تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟
ترامپ یا هریس در کاخ سفید (این گزارش بروز رسانی می‌شود)

انتخابات آمریکا؛ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...

تزریق دز سوم واکسن سینوفارم در آبان؛ دز سوم و پیک ششم!

مسوولان وزارت بهداشت می‌گویند از چند روز دیگر تزریق دز سوم واکسن به گروه‌های پر خطر را آغاز می‌کنند و این واکسن برای کسانی است که در دز اول و دوم واکسن چینی سینوفارم دریافت کرده‌اند.

کد خبر: ۱۱۲۵۹۴
۱۳:۳۷ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

دز سوم واکسن سینوفارم

دیدارنیوز - نسرین نیکنام: وقتی صحبت از تزریق دز سوم مطرح شد گروه‌های پرخطر در اولویت قرار گرفتند. در راس این فهرست کادر درمان بود، اما محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر دار وزارت بهداشت این موضوع را رد کرد و گفت: ماجرای تزریق دوز سوم تنها به گروه درمان محدود نمی‌شود.

او این موضوع را در یک نشست خبری مطرح کرد و گفت که قرار است مطالعات گسترده‌ای درباره واکسن سینوفارم صورت گیرد و پس از جمع‌آوری و مقایسه این مطالعات، برای تزریق دوز سوم یا بوستر برای افراد بالای ۶۰ سال تصمیم‌گیری می‌شود.

صحبت‌های این مسئول در وزارت بهداشت در شرایطی است که مجید مختاری، عضو کمیته علمی کشور کرونا نظر دیگری در اینباره دارد و تاکید کرد که تزریق دوز سوم برای کسانی که سینوفارم تزریق کرده‌اند از سوی کمیته فنی مورد تأیید قرار گرفته و احتمالا با صدور مجوز از سوی کمیته ملی واکسن، تزریق دوز سوم از ابتدای آبان، برای گروه‌های پرخطر آغاز می‌شود.


بیشتر بخوانید: ورود به پیک ششم از آبان؟ ۲۰۰ مرگ در روز عادی نیست!


بر اساس معیار‌های تعیین شده نخستین گروه از کادر درمان بهمن سال گذشته واکسینه شدند و اگر از تاریخ تزریق دوز دوم‌شان در نظر گرفته شود، تاکنون بیش از شش ماه از زمان تزریق‌شان گذشته است؛ بنابراین لازم بود که دز سوم تزریق شود.

از طرف دیگر بیشترین واکسنی که برای کادر درمان تزریق شد، واکسن سینوفارم بود؛ چرا که اسپوتنیک‌وی تنها برای مدت کوتاهی وارد کشور شد و دیگر خبری از محموله‌های بعدی نشد. آسترازنکا هم عوارض زیادی داشت و در نهایت اغلب کادر درمان سینوفارم تزریق کردند. او تأکید می‌کند که برای تزریق دوز سوم مشکلی وجود ندارد، محدودیتی هم اعمال نشده و تمام نیرو‌های درمان، یعنی گروه پرستاری و پزشکان، دوز سوم را تزریق خواهند کرد.

تاکید سازمان بهداشت جهانی یا تصمیم دولتی؟

صحبت از تزریق دز سوم از ماه‌ها پیش مطرح بود و در کشور‌های اروپایی و برخی از کشور‌های خلیج فارس مدت‌ها پیش این کار را انجام دادند و حالا طرحی که کشور‌های دیگر اجرا کردند قرار است از آبان ماه در ایران اجرایی شود هر چند که سازمان بهداشت جهانی این موضوع را مدت‌ها پیش یعنی زمانی که کرونا دلتا در سراسر دنیا اوج گرفت و آمار مبتلایان و قربانیان را بالا برد ، توصیه به تزریق دز سوم واکسن کرد، زیرا این ویروس نه خیال رفتن دارد و نه کوتاه آمدن.

سازمان بهداشت جهانی هفته گذشته اعلام کرد که دوز سوم برای واکسن‌های سینوواک و سینوفارم نباید به عنوان دوز تقویتی به شمار رود بلکه جزو دوره اصلی واکسیناسیون باید در نظر گرفته شود.


بیشتر بخوانید: پاستور و رازی رقیبانی که از برکت جلو زدند + خلاصه تصویری


روند ابتلا به کرونا در ایران از اواسط هفته گذشته صعودی شده، این در حالی است که آمار واکسیناسیون تا ظهر روز گذشته، بالای ۷۱میلیون دوز بوده است، اما افزایش بیش از ۶۰ درصدی تعداد مبتلایان نسبت به روز‌های قبل از آن، احتمال وقوع پیک ششم را بالاتر برده است؛ اتفاقی که می‌تواند به دلیل کاهش اثربخشی واکسن‌هایی ازجمله سینوفارم و افزایش موارد ابتلای حاد و فوتی باشد. همین مسئله سبب شده تا تزریق دوز سوم وارد مرحله جدی‌تری شود.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده هم‌اکنون کشور‌های شیلی، ایسلند، ترکیه، جمهوری دومینیکن، صربستان، سنگاپور، بلژیک، امارات و فرانسه، جزو کشور‌هایی هستند که تزریق دوز سوم را آغاز کرده‌اند.

آمار‌ها چه می‌گویند؟

حدودا ۸۱ درصد از کل واکسن‌های تزریق‌شده در ایران سینوفارم است و حالا با انتشار تحقیقاتی مبنی بر ایمنی پایین این واکسن به‌ویژه در میان سالمندان، نگرانی‌هایی از افزایش بستری و مرگ‌ومیر با توجه به روند افزایشی ابتلا در کشور رقم خورده است؛ هر چند که به تأکید کارشناسان حوزه واکسن، کم‌کیفیت‌ترین واکسن‌ها هم در کاهش ابتلای شدید و مرگ افراد مؤثر است. حالا با اعلام کیفیت واکسن‌های تزریق‌شده و از سوی دیگر، جهش‌های بعدی کرونا، سازمان بهداشت جهانی تزریق دوز سوم را توصیه کرده است.

بر اساس اعلام مقامات این سازمان حتی برای واکسن‌های قوی‌تر هم تزریق دوز سوم منجر به افزایش ایمنی می‌شود. تزریق دوز سوم برای واکسن‌های فایزر و مادرنا هم از مدت‌ها پیش در برخی کشور‌ها آغاز شده است و تاکید بر تزریق دوز سوم تنها شامل سینوفارم نمی‌شود.

چند نفر باید دز سوم بزنند و چه زمانی باید دریافت کنند؟

طبق آمار منتشره مجموع افرادی که در ایران در اولویت تزریق دوز سوم قرار دارند، پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر شامل افراد بالای ۶۵سال، کادر درمان و افراد مقیم آسایشگاه‌های جانبازان و معلولان هستند.

از سوی دیگر متخصصان می‌گویند که بررسی‌ها نشان می‌دهد که تزریق دو دوز سینوفارم در سالمندان، ایمنی‌زایی کاملی نداشته و این افراد همچنان در معرض خطر قرار دارند و به نظر می‌رسد این گروه بعد از کادر درمان در الویت بعدی قرار دارند.

برخی کارشناسان هم معتقدند که هیچ واکسنی حتی در مقابل واریانت کلاسیک ووهان ۱۰۰درصد مانع مرگ و ابتلا نبود و این عدد درباره جهش‌های جدید ویروس کمتر شده است، اما این که کاهش اثربخشی تنها درباره سینوفارم مطرح می‌شود درست نیست و از فایزر و مدرنا تا اسپوتنیک و آسترازنکا و حتی سینوواک هم با کاهش پیشگیری در تمام آیتم‌ها ازجمله ابتلا، بستری، مرگ‌ومیر و عفونت مواجه هستند؛ و در نهایت متخصصان تاکید می‌کنند که زمان تزریق دوز سوم واکسن کرونا باید شش ماه پس از تزریق دوز دوم باشد.

اگر افراد در این فاصله به کرونا مبتلا شوند، باید دو ماه پس از بهبودی اقدام به تزریق واکسن کنند البته هنوز چیزی مشخص نیست و نیاز به تزریق دوز سوم همه به تازگی مشخص شده و فعلا نمی‌توان در خصوص تداوم تزریق دوز‌های بعدی واکسن کرونا اظهار نظر کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی