تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

نقش پابلو نرودا در نویسنده شدن خبرنگار بد شیلی!

تشر پابلو نرودا ـ شاعر و نویسنده معروف اهل شیلی ـ به ایزابل آلنده ـ روزنامه نگار و نویسنده ـ که قبل از مصاحبه ای به او گفت «تو بدترین روزنامه‌نگار روی زمین هستی!» آغازگر تحولی بزرگ در زندگی این خبرنگار شد.

کد خبر: ۱۰۵۲۸۱
۱۵:۵۹ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۰

داستان نویسنده شدن ایزابل آلنده

دیدارنیوز ـ ایزابل آلنده ـ روزنامه نگار و نویسنده اهل شیلی ـ هرگز گمان نمی‌کرد که قرار مصاحبه با پابلو نرودا، شاعر کشورش او را به دنیای ادبیات سوق دهد و باعث شود تا او از حرفه روزنامه نگاری، که به گفته شاعر در آن بسیار بد بود دست بکشد!

زمانی که این روزنامه نگار قبل از کودتای نظامی در شیلی در سال ۱۹۷۳ برای مصاحبه به دیدن پابلو نرودا رفت، پس از صرف نهار و صحبت‌های جانبی نوبت به مصاحبه رسید، اما پابلو نرودا به ایزابل آلنده گفت که با او مصاحبه نخواهد کرد. این شاعر خطاب به آلنده عنوان کرده بود که تو خبرنگار بسیار بدی هستی، دروغ می‌گویی و نمی‌توانی راست گو باشی؛ شک ندارم که اگر من چیزی نگویم برای خودت داستان‌هایی سر هم خواهی کرد؛ حالا که انقدر خوب داستان سازی می‌کنی چرا به ادبیات و داستان نویسی روی نمی‌آوری تا عیب‌های تو به فضیلت تبدیل شود؟

شاید بتوان گفت که این توصیه برای روزنامه نگار جوان ۳۱ساله انگیزه‌ای شد تا ۹ سال بعد او رمان «خانه ارواح» را بنویسد.

آلنده توانست با انتشار اولین رمان خود در نویسندگی موفق شود و جزو جریان رئالیسم جادویی که گابریل گارسیا مارکز خالق آن است، قرار بگیرد. آلنده از مارکز به عنوان استادی بزرگ نام برده و کتاب «صد سال تنهایی» او را یکی از دلایل علاقه‌اش به نویسندگی می‌داند.

به این ترتیب روزنامه نگار اهل شیلی در دهه چهارم زندگی‌اش توانست به نویسنده‌ای شناخته شده تبدیل شود. او پس از «خانه ارواح» رمان دومش به نام «از عشق و سایه» را منتشر کرد. اما این بار رئالیسم جادویی را رها کرده و به داستانی واقعی و یک جنایت سیاسی در شیلی پرداخت.

نکته قابل توجه در آثار این نویسنده توجه به مشکلات زنان و مبارزه با مرد سالاری است. او که توسط پدرش در سه سالگی رها شده، در نوشته‌هایش به گونه‌ای با این معضل اجتماعی می‌جنگد و خشم خودش را نسبت به بی مهری‌هایی که در حق زنان روا دشته می‌شود، بیان می‌کند.

آلنده اکنون ۷۹ سال دارد، اما می‌گوید که از مرگ نمی‌ترسد او از ناتوانی در پیری می‌ترسد چیزی که در کتاب «عاشق ژاپنی» درباره آن صحبت کرده است.

«خانه ارواح»، «پائولا»، «حاصل روز‌های ما» و «سرزمین خیالی من» از جمله آثار منتشر شده این نویسنده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: ادبیات جهان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی