تیتر امروز

صادق زیباکلام: تندروها به سرمایه‌گذاران گفتند گول لبخند روحانی و ظریف را نخورید/ برجام قبل از خروج ترامپ مرده بود/ می‌شد زودتر مذاکره کرد اما ...
گفت‌وگوی دیدار در برنامه ایرانشهر با یک تحلیلگر مسایل سیاسی

صادق زیباکلام: تندروها به سرمایه‌گذاران گفتند گول لبخند روحانی و ظریف را نخورید/ برجام قبل از خروج ترامپ مرده بود/ می‌شد زودتر مذاکره کرد اما ...

دیدارنیوز در روزی که سومین دور از مذاکرات تهران و واشنگتن در شهر مسقط برگزار شد، میزبان صادق زیباکلام استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی در برنامه ایرانشهر بود.
بهرام امیر احمدیان: ما تجربیات کارسازی از گفت‌و‌گو نداریم/سیامک کاکایی: نوروز، جوهره و مایه گفتمان ملی در ایران است به دیپلماسی نوروز بیندیشیم!
در اولین نشست «صلح و وحدت ملی در ایران» مطرح شد:

بهرام امیر احمدیان: ما تجربیات کارسازی از گفت‌و‌گو نداریم/سیامک کاکایی: نوروز، جوهره و مایه گفتمان ملی در ایران است به دیپلماسی نوروز بیندیشیم!

گروه صلح و وحدت ملی انجمن مطالعات صلح ایران، عصر چهارشنبه، سوم اردیبهشت ماه، اولین نشست خود را با موضوع «صلح و وحدت ملی در ایران» با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی در سالن حافظِ خانه اندیشمندان...
فوتی‌های بندر شهید رجایی به ۲۸ نفر رسید/ وزارت دفاع: هیچ محموله سوخت یا نظامی در حادثه نبوده است/ آتش دوباره شعله گرفت
حادثه تلخ و دردناک در جنوب کشور (بروزرسانی می‌شود)

فوتی‌های بندر شهید رجایی به ۲۸ نفر رسید/ وزارت دفاع: هیچ محموله سوخت یا نظامی در حادثه نبوده است/ آتش دوباره شعله گرفت

در حادثه انفجار روز (شنبه) در بندر شهید رجایی بندرعباس در هرمزگان، متاسفانه طبق آمار‌ها تا ساعت ۱۰:۰۰ صبح امروز یکشنبه، ۲۸ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۸۰۰ نفر مصدوم شدند.

خطرات مصرف خودسرانه سرم برای مبتلایان کرونا در منزل

دکتر شروین شکوهی، متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن هشدار نسبت به مصرف خودسرانه سرم در منزل گفت: به هر میزان که سن فرد مبتلا به کرونا بالاتر یا دچار بیماری زمینه‌ای باشد، خوددرمانی یا مصرف خودسرانه سرم بدون مشورت با پزشک در منزل خطرناک‌تر است.

کد خبر: ۱۰۶۷۱۶
۱۵:۱۱ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰

مصرف سرم و بیماران کرونایی

دیدارنیوز ـ دکتر شروین شکوهی، متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از روش‌های نادرست درمانی از سوی برخی اکیپ‌های درمان در منزل برای مبتلایان به کرونا، اظهار داشت: یکی از روش‌های که این روز‌ها متداول شده و افراد زیادی را قربانی خود کرده، اعزام اکیپ‌های درمان در منزل است. این کار علیرغم بار مالی که برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند در بسیاری از موارد به دلیل عدم سواد و تجربه کافی این گروه‌ها به میزان قابل توجهی نیز مشکل آفرین شده است.

وی با بیان این که روش‌های نادرست و خود درمانی‌های بی رویه موجب کاهش و ایجاد بحران سرم در کشور شد، افزود: متاسفانه درمان‌های خودسرانه باعث شده، سرم حتی برای افرادیکه در بیمارستان‌ها به آن احتیاج مبرم دارند هم نایاب شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: سرم برای مبتلایان به کرونا معجزه نمی‌کند، سرم ترکیبی از آب، قند و نمک است و افرادی که می‌توانند از مایعات استفاده کنند، به هیچ عنوان نیازی به مصرف سرم ندارند.

شکوهی همچنین گفت: استفاده از سرم در بیمارانی ضرورت دارد که به دلایل مختلف مثل تهوع و استفراغ شدید قادر نباشند از مایعات استفاده کنند.

وی تاکید کرد: فقط در مواردی آن هم با تشخیص پزشک، اگر چنانچه امکان بستری شدن فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان وجود نداشته باشد و بیمار نیاز به سرم داشته باشد باشد می‌توان از سرم استفاده کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن انتقاد از مصرف بی رویه و خودسرانه سرم در منزل در بیماران کرونایی هشدار داد: تزریق سرم توسط افراد کم تجربه می‌تواند خطر آفرین باشد، سرم را باید فردی که با نحوه تزریق و رگ گیری آشنایی کامل دارد به بیمار تزریق کند.

شکوهی افزود: باید سرمی که تزریق می‌شود با مشکلات بیمار همخوانی داشته باشد به طور مثال نمی‌توان به بیمار دیابتیک سرمی که حاوی قند است تزریق کرد یا بیماری که از افت سدیم خون رنج می‌برد نمی‌تواند از سرمی که میزان سدیم آن کم است استفاده کند.

وی تصریح کرد: به طور کلی سرم درمانی در منزل مشکلات خاص خود را دارد، بیمار مبتلا به نارسایی قلبی یا فردی که دیالیز می‌شود با مصرف خودسرانه سرم دچار بحران‌های غیرقابل جبران می‌شود.

این متخصص عفونی با بیان این که هراقدام درمانی و بهداشتی نیازمند داشتن سواد خاص و آگاهی است، افزود: در بیشتر موارد مشکلاتی که اقدامات خودسرانه درمانی و بدون مشورت با پزشک ایجاد می‌کند، از منفعت آن بیشتر است، اقداماتی که وضعیت بیمار را بحرانی‌تر و کار کادرپزشکی را به مراتب پیچیده‌تر می‌کند.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه، به هر میزان که سن فرد مبتلا به کرونا بالاتر باشد و یا دچار بیماری زمینه‌ای باشد، خود درمانی و یا مصرف خودسرانه سرم بدون مشورت با پزشک و درمنزل خطرناک‌تر است.

شکوهی با بیان این گ که مرطوب نگه داشتن مخاط تنفسی احتمال وخیم‌تر شدن حال بیماران مبتلا به کووید ١٩ را کاهش می‌دهد، تاکید کرد: به هیچ عنوان مصرف لبنیات در مبتلایان به کرونا منعی ندارد؛ بنابراین خوردن شیر، ماست، آبمیوه، انواع مایعات، چای یا دم نوش برای درمان کرونا توصیه می‌شود.

وی به ابعاد مختلف و ناشناخته کرونا اشاره و تاکید کرد: کرونا درمان قطعی ندارد و استراحت و مصرف مایعات فراوان موثرترین راه حل درمان است.

منبع: ایرنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها