تیتر امروز

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت
گفتگوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با جوان‌ترین عضو شورای راهبری رئیس جمهور

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان جوان‌ترین عضو شورای راهبری چند روز مانده به اعلام نام وزرای دولت چهاردهم بود؛ محمد رهبری که عنوان جامعه شناس هم دارد، مهمان استودیو دیدار بود.

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مرگبار

یکی از علل مهم مرگ و میر در سراسر دنیا پوکی استخوان است. استخوان بافت زنده‌ای است که مدام در حال تخریب و بازسازی است اما معمولا از سن 35 تا 40 سالگی به بعد جذب کلسیم کم شده و به علت برداشت کلسیم از استخوان، پوکی استخوان شروع می‌شود و به دنبال آن افزایش احتمال شستگی استخوان رخ می‌دهد که اغلب هم در ناحیه لگن، ستون فقرات و مچ پا اتفاق می‌افتد.

کد خبر: ۱۱۴۰۲۸
۰۸:۵۳ - ۲۰ آبان ۱۴۰۰

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مرگبار

دیدارنیوز - پوکی استخوان بیمای خطرناکی است در حالی که تنها با رعایت چند نکته و تجویز دارو می‌توان تاحدی جلوی آن را گرفت. اولین نکته مصرف مکمل ویتامین D است. اگر کمتر از ۱۰ دقیقه در روز در معرض نور خورشید باشید و مکمل ویتامین D مصرف نکنید حتما خطر پوکی استخوان تهدیدمان می‌کند.

کمبود ویتامین D باعث می‌شود جذب کلسیم در استخوان‌های مختف و در نتیجه استحکام آن‌ها کمتر شود؛ البته کمبود ویتامین D احتمال برخی بدخیمی‌ها، امراض قلبی و عروقی و بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد، اما این ویتامین باید زیر نظر پزشک مصرف شود؛ چون مصرف بی‌رویه آن منجر به مسمومیت و عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

توجه کنید که کمبود این ویتامین در کودکان باعث دفرمه شدن و نرمی استخوان‌ها، پای پرانتزی و همینطور عقب افتادن رشد می‌شود؛ پس لازم است کودکان هم زیر نظر پزشک قطره ویتامین D مصرف کنند.

بنابر اعلام کانال تلگرامی وبدا، علاوه بر مصرف ویتامین D باید ورزش کنیم و از استعمال دخانیات و مصرف الکل هم اجتناب کنیم. از سوی دیگر مصرف خودسرانه برخی دارو‌ها مثل کورتون‌ها هم در طولانی مدت منجر به پوکی استخوان می‌شود. رعایت رژیم غذایی صحیح و مصرف کافی پروتئین، کلسیم و ویتامین D باعث می‌شود استخوان‌های محکم و سالم داشته باشیم.

خانم‌ها استخوان‌های نازک‌تر وظریف‌تری دارند و بعد از یائسگی به دلیل کاهش هورمون استروژن بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌گیرند. پس باید مورد ارزیابی و تحت درمان قرار گیرند.

با ارزیابی مستمر و پیشگیری و درمان زود هنگام اجازه ندهیم پوکی استخوان سلامت آینده ما را تهدید کند.

منبع: ایلنا
برچسب ها: پوکی استخوان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی