تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
ایران برای از سرگیری فروش نفت به مشتریان سابقش با موانعی روبه‌رو است

میرزایی: اروپا نمی‌خواهد به خاطر منافع برخی بازیگران، در راه احیای برجام کارشکنی شود

جلال میرزایی، نماینده سابق مجلس معتقد است که اروپا نمی‌خواهد به خاطر منافع برخی بازیگران، در راه احیای برجام کارشکنی شود. او همچنین گفته است که ایران برای از سرگیری فروش نفت به مشتریان سابقش با موانعی روبه‌رو است.

کد خبر: ۱۲۴۴۶۳
۱۱:۵۵ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۰

میرزایی: اروپا نمی‌خواهد به خاطر منافع برخی بازیگران، در راه احیای برجام کارشکنی شود

دیدارنیوز: نماینده سابق مجلس گفت: تحولات کنونی از حجم مخالفت‌های داخلی در آمریکا که همواره مانعی بر سر راه احیای برجام بوده کاسته شده و اروپای‌ها هم به دلایلی از جمله بازگشت ثبات به بازار نفت به خاطر منافع برخی بازیگران حاضر به کارشکنی در راه احیای برجام نیستند.

جلال میرزایی، درباره ضرورت هرچه زودتر احیای برجام و تاثیر این امر بر بازار‌های انرژی بیان کرد: باید توجه کنیم که در شرایط عادی بیش از دو ماه زمان می‌برد تا بتوانیم نفت ذخیره شده روی نفتکش‌ها و نیز انبار‌ها در برخی بنادر را به فروش برسانیم.

این عضو کمیسیون انرژی در مجلس دهم تاکید کرد: در شرایط عادی بازگشت ایران به بازار نفت با توجه به کشش بازار سخت و پرهزینه است. در واقع ایران برای از سرگیری فروش نفت به مشتریان سابق که در ٣ سال اخیر نیازشان را از کشور‌های دیگر تامین کرده و می‌کنند و احتمالا با برخی از صادرکنندگان که رقبای ایران هم هستند قرارداد دارند، با موانعی روبه‌رو است لذا باید باز هم از حربه تخفیف استفاده کند.

وی ادامه داد: با فرض اینکه شرایط عادی باشد و موانع بانکی برای بازگشت پول حاصل از فروش نفت خام وجود نداشته باشد، ٣ ماه زمان می‌برد تا شرکت‌های خریدار پول نفت خریداری شده را به ایران پرداخت کنند. در شرایط عادی و با فرض خاتمه بحران اوکراین، خریداران نفت ایران محدود به ۲ یا ٣ کشور هستند که این امر باعث محدودیت‌های بر سر راه مبادلات تجاری و نیز محدویت بر سر راه انتخاب شرکای تجاری می‌شود و هزینه‌ها را ممکن است هم در هنگام فروش و هم خرید افزایش دهد.

میرزایی یادآور شد: شرایط کنونی که در نتیجه بحران اوکراین خلق شده فرصت‌هایی را پیش روی تصمیم‌گیران کشور گذاشته که در صورت درک واقعیات و منافع حاصله به اهمیت یک توافق به موقع در جهت احیای برجام پی خواهند برد.

وی با بیان این‌که البته تاکید بر ضرورت و اهمیت تسریع در احیای برجام به معنای نادیده گرفتن برخی مسائل نیست، گفت: در موقعیت فعلی معتقدم که مخاطرات تاخیر در توافق هم به دلایل اقتصادی و هم سیاسی بیشتر از منافع آن خواهد بود؛ چرا که ایران در صورت توافق به سادگی و در کوتاه‌ترین زمان و بدون هیچ تخفیف و یا تقبل هزینه‌ای قادر است بیش از ٨٠ میلیون بشکه نفت ذخیر شده‌اش را طی چند روز به فروش برساند. ایران در فروش نفت خام در موقعیت فعلی مجبور نیست تنها به ۲ یا ۳ کشور بفروشد. ضمن اینکه درآمد حاصل از فروش را نیز می‌تواند طی چند روز دریافت کند. ایران نفتی را که در شرایط عادی هر بشکه ٧٠ یا ٨٠ دلار باید بفروشد در موقعیت فعلی با ۱۳۰ تا ۱۴۰ دلار می‌تواند بفروش برساند.

این عضو کمیسیون انرژی در مجلس دهم بیان کرد: آنچه اکنون پیش روی تصمیم‌گیران کشور است این است که از حجم فشار‌ها برای اختلال در دستگاه محاسباتی کاسته شده نه در داخل کشور مخالفتی جدی با احیای برجام وجود دارد و نه در منطقه اوضاع بر طریق گذشته مانده است لذا شایسته است فرصت موجود غنیمت دانسته شود و با ارزیابی دقیق از مخاطراتی که تغییر وضعیت کنونی درپی دارد، به برخی تردید‌ها و نیز برخی وسوسه‌ها پایان داده شود.

وی گفت: در مجموع در موقعیت طلایی ناشی از بحران اوکراین ایران برای ورود دوباره به بازار نفت نه نیاز به زمان دارد و نه پرداخت هزینه ناشی از تخفیف برای جذب مشتریان. در بعد سیاسی هم باید به این واقعیت توجه کنیم که در پرتو تحولات کنونی از حجم مخالفت‌های داخلی در آمریکا که همواره مانعی بر سر راه احیای برجام بوده کاسته شده و اروپایی‌ها هم به دلایلی از جمله بازگشت ثبات به بازار نفت به خاطر منافع برخی بازیگران حاضر به کارشکنی در راه احیای برجام نیستند.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی