بیانیه‌ی آژانس فضایی اروپا در آن رصد‌ها نشانه‌ای از ابرنواختر وجود نداشت.

این رویداد ستاره‌ای "SN ۲۰۲۱ afdx" نام گرفته است و براساس آنچه دانشمندان دسته‌بندی می‌کنند در دسته‌ی ابرنواختر نوع دوم قرار می‌گیرد. این ابرنواختر‌ها توسط ستاره‌های بزرگی که سوخت آن‌ها در حال اتمام است ایجاد می‌شوند. زمانی که یک ابرنواختر رخ می‌دهد، انفجاری درخشان ایجاد می‌شود که نور آن می‌تواند از کل کهکشان میزبان نیز بیشتر باشد. این انفجار‌ها باعث پرتاب شدن مواد مختلف به سمت خارج می‌شوند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: نجوم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی