تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

دلیل مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی چیست؟

علی رضایی، عضو کمیسیون تلفیق در توضیح علت مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت با قاطعیت و جدیت نمی‌گوید که چه تضمینی می‌دهد تا با حذف ارز ترجیحی مشکلات معیشتی برای مردم بوجود نیاید، فقط می‌گوید که ان شاءالله مشکلی درست نمی‌شود، اما با "ان شاءالله گفتن" که کار پیش نمی‌رود. مجلس نگران است و به دلیل همین نگرانی کمیسیون تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت کرد.

کد خبر: ۱۲۲۱۲۰
۰۷:۵۶ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

دلیل مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی چیست؟

دیدارنیوز: یک عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ دلیل مخالفت اکثریت اعضای این کمیسیون با حذف ارز ترجیحی را، تبعات اجتماعی و امنیتی و تأمین معاش مردم دانست و گفت که دولت با تردید برای این کار وارد شد و معاون اول رئیس جمهور هم برای ارائه توضیحات در کمیسیون تلفیق حاضر نشد که این‌ها ابهامات را بیشتر کرد.

علی رضایی، در توضیح علت مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت با قاطعیت و جدیت نمی‌گوید که چه تضمینی می‌دهد تا با حذف ارز ترجیحی مشکلات معیشتی برای مردم بوجود نیاید، فقط می‌گوید که ان شاءالله مشکلی درست نمی‌شود، اما با "ان شاءالله گفتن" که کار پیش نمی‌رود. مجلس نگران است و به دلیل همین نگرانی کمیسیون تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت کرد. البته که تصمیم گیری نهایی بر عهده نمایندگان در زمان بررسی بودجه در صحن علنی است.

وی افزود: عده‌ای از مردم نمی‌توانند سختی‌ها را تحمل کنند پس برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی احتیاج به تعیین سازوکار جدید است و اینکه سازوکار به گونه‌ای اندیشیده شود که مشکلی برای طبقه ضعیف و متوسط جامعه به وجود نیاید. همین نگرانی‌های اجتماعی و تأمین معاش مردم باعث شد که تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت کند. این راهکار درستی نیست که ماهانه یک کیلوگرم پنیر و گوشت و برنج به مردم بدهیم و بعد ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: دولت می‌گوید ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت و فساد ایجاد می‌کند، ما هم این را قبول داریم که عده‌ای برای واردات دارو و کالا‌های اساسی ارز ترجیحی گرفته و بعد به مصارف دیگر هزینه کردند، اما چطور دولت نمی‌تواند جلوی این هزار نفر را بگیرد؟

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: از طرف دیگر دولت ضمانت قوی به ما نداده و با تردید وارد شد. قرار بود معاون اول رئیس جمهور هم در کمیسیون تلفیق حاضر شده و توضیح دهد که نیامد و ابهامات بیشتر شد. با وجود اینکه دولت اصرار به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارد، اما نمایندگان معتقدند که برای این کار باید زیرساخت‌ها فراهم شود، چون در غیر این صورت مشکلات بوجود می‌آید؛ گرانی چند قلم کالای وارداتی با ارز ترجیحی بر روی سایر کالا‌ها هم تأثیر منفی گذاشته و این باعث فشار مضاعف بر طبقه ضعیف و متوسط جامعه می‌شود.

رضایی در پایان درباره ارتباط این تصمیم با مذاکرات گفت: نگاه ما باید به داخل باشد، چون در طول ۴۰ سال گذشته هر تصمیم براساس قول و قرار‌های خارجی‌ها گرفته شده و هیچ اتفاقی برای اقتصاد ایران رخ نداده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی