
عمرانخان، نخست وزیرپاکستان میگوید تا زمانیکه اشرف غنی از قدرت کنار نرود، طالبان صلح نخواهند کرد.
دیدارنیوز ـ عمرانخان در این باره گفت: «من شخصاً سعی کردم طالبان را ماهها پیش - سه تا چهار ماه پیش - متقاعد کنم. رهبری ارشد طالبان به اینجا آمد و ما سعی کرد آنها را متقاعد کنیم که به نوعی حل و فصل سیاسی برسند. تنها چیزی که مانع از سقوط افغانستان به سمت هرج و مرج میشود، حل و فصل سیاسی است. اما متأسفانه طالبان وقتی در اینجا بودند، احساس کردند که آنها از صحبت کردن با اشرف غنی خودداری کردند. شرط آنان این است تا زمانی که اشرف غنی آنجاست، ما قصد نداریم با حکومت افغانستان گفتگو کنیم.»
نخستوزیر پاکستان میگوید او احساس میکند حکومت افغانستان اکنون در تلاش است تا ایالات متحده را متقاعد کند که بازگردد و دوباره درجنگ افغانستان مداخله نماید: «آنان یعنی (حکومت افغانستان) اکنون در تلاش هستند تا به نحوی امریکاییان را به افغانستان بازگردانند. شما میدانید که تمام موضع گیری آنان در حال حاضر این است که امریکاییان و پاکستان را مسؤول این خرابی میدانند. آنان سعی میکنند به نوعی امریکاییان را متقاعد کنند که در واقع مداخله کنند.»
همزمان با پایان سه روز رأیزنیهای نماینده گان امریکا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا، پاکستان و برخی از کشورهای دیگر دربارۀ افغانستان در دوحه که عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی نیز حضور داشت، خبرگزاری فرانسه از طرح کابل به طالبان خبر میدهد.
یک مذاکره کننده جمهوریت به این خبرگزاری گفته است که کابل در بدل پایان خشونتها از سوی طالبان طرح شریک شدن در قدرت را به این گروه پیشنهاد کردهاست.
فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی تصریح کرد: «ما راه سیاسی را نبستهایم. راه سیاسی هنوز باز است. ما اینجا در دوحه هستیم و اگر آنها یعنی (حکومت افغانستان) بخواهند میتوانند مشکلات را از طریق گفتگو حل کنند.»
در همین حال، یوئی شیائویونگ، فرستادۀ ویژۀ وزارت خارجه چین در امور افغانستان میگوید که کشورش آمادهاست برای پیشرفت روند صلح کار کند: «چین آماده است که با جامعه جهانی، به ویژه کشورهای همسایه و منطقه همکاری کند. در جریان این روند، چین به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان و حق این کشور برای پیشبرد مسایل ملی اش به گونه مستقلانه، حرمت خواهد گذاشت.».
اما پنتاگون تأکید میورزد که کابل سطوط نخواهد کرد.
جن کربی، سخنگوی پنتاگون بیان داشت: «میخواهم بگویم که هیچ نتیجه احتمالی حتمی نیست؛ از جمله سقوط کابل که به نظر میرسد همه دربارۀ آن گزارش میدهند. لازم نیست اینطور باشد؛ و من فکر میکنم که واقعاً بستگی به نوع رهبری سیاسی و نظامی دارد که افغانان میتوانند برای تغییر این وضع گرد هم بیایند.»
این در حالی است طالبان تاکنون ده ولایت را تصرف کردهاند.