
یک رسانه مصری بعد از آنکه فدراسیون فوتبال این کشور کارلوس کیروش را به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال مصر برگزید به او لقب پرفسور فوتبال داد.
دیدارنیوز - انتخاب کارلوس کیروش به عنوان سرمربی جدید تیم ملی مصر باعث شده تحلیلهای زیادی در مورد این مربی سابق تیم ملی ایران در رسانههای مصری ارائه شود.
آنها به بررسی پیشینه کیروش در تیمهای سابق او از جمله ایران پرداخته و سپس از برخورد او با ستارهها، سبک بازی مورد علاقه او و نوع رفتارش نوشتهاند.
سایت یالاکورا در تحلیلی با عنوان «مربی جدید تیم ملی مصر چگونه بازی میکند؟» تیتر «یک پدر محتاط» را انتخاب کرده است و در واقع در این رسانه مصری از او با نام پدر فوتبال پرتغال یاد شده است.
این سایت نوشته: «پرتغال به برزیل فوتبال اروپا معروف است و این در اشاره به فوتبال زیبایی است که تیمهای ملی این کشور در ادوار مختلف رقابتهای اروپایی و جام جهانی ارائه کردهاند و البته از نظر فرهنگی و زبانی نیز اشتراکات فراوانی با کشور آمریکای جنوبی یعنی برزیل دارد. اما این موضوع در مورد مربیان سرشناس این کشور که افراد موفقی هم بودهاند صدق نمیکند. بسیاری از آنها به فوتبال دفاعی مشهور هستند که معروفترین آنها ژوزه مورینیو سرمربی فعلی رم است و البته کارلوس کیروش سرمربی جدی تیم ملی مصر.»
در این مطلب با لقب «پروفسور» از کیروش یاد شده و به این اشاره شده که او با پیشینهای دانشگاهی و با تخصص در زمینه آمادگی جسمانی وارد فوتبال شده مثل بسیاری از همتایان خودش در پرتغال که به اهمیت مطالعات آکادمیک در زمینه پیشرفت در مربیگری واقف بودند.
کیروش که او را «پدر موفقیتهای فوتبال پرتغال» میدانند ماجراجویی خود را با تیم زیر ۲۱ سال این کشور شروع کرد و نسلی تاریخی را بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۱ به فوتبال پرتغال و اروپا معرفی کرد.
دانش آکادمیک کیروش در عملکرد او نیز بازتاب واضحی داشت. او یک مربی بسیار منظم و سازمان یافته است که تحقیق و جمعآوری اطلاعات را به عنوان پایه و اساس کار خود قرار میدهد و همواره توجهی ویژه به کوچکترین جزئیات دارد. او همچنین به دراختیار داشتن ابزار و امکانات مناسب باری پیشرفت بازیکنان نیز تاکیدی خاص دارد و البته احتیاط و بازی دفاعی نیز ویژگی ای است که مثل هموطنانش در سبک بازی دارد، کسانی که فوتبال بدون عجله را ترجیح میدهند و هیچ چیز را به دست اتفاق نمیسپارند.
در این مطلب اشاره شده که کیروش سیستم ۳-۳-۴ را در اکثر تیمهایی که داشته ترجیح میدهد. او در بسیاری از بازیهای خود با کلمبیا از این سیستم استفاده کرد یعنی در ۱۲ بازی از ۱۸ مسابقه خود و در تیم ملی پرتغال نیز در ۱۷ بازی از ۲۸ مسابقه این سیستم را به کار گرفت.
البته در این بین او این سیستم را در زمان حضورش در تیم ملی ایران کنار گذاشت، جایی که طولانیترین دوران مربیگری خود را در آن تجربه کرد. روش بازی او با تیم ملی ایران، بین ۱-۴-۱-۴ و ۱-۳-۲-۴ در حال تغییر بود که این دومی، سیستم فعلی تیم ملی مصر نیز به حساب میآید.
این سایت در ادامه به بررسی نتایجی که کیروش در تیمهای مختلف خود به دست آورده پرداخته و سپس به توانایی او در کشف استعدادها اشاره کرده و به شکلی عجیب از دانیال داوری به عنوان چهره جدیدی که او در ایران رو کرده است، نام برده: «مربی پرتغالی البته توانایی ویژه ای در شناسایی استعدادها و به کارگیری بازیکنان جدید دارد و این کار را به خوبی با تیم ملی پرتغال و تیم ایران انجام داد ، جایی که توانست چهرههای جدیدی را معرفی کند که یکی از قابل توجهترین آنها در تیم ملی ایران، دانیل داوری دروازه بان بود. »