تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

مذاکرات احیای «برجام» در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

دور هشتم مذاکرات برای احیای برجام با برگزاری جلسات دو جانبه و چندجانبه در وین همچنان ادامه دارد. البته برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که مسائل اصلی در مذاکرات وین هنوز حل نشده باقی مانده‌اند.

کد خبر: ۱۲۲۰۸۵
۱۳:۳۳ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۰

مذاکرات احیای «برجام» در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

دیدارنیوز: دور هشتم گفتگو‌های هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی برای احیای برجام در حالی در وین ادامه دارد که نظرات در مورد نتیجه احتمالی این مذاکرات بسیار متفاوت است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از گفتگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران نسبت به موفقیت مذاکرات وین برای احیای برجام ابراز خوشبینی کرد.

او در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «به عنوان هماهنگ‌کننده برجام بر این نظرم که توافق در دسترس است. زمان انجام تلاش نهایی و رسیدن به مصالحه فرا رسیده است.»

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه ایران هم در گزارشی از این تماس تلفنی خبر داد که آقای امیرعبداللهیان به آقای بورل گفته که «برخی شتاب زدگی‌ها، بازی تکراری با متن و عدم نمایش اراده جدی برای حصول به توافقی خوب و قابل اتکاء در وین از سوی طرف غربی باعث تطویل غیرضروری مذاکرات شده است.»

وزیر خارجه ایران در این گفتگوی تلفنی که روز دوشنبه ۱۴ فوریه انجام شده، تاکید کرده است که تهران به هیچ وجه از خطوط قرمز خود که مبتنی بر «منطق و واقع بینی» است، عقب نشینی نخواهد کرد.

گفتگوی وزرای خارجه ایران و بریتانیا
از سوی دیگر حسین امیرعبداللهیان در گفتگوی تلفنی با همتای بریتانیایی خود، لیز تراس با اشاره به نزدیک شدن در مرحله «حساس و مهم» مذاکرات وین، بر لزوم «توافق دسته جمعی میان همه طرف‌های مذاکره کننده بر سر متن واحد و ضرورت لحاظ شدن مطالبات مشروع ایران» تاکید کرد.

تبادل نظر تلفنی امیرعبداللهیان و سرگئی لاوروف
همچنین وزیر خارجه ایران در تماس تلفنی با همتای روس خود، سرگئی لاوروف در مورد آخرین تحولات در مذاکرات وین گفتگو کردند.

به گزارش وزارت خارجه ایران، آقای لاوروف در این گفتگوی تلفنی با تقدیر از «ابتکارات و رویکرد سازنده ایران» در جریان مذاکرات وین، بر ضرورت تداوم رایزنی‌ها و گفتگو‌ها بین طرف‌های مختلف حاضر در این مذاکرات برای بررسی متون و پیشنهاد‌ها و دستیابی به توافق تاکید کرده است.

هیات مذاکره‌کننده ایران هم همچنان در ادامه دیدار‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک خود، روز دوشنبه در جلسه‌ای چندجانبه با مذاکره‌کنندگان اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی در وین گفتگو کرد.

در هر حال دور هشتم مذاکرات برای احیای برجام با برگزاری جلسات دو جانبه و چندجانبه در وین همچنان ادامه دارد. البته برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که مسائل اصلی در مذاکرات وین هنوز حل نشده باقی مانده‌اند.

آن‌ها از یک سو با اشاره به برخی پیشرفت‌ها در مذاکرات وین احتمال می‌دهند که رسیدن به توافق، نزدیک باشد، اما از سوی دیگر با اشاره به زمان از دست رفته می‌گویند که شکست هم محتمل است.

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه از دور هشتم مذاکرات احیای برجام در وین به عنوان «دور نهایی» آن نام برده و اعلام کرده بود که «وقت تنگ است.»

وزیر خارجه ایران هم پیشتر در دیدار با همتای ایرلندی خود گفته بود: «ما برای رسیدن به یک توافق خوب، عجله داریم، اما در چارچوب مذاکراتی منطقی و دستیابی به حقوق و منافع ملت ایران.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردين
امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردين
امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردين
امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردين
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی