تیتر امروز

سهم خواهی؛ مانع ارتباطی پزشکیان با متخصصان
در کارگروه تعیین وزیر نیرو چه خبر است؛ گزارش دیدارنیوز را بخوانید

سهم خواهی؛ مانع ارتباطی پزشکیان با متخصصان

یکی از کارگرو‌های پر حاشیه این روز‌های رئیس جمهور منتخب کارگروه انتخاب وزارت نیرو است. این گزارش به این موضوع می‌پردازد.
معدن و صنایع وابسته، لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور است/ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس نفرین شده نفت هستند
گفت‌وگوی دیدار با کارشناس حوزه معدن و صنایع وابسته

معدن و صنایع وابسته، لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور است/ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس نفرین شده نفت هستند

برنامه گفت‌وگوی اقتصادی دیدارنیوز، میزبان امیربیژن یثربی استاد پیشین دانشگاه، عضو سابق هیات پژوهشی دانشگاه اگزتر انگلستان در گروه ژئوتکنیک و مسئول تجاری‌سازی رشته صنایع و معادن پارک علم و فناوری...
سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.

نظر ایران‌شناس روس درباره سفر «رئیسی» به مسکو

آدیرخایوا، ایرانشناس روس گفت: سفر رئیس جمهوری ایران به مسکو در شرایطی انجام می‌شود که دو کشور با مواضع نزدیک در خصوص بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین المللی، روی ریلی مشترک حرکت می‌کنند.

کد خبر: ۱۱۹۲۹۵
۱۳:۲۷ - ۲۸ دی ۱۴۰۰

ایرانشناس روس

دیدارنیوز: دیانا آدیرخایوا ایرانشناس روس با اشاره به وجود همکاری‌های خوب بین ایران روسیه، معتقد است دو طرف ظرفیت‌های بالقوه به مراتب بیشتری برای توسعه همکاری در حوزه هایی چون بازرگانی، گردشگری، علوم و فناوری... دارند که سفر آیت الله رئیسی به مسکو فرصت مناسبی برای فعال ساختن این ظرفیت هاست.

آدیرخایوا استاد دانشگاه دولتی "تولا" گفت: معتقدم سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به روسیه برای توسعه روابط مسکو و تهران اهمیت راهبردی دارد و سبب تقویت همکاری‌های بلندمدت بین دو کشور می‌شود.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران بنا به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، فردا (چهارشنبه) برای انجام سفری دو روزه عازم مسکو خواهد شد.

وی افزود: مشارکت ایران و روسیه در مذاکرات وین برای اجرای موثر برجام، همکاری‌های موثر دو کشور در حل مسائل سوریه در قالب مذاکرات آستانه، مقدمات برای امضای سند راهبردی ۲۰ ساله بین ایران و روسیه، آغاز روند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های و تمدید توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای سه سال دیگر حاکی از همکاری‌های نزدیک بین دو کشور قدرتمند منطقه است.

ایرانشناس روس خاطرنشان کرد: با وجود همکاری‌های خوب موجود بین ایران روسیه، دو طرف، اما ظرفیت‌های بالقوه به مراتب بیشتری برای توسعه همکاری در حوزه‌هایی همچون بازرگانی، گردشگری، فرهنگی، رسانه‌ای و علوم و فناوری دارند که سفر رئیس جمهوری ایران به مسکو می‌تواند فرصتی مغتنم برای فعال ساختن این ظرفیت‌های بالقوه باشد.

افزایش حجم مبادلات بازرگانی میان ایران و روسیه

ایرانشناس روس با استناد به آمار رسمی گفت: در ۱۰ ماه سال ۲۰۲۱ (از ژانویه تا ماه اکتبر) روسیه به ایران ۲ میلیارد و ۵۶۶ میلیون دلار کالا صادرات کرد و در همین مدت از این کشور ۷۷۹ میلیون دلار، کالا وارد کرد.

وی با بیان اینکه خواهان افزایش حجم صادرات ایران به روسیه حداقل تا سطح تراز یکسان هستیم، اضافه کرد: امیدواریم که افزایش صادرات ایران به روسیه با رشد صادرات کالا‌های مرغوب این کشور ازجمله محصولات کشاورزی و مواد غذایی بدون تغییر ماهیت یافته ژنتیکی و نیز کالا‌های صنعتی هستیم.

وی با اشاره به اهمیت دیدار‌هایی که در برخی از سفر‌های مقامات ایران به روسیه با کارشناسان سیاسی و ایرانشناسان روس انجام می‌شود، گفت که در صورت گنجانده شدن این برنامه در سفر رئیسی جمهوری ایران به روسیه، بسیار سودمند خواهد بود.

اهمیت توسعه روابط فرهنگی ایران و روسیه

استاد دانشگاه دولتی تولا در ادامه به اهمیت فراوان روابط فرهنگی ایران و روسیه اشاره کرد و در این رابطه گفت: بهار سال گذشته در جریان دیدار سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به تهران، توافقنامه گشایش مرکز فرهنگی روسیه در ایران امضا شد.

آدیرخایوا این توافقنامه را مهم ارزیابی کرد و گفت: بسیار علاقمند به اجرای این توافقنامه و آغاز کار مرکز فرهنگی روسیه در تهران هستیم.

وی افزود: مرکز فرهنگی ایران در روسیه از سال‌های پیش مشغول بکار است و ما کارشناسان روس با این مرکز فرهنگی همکاری‌های گسترده داشتیم.

ایرانشناس روس گفت: معتقدم که فعالیت این دو مرکز فرهنگی در تهران و مسکو باید گسترش بیابد. زیرا عرصه فرهنگی پایه و اساس و ارکان روابط دو کشور و گفتگو‌های دوجانبه و اعتماد و تفاهم متقابل را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: بدون توسعه روابط فرهنگی، گسترش مناسبات سیاسی و همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی امکانپذیر نیست. به همین دلیل سیاستمداران دو کشور نباید این عرصه را دست کم بگیرند و نیاز به توجه کافی و توسعه دارد.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی