
مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره مواضع آمریکا در مذاکرات احیای توافق هستهای در وین و گفتوگوی اخیر روسای جمهور آمریکا و روسیه پیرامون ایران پاسخ داد.
دیدارنیوز - به نقل از پایگاه اینترنتی کاخ سفید، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا در گفتوگوی شب گذشته روسای جمهور آمریکا و روسیه، وعدهای از طرف روسیه برای اعمال نفوذ در جهت تغییر موضع ایران در مذاکرات وین داده شده است یا نه، گفت: رئیس جمهور و رئیس جمهور پوتین گفتوگوی خوبی درباره مسئله ایران داشتند. ثمربخش بود. آمریکا و روسیه قبلا و حتی در شرایط دشواری مثل سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای رسیدن به برجام [توافق هسته ای]همکاری کرده اند. موقعیت کنونی برههای است که روسیه و آمریکا میتوانند برای اطمینان یافتن از این که ایران هیچ گاه به سلاح هستهای دست نمییابد، به رایزنیهای دقیق ادامه دهند.
سالیوان در پاسخ به این که احیای توافق هستهای مانند زمان اوباما موجب حمایت ایران از گروههای شبه نظامی منطقه مانند حزب الله لبنان خواهد شد و با توجه به این، آیا آمریکا در این دور از مذاکرات وین قصد دارد به موضوع آنچه شبه نظامیان وابسته به ایران خوانده شده اند بپردازد، با ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه و با بیان این که با گفتن سه نکته به این سوال پاسخ میدهم، ادعا کرد: از وقتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت آمریکا را از توافق هستهای ایران خارج کند، حزب الله به ارعاب لبنان و منطقه ادامه داده است. شبه نظامیان ایران در عراق و سوریه و یمن به پیش روی ادامه داده اند. بنابراین، عضو نبودن در توافق هستهای راهکار مناسبی برای موضوع شبه نظامیان نبوده است.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد: دوما، هیچ چیزی مرتبط با توافق هستهای ظرفیت و توان آمریکا برای پرداختن به این شبه نظامیان را کاهش نمیدهد و ما آماده آن هستیم. در واقع، در پاسخ به حملات انجام شده علیه نیروهای آمریکایی در عراق، رئیس جمهور بایدن دو بار وارد عمل شده اند، یک اقدام نظامی مستقیم در پاسخ به آن شبه نظامیان و علاوه بر آن، تحریمها هم بوده اند. سوما، ایران در نهایت، با یک سلاح هستهای و با شراکت شبه نظامیانش تهدید بزرگ تری نسبت به ایرانی خواهد بود که سلاح هستهای نداشته باشد. بنابراین، ما مصمم هستیم اطمینان بیابیم آنها هیچ گاه به یک سلاح هستهای دست پیدا نمیکنند و دیپلماسی بهترین مسیر پیش رو است.
این مقام ارشد کاخ سفید در ادامه در پاسخ به این که با توجه به اظهارات قبلی دولت آمریکا، ایران در مذاکرات دور هفتم به قدر کافی جدیت نداشته است، چه چیزی باعث میشود آمریکا فکر کند ایران در دور هشتم مذاکرات جدی خواهد بود و چقدر زمان برای آن نیاز است، توضیح داد: هرچه ایران بیشتر پای میز مذاکرات عدم جدیت نشان دهد، اتحاد میان گروه ۱+۵ بیشتر میشود و آنها بیشتر به عنوان عضو منزوی توافق جلوه خواهند کرد. بنابراین، توپ در زمین ایران است که ببیند آیا میخواهد بیاید و نشان بدهد جدی است یا نه.