قانون کاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدرانشان با مخالفتهای بسیاری مواجه شده است. در این قانون جدید سهم دختران از حقوق پدرانشان حتی به یک سوم هم کاهش مییابد.
دیدارنیوز - در موج اعتراضها به این قانون گروهی از بازنشستگان اعلام کردند که قصد دارند از قانون وضع شده در مجلس به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.
به گفته این بازنشستگان تا پیش از تصویب این قانون، تا زمانی که دختران مجرد بودند و یا همسر متوفی داشتند میتوانستند از کل حقوق بازنشستگی پدر خود بهرهمند شوند، اما پس از تصویب این قانون، پرداخت حقوق کامل که مشمول مزایای زمان بازنشستگی میشود، تحتالشعاع قرار گرفته است.
مخالفان این قانون میگویند «هنوز بسیاری از دختران از دلایل کاهش حقوق بازنشستگان پدران متوفیشان خبر ندارند و آن را به حساب اشتباه در محاسبات مربوط به حقوق میگذارند.»
در همین حال و در مخالفت با اجرای این قانون، کارزاری به راه افتاده که تا امروز بیش از ۸ هزار نفر آن را امضا کردهاند. امضاکنندگان این کارزار از رئیس دیوان عدالت اداری خواستهاند این مصوبه مجلس را لغو کند.
در بیانیه این کارزار با اشاره به اینکه تا پیش از تصویب این قانون دختران مجرد میتوانستند از کل حقوق بازنشستگی پدرانشان بهرهمند شوند، آمده است: پس از تصویب این قانون، پرداخت حقوق کامل که مشمول مزایای زمان بازنشستگی میشد، تحتالشعاع قرار گرفته و حتی به یکسوم کاهش پیدا کرده است.
دیوان عدالت اداری که بر اساس اصل ۱۷۳ قانون اساسی تشکیل شده، مسئول رسیدگی به شکایات و اعتراضات علیه سازمانهای دولتی در ایران است که زیر نظر قوه قضائیه اداره میشود.
بر اساس قانون، شرط دریافت مستمری بازماندگان برای فرزندان دختر، نداشتن شغل یا شوهر است. بر این اساس اگر دختری بیکار باشد و همسر نداشته باشد، در صورتی که والدین دارای حقوق بازنشستگی یا مستمری از کار افتادگی بوده و فوت کرده باشند، واجد شرایط دریافت مستمری والدین است.