
حسین نوش آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه مذاکرات وین روی ریل قرار گرفته، گفت: در حال حاضر بحث بر روی آن است که توافق بلندمدت و یا کوتاه مدت باشد. به هر حال گزارشها نشان میدهد که همه طرفین برای رسیدن به نتیجه جدی مصمم هستند.
دیدارنیوز: رئیس فراکسیون دیپلماسی بین المللی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مذاکرات بر روی ریل قرار گرفته است، گفت: ایران و ۱+۴ مصمم هستند که مذاکرات به نتیجه جدی برسد.
حسین نوش آبادی با اشاره به مذاکرات وین گفت: در حال حاضر مذاکرات پشت درهای بسته دنبال میشود و طرفهای مقابل هم انگیزه و پیشرفت کار و هماهنگی برای رسیدن به نتیجه مرزی الطرفین را دارند. مهم آن است که مذاکرات از بن بست خارج شده و روی ریل قرار گرفته است و چارچوب مشخص و موضوعات کلی روشن شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بحث بر روی آن است که توافق بلندمدت و یا کوتاه مدت باشد. به هر حال گزارشها نشان میدهد که همه طرفین برای رسیدن به نتیجه جدی مصمم هستند. اوایل از طرف مقابل رقبتی دیده نمیشد. طرحها و پیشنهادات مکتوب ما مورد توجه و اقبال قرار نگرفت به همین دلیل وقفهای ایجاد شد و مجددا به مذاکرات برگشتند. در یکی، دو هفته اخیر ادامه مباحث و محور قرار دادن پیشنهادات و دیدگاههای جمهوری اسلامی بود. در نهایت به یک چارچوب و اصول مشترکی در مذاکرات رسیدند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با توجه به شرایط ایران در مذاکرات وین گفت: از اول حرف ما این بود که مذاکره برای مذاکره معنا ندارد. مذاکره برای رسیدن به نتیجه و دستیابی به توافق پایدار و قابل اعتماد است و نباید همچون گذشته فرصت سوزی شود؛ لذا ما ایدهها و پیشنهادات خود را دادیم که در ابتدا با واکنش سلبی مواجه شد و طرف مقابل نپذیرفت و واکنش منفی نشان داد، بعد در دور بعدی مذاکرات دیدند که ایدههای ما عادلانه و منصفانه است لذا آن را محور قرار داده و درباره اش صحبت میکنند.
وی اضافه کرد: بحث ما این است که باید رفع تحریمها در اولویت باشد. تا زمانی که تکلیف تحریمهای وضع شده علیه ما مشخص نشود نمیتوان وارد محدودیتهای هستهای و انجام اقدامات و تعهدات ما شد. ابتدا باید طرف مقابل مشخص کند که چقدر آمادگی برای لغو تحریمها دارد سپس براساس پیشرفت کار و نتایج حاصل شده برای لغو تحریمها بر روی فازهای بعدی کار کنیم و ما به تعهدات خود در حوزه هستهای برگردیم. پس همه چیز به این بستگی دارد که آیا طرف مقابل تعهد خود در لغو تحریمها را انجام میدهد یا خیر که در صورت رخ دادن این اتفاق ما هم تعهد خود را انجام میدهیم.