تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

تخته سیاه "استیون هاوکینگ" چه اسراری را پنهان کرده است؟

"گرانش اکسون" (Exxon gravity) چیست و چرا روی تخته‌سیاه استیون هاوکینگ، فیزیکدان افسانه‌ای قرار دارد؟

کد خبر: ۱۲۲۰۰۹
۱۵:۲۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

تخته سیاه هاوکینگ

دیدارنیوز ـ به نقل از لایوساینس، برگزار کنندگان یک نمایشگاه جدید در موزه علوم لندن امیدوارند بتوان راز‌های پشت نقاشی‌ها، جوک‌ها و پیام‌های رمزی که روی تخته سیاه این فیزیکدان افسانه‌ای قرار دارد و برای بیش از ۳۵ سال دست نخورده باقی مانده است را کشف کنند.

این تخته سیاه مربوط به سال ۱۹۸۰ است زمانی که هاوکینگ در کنفرانسی در مورد ابَرفضا و ابَر گرانش در دانشگاه "کمبریج" به سایر فیزیکدانان پیوست.

همکاران هاوکینگ در تلاش برای ارائه نظریه "تئوری همه‌چیز" کیهان‌شناختی که مجموعه‌ای از معادلات است که قوانین نسبیت عام و مکانیک کوانتوم را با هم ترکیب می‌کنند از تخته سیاه استفاده کردند و آن را با ترکیبی از معادلات نیمه تمام، جناس‌های گیج کننده و نقاشی‌های غیرقابل درک پر کردند.

این تخته سیاه پس از گذشت ۴۰ سال همچنان حفظ شده است و به تازگی برای اولین بار به عنوان قطعه مرکزی نمایشگاه جدید در دفتر هاوکینگ که در روز دهم فوریه در موزه علوم لندن افتتاح شده است، در معرض دید عموم قرار گرفت.

این موزه میزبان فیزیکدانان و دوستان هاوکینگ از سراسر جهان خواهد بود به این امید که کسی بتواند نوشته‌های روی تخته سیاه را رمزگشایی کند.

تخته سیاه هاوکینگ

این تخته سیاه به همراه ده‌ها اثر هنری هاوکینگ به نمایش گذاشته شده است. سایر مواردی که در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند نسخه‌ای از مدرک دکترای این فیزیکدان در سال ۱۹۶۶، پایان نامه او با موضوع انبساط جهان، ویلچر او و یک ژاکت شخصی‌سازی شده است که توسط سازندگان سیمپسون‌ها برای قدردانی از حضورش در این نمایش به او اهدا شده است. این نمایشگاه تا ۱۲ ژوئن در موزه علوم لندن ادامه خواهد داشت و پس از آن در چند موزه دیگر بریتانیا برپا می‌شود.

استیون هاوکینگ در روز هشتم ژانویه سال ۱۹۴۲ در انگلستان متولد شد. او که در سال ۱۹۶۳ در دانشگاه کمبریج مشغول تحصیل در رشته کیهان‌شناسی بود مبتلا به بیماری لو گریگ یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) تشخیص داده شد. انتظار می‌رفت پس از بیماری او تنها ۲۱ سال دیگر عمر کند، اما او بیش از پنج دهه به کار و زندگی پرداخت و در نهایت در سن ۷۶ سالگی در سال ۲۰۱۸ درگذشت.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بزرگان علم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی