تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

درمان نابینایی ناشی از سکته مغزی با ژن‌درمانی جدید

یکی از عوارض سکته مغزی از دست دادن بینایی است. اکنون محققان با کمک یک روش ژن‌درمانی جدید موفق به بازگرداندن حس بینایی شده‌اند.

کد خبر: ۱۱۰۴۶۱
۱۶:۵۹ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰

نابینایی ناشی از سکته مغزی و ژن درمانی

دیدارنیوز ـ به نقل از یورک الرت، سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که یکی از عروق مغز بسته شده و در پی آن خون‌رسانی به بافت‌های طبیعی مختل شود و در نتیجه آن این بافت‌ها از بین بروند. با توجه به موقعیت شریان‌های اصلی مغز، بیشتر سکته‌های مغزی بر عملکرد حرکتی افراد اثر می‌گذارند. با این حال برخی از سکته‌ها نیز منجر به اختلال در بینایی شده و باعث از بین رفتن بینایی فرد یا ضعیف شدن آن می‌شوند.

گروهی از محققان به رهبری "الکساندر چوبیکین"، استادیار دانشگاه علوم زیستی در کالج علوم با همکاری گروهی به رهبری "گونگ چن"از دانشگاه "جین‌جان"در چین راهی برای تبدیل سلول‌های گلیال مغز به عصب با کمک ژن‌درمانی یافته‌اند که می‌تواند بینایی فرد را بازگرداند و امیدی برای بازگرداندن عملکرد حرکتی افراد نیز باشد.

عصب‌ها قادر به بازسازی خود نیستند. با این حال برخی اوقات مغز قادر به تغییر مسیر عصبی خود است که این موضوع به بهبود عملکرد بینایی پس از سکته مغزی کمک می‌کند، اما چنین فرآیندی به کندی پیش رفته، کارآمد نیست و در برخی بیماران هرگز رخ نمی‌دهد.

استفاده از درمان‌های مبتنی بر سلول‌های بنیادی نیز به دلیل واکنش سیستم ایمنی به سلول‌های پیوندی جدید دشوار است. این ژن‌درمانی جدید که بر روی موش‌های آزمایشگاهی بررسی شده بسیار کارآمدتر و امیدوار کننده‌تر است.

"چوبیکین" می‌گوید: ما سلول‌های گلیال را به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنیم که تبدیل به عصب شوند و از آن‌جا که از سلول‌های جدید استفاده نمی‌کنیم این سلول‌ها توسط سیستم ایمنی پس زده نمی‌شوند. این روش از درمان مبتنی بر سلول‌های بنیادی آسان‌تر است و آسیب کمتری به مغز وارد می‌کند. ما به مغز کمک می‌کنیم تا خودش را درمان کند. ما شاهد ارتباط میان عصب‌های قدیمی و عصب‌های جدید و بازگشت بینایی موش‌ها بودیم.

تحقیقات "چوبیکین" اهمیت زیادی دارد، زیرا اندازه‌گیری دقیق عملکرد بینایی نسبت به عملکرد حرکتی آسان‌تر است و با استفاده از روش‌هایی از جمله تصویربرداری نوری می‌توان روند بهبود بینایی در موش‌های زنده را در چندین هفته مورد بررسی قرار داد.

بهبود این روش و درک آن می‌تواند به یافتن راهی مشابه برای بازسازی عملکرد حرکتی کمک کند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: سلامتی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی