تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

چرا از واژه «دموکراسی» در قانون اساسی استفاده نشده است؟

لاریجانی، مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اعلام کرد: در قانون اساسی ما اصطلاح دموکراسی نیامده است برای اینکه اشتباه نشود که دموکراسی به معنای سکولار آن منظور است و در عین حال در قانون اساسی آمده است که اقدامات بسیاری با رای مردم انجام خواهد شد.

کد خبر: ۱۲۱۶۵۷
۱۲:۱۷ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰

دلیل عدم استفاده از واژه «دموکراسی» در قانون اساسی چیست؟

دیدارنیوز: مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی گفت: در قانون اساسی ما برای این اصطلاح دموکراسی نیامده است تا این اشتباه پیش نیاید که منظور از دموکراسی به معنای سکولار آن است.

محمدجواد لاریجانی در نشست بیانیه گام دوم و جهاد تبین اظهار کرد: رویش‌های انقلاب بسیار زیاد و خیلی هم عجیب است. ما وقتی می‌خواهیم به جامعه نگاه کنیم فقط به ارقام و اعداد نمی‌شود توجه کرد. بین کمیت و کیفیت فاصله است و به تصویر واقع‌بینانه از جامعه نیازمند هستیم.

وی افزود: ما باید انقلاب اسلامی را درست بفهمیم. از این انقلاب دو جریان راه افتاد که زنده است اولی تاسیس جمهوری اسلامی است که نظامی سیاسی مردمی و دیگری تکیه بر عقلانیت اسلامی در این نظام است.

لاریجانی تاکید کرد: در قانون اساسی ما اصطلاح دموکراسی نیامده است برای اینکه اشتباه نشود که دموکراسی به معنای سکولار آن منظور است و در عین حال در قانون اساسی آمده است که اقدامات بسیاری با رای مردم انجام خواهد شد.

مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی یادآور شد: دشمن دقیقا با این دو سر جنگ دارد. القای شبهه در اینکه اسلام می‌تواند عقلانیت پایه برای نظام ما باشد را به سه شکل پیش می‌برند.

لاریجانی ادامه داد: اول اینکه اسلام دین سرزنده‌ای نیست و کهنه شده است. دوم اینکه اسلام دین حوزه خصوصی است و این دوگانه حوزه عمومی و خصوصی یک موضوع ساختگی است و مبنای فلسفی ندارد. سومین موضوع هم این است که اسلام دین قابل تبیین جهانی نیست و ما باید چیزی ارائه دهیم که برای دنیا قابل پذیرش باشد.

وی گفت: از همین‌جا بود که رئیس‌جمهوری اسبق موضوع مکتب ایرانی را مطرح کرد. در حالی که اسلام دینی قابل عرضه در سطح جهانی است مگر اینکه ما مسائل سطحی را از آن یاد گرفته باشیم.

مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در پایان اظهار کرد: درباره مسئله رسانه و فضای مجازی باید بگویم که شرایط جوری شده است که سامان فکری ما عوض شده و برای یک پژوهش چند کلیک می‌کنیم و به بهمنی از اطلاعات می‌رسیم که برای استفاده از آن باید اخلاق رسانه‌ای را تبیین کنیم تا جلوی آنچه که بد است و به ذهن مردم حمله می‌کند بگیریم.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان