رشته وزنهبرداری ورزشکاران قدرتمندی را تا به حال در تاریخ خود دیده است که در این گزارش ده وزنهبردار مشهور را میبینید. حسین رضازاده وزنهبردار دسته فوق سنگین نیز یکی از آنان است.
دیدارنیوز - رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۱ قرار است از آذرماه در تاشکند ازبکستان برگزار شد. در دوره قبل در سال ۲۰۱۹ در بخش تیمی مردان ایران بعد از چین و کره جنوبی در رده سوم قرار گرفت.
با توجه به نزدیک شدن به زمان رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی جهان، مرور این لیست که نام حسین رضازاده ورزشکار سابق سنگین وزن ایران نیز در آن به چشم میخورد خالی از لطف نیست.
نعیم سلیمان اوغلو قهرمان جهان و المپیک ترکیه در وزنهبرداری بود که به دلیل قد کوچک یک متر و 47 سانتیمتری به "هرکول جیبی" ملقب شد. او در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۸۸ با بلند کردن وزنه ۱۹۰ کیلوگرم رکورد زد.
او در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ به عضویت تالار مشاهیر فدراسیون بین المللی وزنه برداری درآمد. ۳ طلای المپیک و ۵ طلای جهان مهمترین افتخارات اوست. او در سال ۲۰۱۷ درگذشت.
وزنهبردار حرفهای سابق ترکیه با چندین قهرمانی جهان و المپیک. موتلو یکی از چهار وزنهبرداری است که به سه مدال طلای متوالی در بازیهای المپیک دست یافته است.
کارنامه او در وزنهبرداری شامل پنج قهرمانی جهان، ۹ قهرمانی اروپا و بیش از ۲۰ رکورد جهانی است. در سال ۲۰۰۵ او به دلیل دوپینگ دو سال محروم شد و این پایان تلخ یکی از بهترین وزنه برداران تاریخ بود.
لاشا تالاخادزه گرجستانی یکی از پرافتخارترین وزنهبرداران جهان است. او که در حال حاضر در وزن ۱۰۹+ کیلوگرم رقابت میکند، دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو است. او ۴ بار قهرمان وزنه برداری جهان (۲۰۱۵، ۱۷، ۱۸، ۱۹) شده است و رکورددار جهان در دسته خود است.
یک سیاستمدار یونانی و وزنه بردار سابق است. او در حال حاضر مدیر فنی وزنه برداری ایالات متحده آمریکا است که در ژوئن ۲۰۱۷ این سمت را بر عهده گرفت. دیماس همچنین بهعنوان عضو پارلمان یونان در سیاست حضور داشت.
دیماس پرافتخارترین ورزشکار یونانی در المپیک است و به طور گسترده به عنوان یکی از بزرگترین وزنهبرداران تمام دوران شناخته میشود. سه بار دارنده مدال طلای المپیک (در چهارمین المپیک خود، با وجود مصدومیت زانو، مدال برنز را کسب کرد)، و سه بار قهرمان جهان افتخارات او است.
او در سالهای ۱۹۹۲، ۱۹۹۳، ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ به عنوان ورزشکار مرد سال یونان انتخاب شد.
آلکسیف یکی از بزرگترین وزنه برداران تاریخ لقب گرفته بود که در سال ۲۰۱۱ درگذشت. او در بازیهای المپیک ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترال به مدالهای طلای المپیک دست یافت و ۸ بار قهرمان جهان شد که بی نظیر است و ۸۰ بار رکورد جهان را زد.
او اولین وزنهبرداری بود که توانست با ثبت رکورد ۶۴۵ کیلوگرم از مرز ۶۰۰ کیلوگرم بگذرد.
دارنده ۳ مدال طلا در بازیهای المپیک در بازیهای ۱۹۹۲، ۱۹۹۶ و ۲۰۰۰ در بازیهای المپیک شرکت کرد و به مدال طلا رسید.
این وزنه بردار گرجستانی الاصل برای یونان وزنه زد. او در محافل وزنه برداری به دلیل توانایی عجیبش در بلند کردن دقیق آنچه برای پیروزی لازم بود مشهور بود و به او لقب کامپیوتر دادند.
هرکول ایرانی در طول دوران درخشان خود موفق به کسب ۲ طلای المپیک در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴، ۴ قهرمانی جهان و ۵ قهرمانی آسیایی شد.
در طول دوران حرفه ای خود، او به دلیل داشتن رکورد جهانی سنگین ترین وزنه بلند شده توسط یک وزنه بردار حرفه ای، عنوان قوی ترین مرد جهان را به دست آورده است.
لئونید ژابوتینسکی وزنهبردار شوروی بود که ۱۹ رکورد جهانی را در کارنامه درخشان خود ثبت کرد. او همچنین در بازی های المپیک ۱۹۶۴ و ۱۹۶۸ در دسته فوق سنگین طلا کسب کرده بود.
او علاوه بر موفقیتهای المپیک، ۴ قهرمانی جهان و ۲ عنوان قهرمانی اروپا را در طول دوران حرفهای خود کسب کرد.
پل اندرسون که به عنوان قوی ترین مرد تمام دوران در نظر گرفته میشود، به عنوان فردی که به طور چشمگیری ورزش وزنه برداری را تغییر داد، شناخته میشود. او در سال ۱۹۵۶ قهرمان المپیک شد. او همچنین قهرمان جهان و دو بار قهرمان ملی شد.
کتاب رکوردهای جهانی گینس در انتشار رسمی خود در سال ۱۹۸۵، اندرسون را قوی ترین مرد جهان اعلام کرد که با وزنه ۶۲۷۰ پوندی (۲۸۴۵ کیلوگرم) از پشت بلند کرد که حیرت آور است. تنها دلیلی که او در رتبههای بالاتر در فهرست قرار نمیگیرد، این واقعیت است که او به صورت حرفهای خیلی وزنه برداری را انجام نداد و دوران او کوتاه بود.
چارلز وینچی وزنه بردار آمریکایی بود که در سبک وزن شرکت کرد. او در بازی های المپیک تابستانی ۱۹۵۶ و ۱۹۶۰ طلا گرفت. وینچی در بازی های پان امریکن ۱۹۵۵ و ۱۹۵۹ نیز ۲ مدال طلا کسب کرده بود.
وینچی در دوران حرفهای خود ۱۲رکورد جهانی را بین سال های ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۰ به ثبت رسانده بود.