محمدعلی گرایی موفق نشد در المپیک توکیو مدال بگیرد، اما علاقمندان به ورزش کشتی در ایران و جهان را حسابی سر ذوق آورد و به کشتی فرنگی زیبایی بخشید.
دیدارنیوز: نمایش فوق العاده محمدعلی گرایی در المپیک توکیو اگرچه منجر به کسب مدال برای او نشد، اما با فنونی که او در 2 کشتی ابتدایی خود اجرا کرد، فدراسیون جهانی کشتی به کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی ایران لقب "شاهین" را داد.
چند روز پس از پایان المپیک سایت ورزش ۳ گفتگوی جالبی با گرایی انجام داده که در ادامه میخوانید:
برای المپیک توکیو چطور آماده شدی؟
تقریبا برای المپیک 2 سال زحمت کشیدیم. 12 اردو داشتیم. البته وقفهای هم در این بین ایجاد شد. تمرینات پرفشار بود. حریفان هم آنالیز کردیم و رسیدیم به المپیک. خدا را شکر از نظر بدنی بچه ها آماده بودند و مشکلی از این جهت وجود نداشت.
در مورد مسابقات المپیک توضیح بده و کشتیهایی که گرفتی.
تا قبل از اینکه مسابقه بدهم شرایطم خوب بود، اما روز مسابقه چیزی که انتظار داشتم، نبودم. 2 کشتی اول را بردم، ولی کشتی قبل از فینال با کشتی گیر مجار پوئنهایی رد و بدل شد که کار خراب شد. آن روز همه چیز دست به دست هم تا به فینال نرسم. تمام زورم را زد، ولی همیشه آن جوری که فکر می کنی نمی شود. در مسابقات سوم و پنجمی هم واقعاد روحیه نداشتم. چون برای مدال طلا رفته بودم و نتوانستم خودم را جمع و جور کنم و روحیهام را برگردانم.
علیرغم حس و حالی که خودت داری، مردم واکنش بسیار خوبی به نمایش شما داشتهاند.
مردم به من لطف دارند. دوست داشتم با مدال خوشحالشان کنم ولی متاسفانه نشد. مردم فکر می کنند نمایشی گشتی میگیرم؛ ولی این سبک من است و برای نمایش نیست.
آن یک روز که کشتی نیمه نهایی را باختی چطور برایت گذشت؟
خب هم ناراحت بودم هم خوشحال. خوشحال بودم چون رضا به فینال رفت و مدالی که من آرزویم را داشتم گرفت. واقعا باعث خوشحالی من شد و ناراحتیام کم شد. البته ناراحت بودم از اینکه 12 اردو شرکت کردم و باید خودم را با مدال راضی میکردم. تنها ناراحتی ام فقط این بود.
از مسابقاتت بگو و شرایطی که در آنها داشتی.
کشتی گیر اول کوبایی بود که قدرت بدنی بالایی داشت. برنامه ریزی کرده بودم روی خاک به او فن بزنم ولی بدنم اجازه نمیداد و برنامه را عوض کردم. مجبور بودم اینطور کشتی بگیرم. به من میگویند خیلی راحت بارانداز می شوی ولی اینطور نیست؛ من مصدوم بودم. وقتی با کشتی گیر کوبایی بازی داشتم، درد را احساس میکردم و نمیتوانستم آنطور که دوست داشتم راحت کشتی بگیرم. با کشتی گیر مجارستان دندهام گیر کرد وگرنه خیلی در طول کشتی مبارزه کردم. متاسفانه تمام اتفاقات دست به دست هم داد و نتوانستم مدال بگیرم.
*در مسابقات بیشتر با فن سنجات پرنده شناخته شدی؛ در صورتی که تواناییهای زیاد دیگری هم داری. در این مورد توضیح بدهد و البته اینکه یکبار هم فن سنجاب پرندهات جواب نداد.
در کشتی اول من عقب بودم و مجبور بودم این فن را بزنم و خدا را شکر گرفت، ولی در کشتی بعدی نشد.
در مصاحبه بعد از بازی با خنده میگفتی فنی که زدی من درآوردی بوده است. سابقه آشنایی تو با این فن سنجاب پرنده برای چه زمانی است؟
خب آن حرف که شوخی بود. اولین بار در جام جهانی جوانان بود که این فن را از یک کشتی گیر آمریکایی دیدم. البته به این شکلی که من زدم نبود. قبلاً یکبار در یک تورنمنت این فن رو زده بودم و در المپیک هم توانستم دوباره آن را تکرار کنم.
در دهکده آیا با کشتیگیران کشورهای دیگر در ارتباط بودی؟ اگر بودی واکنش آنها به کشتی تو چطور بود؟
من فقط با کشتی گیر کروات دوست بودم و از قبل او را میشناختم. میخواست من به فینال بروم. من با کسی خیلی صحبت نمی کردم، که بخواهم توضیح بدهم.
کشتیگیر کروات بعد از حذف تو چیزی گفت؟
بله؛ به من گفت چرا اینطوری کشتی گرفتی. گفت توقع داشتم بروی فینال. گفت من تعجب میکردم بدنت اینطور بود. او در جام تختی کشتی گرفته بود و تعجب کرده بود که نمیتوانم مثل قبل خوب کشتی بگیرم.
ماجرای دو فن تو مقابل کشتی گیر کوبایی و کروات بسیار دیده شده و یکی از برنامههای پربیننده آمریکا نیز به آن پرداخت. در این برنامه خواننده معروف آمریکایی (اسنوپداگ) از عملکرد تو به وجد آمده بود و تاکید میکرد که کشتی با این زیباییهایی که دارد، نباید از المپیک حذف شود. اگر این برنامه را دیدی، نظرت در موردش چیست؟
(باخنده) خب آنها دنبال این مسائل هستند. می خواهند بازدیدشان بالا برود و کشتی من را گیر آوردند. اما واقعا از این همه استقبال مردم شوکه شدم. من خودم صفحه اسنوپداگ را دنبال میکنم، اما فکر نمیکردم روزی فیلم خودم را در صفحهاش ببینم یا او در مورد من صحبت کند.
دوست داشتی خودت طلا بگیری یا محمدرضا؟
اتفاقا قبل از این هم به این موضوع فکر میکردم. از اول می گفتم دوست دارم رضا طلا بگیرد. چون واقعا زحمت کشید و خیلی سخت وزن کم کرد. دوست داشتم با یک مدال طلا نتیجه بگیرد.
تو یکی از بهترین کشتیگیران جهان هستی؛ چقدر برای رسیدن به این جایگاه زحمت کشیدی؟
نزدیک ۱۵ سال است که در کشتی هستم. از نوجوانان به صورت حرفهای تقریبا کشتی میگیرم. در این چند سال زحمت زیاد کشیدم. در نوجوانان و جوانان قسمت نبود در تیم ملی باشم، ولی در بزرگسالان عضو تیم ملی شدهام و تا حالا در همه مسابقات هم بودهام.
آیا ناکامی در توکیو که البته با عملکرد خیره کننده به دست آمد، تو را ناامید کرده است؟
نه به هیچ وجه. هدفم کسب مدال طلا است. باخت جزئی از ورزش است و اگر باخت نباشد آدم رشد نمیکند. باید از این باخت ها درس بگیرم.
صحبتهای پایانی محمدعلی گرایی کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی؟
خب کشتی پرچمدار کاروان ایران است و این فشار زیادی را روی ورزشکاران ایجاد میکند. کادر فنی و اجرایی تیم ملی خیلی زحمت میکشند؛ آقای بنا ، آقای دبیر، آقای سوریان. البته کمبود هم زیاد داشتیم و واقعا کشتی مظلوم واقع شده بود. بچه ها فعل خواستن را صرف کردند. چه آنهایی که مدال گرفتند، چه آنها که نگرفتند؛ تمام تلاششان را کردند و هیچ کس کم کاری نکرد. بحث بحث المپیک است و چهار سال زحمت. همه با تمام وجودشان مسابقه میدهند. من خودم با دل و جان جنگیدم و هرچه در توان داشتم گذاشتم ولی قسمت نشد.
*در پاریس طلا میگیری؟
با تمام وجود کار میکنم که حداقل مدالم، مدال طلا باشد. پدر و مادرم و مربیانم خیلی برایم زحمت کشیدهاند، اما امیدوارم بتوانم طلای المپیک را بگیرم تا جلوتر از همه خودم را راضی کرده باشم. تشکر می کنم از خانواده که همه جوره من را در این سالها حمایت کردهاند. از مربیان استانی آقای گیلی تشکر می کنم. از مربیان تیم ملی هم تشکر می کنم. آقای محمد بنا، آقای رسول جزینی، آقای حبیبالله اخلاقی، آقای رضایی و آقای حضرتی که زحمت زیادی کشیدند. امیدوارم در مسابقات آینده جواب زحمتهایشان را با مدال خوشرنگ بدهم.