عزت الله ضرغامی پس از انتخاب به عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری همکاران قبلی خود در صدا و سیما را به این وزارت خانه دعوت به کار کرده است. گزارش جاری به این موضوع پرداخته است.
دیدارنیوز: عزتا... ضرغامی بیش از همه به عنوان رئیس اسبق سازمان صداوسیما شناخته میشود و بهراحتی نمیتوان پذیرفت که روحیات و مواضع او تغییر کرده است. خودش تلاش دارد تا این تغییر را به اثبات برساند، چنانکه در فضای مجازی بسیار فعال شد و با منتقدانش صبحانه خورد اما باور تغییر او هنوز هم سخت است. عزتا... ضرغامی از سوی رئیسی به عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری منصوب شد و انتصابات او نشان داد که پربیراه نیست اگر ادعا شود او نتوانسته از مواضع قبلی خود عدول کند چنانکه در ابتدا مدیرکل روابطعمومی این وزارتخانه تغییر داده شد که اتفاقا مدیر قبلی نیز از خبرنگاران صداوسیما بود اما حسن میثمی که سابقه اجرا در تلویزیون سازمان صداوسیما را نیز دارد، جایگزین او شد. او علی دارابی را هم به عنوان قائممقام وزیر و معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منصوب کرد. دارابی معاون امور مجلس و استانهای سازمان صداوسیما، قائممقام سازمان صداوسیما، معاون سیمای سازمان صداوسیما، مشاور رئیس سازمان صداوسیما و معاون امور استانها بوده است. همین انتصاب سبب انتقاد کارکنان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری شد چنانکه در نامهای به ضرغامی آوردند:« این مجموعه در حال حاضر با مشکلات بسیاری دست بهگریبان است، انتخاب مسئولی که فاقد تجربه کافی باشد ممکن است نه تنها به حل و فصل مشکلات موجود کمکی نکند، بلکه به بحرانسازیهای جدی منجر شود. در این زمینه به موضوعاتی نظیر بحران حذف میدان نقش جهان از فهرست میراثجهانی، آتشسوزی مسجدجامع ساری، تخریب کاروانسرای تاریخی شهر نیشابور و به بسیاری نمونه دیگر بحرانزا در سطوح ملی و بینالمللی میتوان اشاره کرد.»
طاهره قیومی هم سمت گرفت
در ادامه تغییراتی که یکشنبه ۲۸ شهریورماه در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز شد، ضرغامی، طاهره قیومی را به عنوان مشاور و مسئول پیگیریهای ویژه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی منصوب کرد. او پیشتر ریاست مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر ریاستجمهوری حسن روحانی را به عهده داشت. ضرغامی از مدتها قبل در نقش حامی قیومی ظاهر شده و معتقد بود: « بعد از پست اینستاگرامی من، وزیر اطلاعات درباره پرونده طاهره قیومی عذرخواهی کرد. گفت همه باید زیر یک وجب خاک بخوابیم. در همه بولتنها نوشته بودند طاهره قیومی خواهرزاده آقای روحانی است، در یک جلسه مهم یکی از مسئولان بالارتبه (با اشاره به مسائل جاسوسی) گفت همین خانم قیومی که خواهرزاده آقای روحانی است... گفتم خواهرزاده آقای روحانی نیست، هیچ نسبتی هم با او ندارد، جاسوس هم نیست. ایشان ۱۴ روز انفرادی هم رفت و خیلی هم اذیت شد، همه هم از او عذرخواهی کردند اما هیچکس حاضر نشد یک برگه دست ایشان بدهد که اشتباه رخ داده است.» البته قیومی هم به یکباره حامی رئیسی شده بود و در مرداد سالجاری این توئیت را منتشر کرد:« طاهره قیومی در توئیتی نوشت: شرایط پیشروی دولت آقای رئیسی، شبیه است به صبح روز پنجم دی ماه ۸۲ در بم کرمان ، ویرانهای تلخ و سخت، اما آواربرداری که تمام شود ،ساختن و مرمت شیرین است. همه امیدواریم .»
انتصابهای صداوسیمایی ضرغامی
۲۸ شهریورماه، علیاصغر شالبافیان به عنوان معاون گردشگری معرفی و ولیا... تیموری از این سمت تودیع شد. تیموری که از کارشناسان گردشگری نیز بوده از سال ۱۳۹۷ مسئولیت معاونت گردشگری را به عهده داشت. شالبافیان نیز از بدنه صنعت گردشگری شناخته میشود. او از سال ۱۳۸۷ عضو هیأت علمی دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان بوده که با حکم عزتا... ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به عنوان معاون گردشگری منصوب شد در سوابق و کارنامه حرفهای شالبافیان آمده که او معاون اقتصادی و سرمایهگذاری هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی، عضو هیأت مدیره و نایب رئیس هیأت مدیره شرکتی متعلق به آستان قدس رضوی، عضو هیأت مدیره مجتمعهای فرهنگی رفاهی ولایت (مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور)، عضو هیأتمدیره انجمن علمی گردشگری ایران وابسته به وزارت علوم، مشاور سرمایهگذاری صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بوده است. شالبافیان همچنین مشاور معاون گردشگری، پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس، مشاور رئیس کمیسیون فرهنگی و اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، دبیر همایش بینالمللی سرمایهگذاری در صنعت هتلداری، کارشناس طرح برونسپاری فعالیتهای بانک صنعت و معدن و مسئول آموزش و تحقیقات کمیته گردشگری سلامت کشور بوده است. او در تدوین شرح وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تدوین قانون حمایت از احیا و مرمت بافتهای فرهنگی تاریخی و توانمندسازی ساکنان و مالکان آنها، قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایعدستی، مدیریت طرح تنقیح قوانین و مقررات گردشگری، مشاور آئیننامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجهبندی و نرخگذاری تأسیسات گردشگری مصوب ۱۳۹۴، طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارت، تدوین سند راهبردی توسعه صنعت گردشگری، تدوین ۲ بند از قانون برنامه ششم توسعه در حوزه گردشگری، تدوین ۲ بند از قانون برنامه ششم توسعه در حوزه گردشگری، پیشنهاد اصلاح ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم، و تدوین گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در حوزههای عملکرد میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی نقش داشته است. احمد خورشیدسوار نیز با حکم ضرغامی، مشاور وزیر در امور فناوریهای نوین برای گسترش ظرفیتهای استارتاپی شد. خورشیدسوار سابقه فعالیت در صداوسیما را داشته و مسئول فضای مجازی این سازمان در مرکز استان فارس بوده است. ضرغامی همچنین با تغییر محمدحسن طالبیان از معاونت میراث فرهنگی، او را به عنوان مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی منصوب کرد.
*گزارش از آرمان ملی-یاسمین طالقانی