تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟
ترامپ یا هریس در کاخ سفید (این گزارش بروز رسانی می‌شود)

انتخابات آمریکا؛ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...

گرانی ۴ برابری قیمت حوله در بازار/ شوک گرانی پنبه وارداتی به حوله بافان

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران می‌گوید: رشد ۸۵ درصدی قیمت تولید حوله در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ ناشی ازافزایش دستمزد و گرانی مواد اولیه مانند پنبه و مواد شیمیایی وارداتی است.

کد خبر: ۱۰۳۹۳۲
۱۵:۱۶ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۰

گرانی قیمت حوله

دیدارنیوز ـ چهارسوق بزرگ بازار تهران بورس حوله فروشان است. اگر گذری به این بازار داشته باشید محصولات حوله بافان سراسر کشور را به راحتی در این مکان خواهید دید.

قیمت حوله‌های ایرانی با افزایش ۴ برابری نسبت به سال گذشته شرایط را هم برای فروشندگان این محصول و هم برای مشتریان سخت‌تر کرده است.

به گفته حوله فروشان بازار؛ خرید حوله برای مردم دیگر اولویت نیست. آنان ترجیح می‌دهند حوله‌های قدیمی خود را وصله پینه کنند.

این فروشندگان ادامه می‌دهند؛ حداقل سال‌های گذشته مردم برای خرید حوله عروس و داماد راهی بازار می‌شدند که متأسفانه این خرید هم به دلیل مجرد ماندن دختر و پسر‌ها به حداقل رسیده است.

قیمت مدل‌های مختلف حوله در فروشگاه‌های چهارسوق بزرگ بازار تهران متفاوت است. حوله تنی از ۵۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون قیمت گذاری شده است. البته به گفته فروشندگان، تفاوت قیمت حوله تن پوش با توجه به سایز و کیفیت آن است.

حوله استخری و سونایی هم از ۳۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد. حوله صورت خشک کنی هم با رنگ و قیمت‌های متفاوت در لابلای سایر محصولات رخ نمایی می‌کرد. این حوله‌ها از ۵۰ هزار تومان سایر بسیار کوچک شروع و تا ۳۰۰ هزار تومان به اسم حوله ترک به مردم فروخته می‌شود.
گرانی حوله ناشی از هزینه‌های تولید است

حسن نیلفروش زاده عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران درگفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: صنعت نساجی تنها صنعتی است که رشد قیمت محصولات آن که ناشی از تغییرات نرخ ارز می‌باشد، کمترین میزان افزایش قیمت نسبت به سایر صنایع را دارد.

نیلفروش زاده گفت: گرانی مواد اولیه عامل اصلی رشد قیمت حوله است. گرانی نرخ ارز واردات پنبه و افزایش برابری ریال آن از ۳ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۵ هزار تومان مهمترین دلیل گرانی حوله در سال جاری است.

وی تصریح داشت: دستمزد کارگران کارخانه حوله بافی نیز با افزایش ۴۱ درصد عامل دیگری بر گرانی حوله شده است.

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران با تأکید بر اینکه اقلام دیگری مانند هزینه حمل و نقل، حامل‌های انرژی، انبارداری و موارد دیگر تأثیر مستقیم بر قیمت نهایی حوله دارد گفت: صنعت حوله بافی مانند سایر صنایع دستخوش این گرانی‌ها شده تا حدی که قیمت نهایی تولید این محصولات با افزایش ۸۵ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده است.

وی گفت: آیتم‌هایی که در تولید حوله دخیل است بسیار وحشتناک گران شده و همین موضوع تغییرات زیادی در قیمت نهایی این محصولات ایجاد کرده است.

نیلفروش زاده ادامه داد: ۵۰ درصد از مواد اولیه تولید حوله را پنبه تشکیل می‌دهد که این محصول نیز وارداتی است. پنبه با هیچ مواد مصنوعی قابل تولید نیست. قیمت ارزی واردات پنبه تغییر زیادی نداشته، اما تغییرات برابری ریال به دلیل کاهش ارزش پول ملی بیش از ۶ برابرگران‌تر شده است.

این فعال صنعتی یادآورشد: ۸۰ درصد قیمت تمام شده حوله ناشی از نرخ مواد اولیه است. رنگ و مواد شیمیایی و در نهایت دستمزد کارگران عامل‌های تعیین کننده قیمت حوله است.

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران در پاسخ به این سوال که واردات حوله‌های خارجی چقدر به صنعت حوله بافی کشور خسارت وارد می‌کند، گفت: این صنعت قابلیت رقابت با حوله‌های برند‌های خارجی را دارد. بیشتر حوله‌های موجود در بازار تولید داخلی است که با نام خارجی به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: تولید حوله کشور نیاز مصرف را به راحتی تأمین می‌کند. حدود ۵۰ کارخانه تولید حوله با بهترین تولیدات در کشور فعال می‌باشد. بزرگترین کارخانه صاحب نام در تبریز، مشهد فعال است که قطعاً این تولیدات علاوه بر تأمین نیاز بازار داخل به سایر کشور‌ها نیز صادر می‌شود.

نیلفروش زاده گفت: تولید و بازار حوله از لحاظ کمی هیچ کمبود و مشکلی ندارد، اکثر نیاز نساجی کشور از جمله حوله قابل تولید است، اما خلل در واردات و قیمت مواد اولیه بزرگترین مشکل صنعت حوله بافی کشور است.

این فعال صنعتی ادامه داد: امکانات و ظرفیت‌های خوبی در زمینه صنعت حوله‌بافی وجود دارد، اما نیاز است مسوولان نگاه عمیق‌تری به این صنعت داشته باشند تا شاهد رونق تولید در این عرصه و افزایش میزان اشتغال‌زایی باشیم.

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران؛ زمانی که واردات پنبه و مواد شیمیایی مورد نیاز در حوله بافی به سختی و با صرف زمان و هزینه بدست حوله بافان قرار می‌گیرد، ضعف در این صنعت نیست بلکه ضعف در سیاست‌های اجرایی و برخورد‌های قهری با صنایع است.

وی تصریح داشت: البته تحریم‌ها نیز تأثیر خود را بر این صنعت گذاشته به طوری که صاحبان صنعت حوله بافی جهت خرید پنبه باید از طریق واسطه گران خارجی اقدام کنند. خرید به طور مستقیم از کمپانی‌های فروشند مانند کشور ازبکستان که مرکز تولید پنبه می‌باشد، بسیار سخت و گاهاً غیر ممکن است. خریدار ایرانی باید یک شرکتی در ترکیه یا امارات ایجاد کند و پول اضافه واسطه گر‌ها پرداخت شود تا آن‌ها بتوانند برای ایران پنبه خریداری کنند. همین پروسه هزینه خرید مواد اولیه را بشدت افزایش داده است.

نیلفروش زاده گفت: هزینه‌های تولید ۱۵ درصد بالاتر از قیمت واقعی که برآورد شده، تمام می‌شود. این در حالی است که هیچ کدام از مسئولین این موضوع را درک نمی‌کنند و همیشه تولید را مقصر نشان می‌دهند.

این فعال صنعتی تأکید داشت: ازبکستان، هندوستان، مراکش و کشور‌های آفریقایی صادر کننده پنبه به ایران هستند. عمده‌ترین واردات پنبه ایران از ازبکستان است که متأسفانه این کشور به دلیل تحریم‌ها اجازه فروش مستقیم به ایران را نمی‌دهد و تنها از طریق واسطه باید پنبه خریداری شود و این بار مالی زیادی را به دوش صنعت نساجی کشور به ویژه صنعت حوله قرار داده است.

وی تصریح داشت: ناگفته نماند تمام خرید پنبه، ارزی است. حالا نرخ ارز بشدت رشد کرده و این بزرگترین مشکل در بخش تولید حوله می‌باشد که متأسفانه هیچ اقدامی در راستای کاهش چالش ارزی از سوی دولت انجام نشده است.

نیلفروش زاده تأکید داشت: رشد قیمتی تولید در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ ناشی از افزایش دستمزد و مواد اولیه (پنبه و مواد شیمیایی وارداتی) حدود ۸۵ درصد افزایش داشته است.

منبع: اقتصاد24
برچسب ها: گرانی کالا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی