
۶۶ میلیون سال پیش یک سیارک با برخورد به زمین انفجاری عظیم ایجاد کرد که با قدرتی معادل ۱۰ میلیارد برابر قدرت بمب اتمی هیروشیما، نیمی از تمام گونههای موجود را منقرض کرد و به فرمانروایی دایناسورها بر کره خاکی پایان داد.
دیدارنیوز ـ اکنون دانشمندان میگویند احتمالا پی بردهاند که آن جرم آسمانی از کجا آمده است.
سرنخها در مورد جنس این سیارک پیشتر در دهانه چیکشلوب در شبهجزیره یوکاتان مکزیک پیدا شده بود. دانشمندان میگویند این دهانه که ۱۸۰ کیلومتر قطر دارد از اصابت سیارک به کره زمین ایجاد شده است. بر اساس تحقیقات جدید، سیارک در ابتدا از قسمت بیرونی کمربند سیارکی منظومه شمسی واقع در میان کرات مریخ و مشتری رها شده و به سمت زمین آمده است.
این منطقه میزبان بسیاری از «سیارکهای تاریک» است. این سیارکها به این خاطر به این اسم نامیده میشوند که ترکیب شیمیایی سنگهای سطحی معدنیشان باعث میشود در مقایسه با انواع دیگر سیارکها تیرهتر (و در واقع منعکسکننده نور کمتر) به نظر برسند.
دیوید نسوورنو، پژوهشگر در موسسه تحقیقات ساوتوست کلرادو آمریکا و سرپرست این پروژه، میگوید: «من مظنون بودم که لایه بیرونی کمربند سیارکی، یعنی جایی که سیارکهای تیره مستقر هستند، بتواند یکی از منابع اصلی اجرام آسمانی باشد که زمین را هدف قرار میدهند. با این حال انتظار نداشتم که نتایج تحقیق تا به این اندازه قطعی باشند.»
تجزیه و تحلیل ژئوشیمیایی این دهانه نشان میدهد جسمی که به زمین برخورد کرده است از کلاس «کندریتهای کربنی» بوده است. کندریتهای کربنی شهابسنگهای غیرفلزی هستند که نسبت کربن تقریبا بالایی دارند و احتمالا در اوایل شکلگیری منظومه شمسی ساخته شدهاند.