تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

خضریان: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به طور کامل اجرا نشده است

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: ارزیابی کمیسیون پس از جلسات متعدد و استماع گزارش مراکز پژوهشی و کارشناسی این بود که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران توسط سازمان انرژی اتمی به طور کامل اجرا نشده است.

کد خبر: ۱۰۳۲۳۱
۲۰:۳۰ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۰

خضریان: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به طور کامل اجرا نشده است

دیدارنیوز - علی خضریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسه امروز کمیسیون خاطرنشان کرد: این جلسه در ادامه جلسات گذشته برای ارزیابی نحوه اجرای قانون اقدام راهبردی و پیشنهاداتی برای تقویت آن و با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، نمایندگانی از مرکز پژوهش‌ها و اعضای کمیسیون برگزار شد.

‏‎وی افزود: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران مهمترین مصوبه سیاست خارجی مجلس یازدهم بوده است. این قانون چنانچه درست اجرا شود در عمل می‌تواند تحول مهمی در برنامه هسته‌ای ایران ایجاد کرده و نقش موثری در روند مذاکره برای رفع تحریم‌ها داشته باشد؛ با این حال تحقق این ظرفیت در این قانون با چالش‌هایی مواجه بوده است و متاسفانه دولت به دلیل اعتماد بیش از اندازه به غرب، این قانون را به درستی اجرایی نکرده است.
‏‎نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این جلسه دکتر صالحی رئیس سازمان توضیحاتی درخصوص آخرین وضعیت اجرای این قانون و همچنین شرایط فعلی تاسیسات هسته‌ای و همچنین شرایطی که این تاسیسات پس از اقدامات تروریستی داشته، ارائه کرد و نمایندگانی از مرکز پژوهش‌ها نیز خلاصه‌ای از گزارش خود را از ارزیابی اجرای قانون ارائه کردند.

‏‎وی اضافه کرد: طبق گزارش آژانس غنی سازی ۲۰ درصد از ۱۵ دی‌ماه آغاز شد، در حالی که طبق قانون این اقدام باید در ۱۲ آذر بلافاصله پس از تصویب شروع می شد، بنابراین دولت در اجرای ماده یک، ۳۳ روز تاخیر داشته است. همچنین دولت در آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی وظیفه خود را در تحقق ایجاد ظرفیت تولید ماهانه ۵۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده، می داند، در حالی که طبق قانون این تکلیف منوط به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته نیست و دولت می‌بایستی با نصب بیشتر ماشین‌های نسل اول در نطنز این هدف را طبق زمانبندی بلافاصله پس از تصویب محقق می‌کرد. از این رو دولت در اجرای کامل این ماده نیز تخلف کرده است.

‏‎خضریان افزود: براساس زمانبندی قانون ۳ ماه پس از تصویب، دولت مکلف است نسبت به عملیات نصب و غنی سازی یک هزار دستگاه ماشین نسل ۲ و یک آبشار نسل ۶ اقدام کند، در حالی که طبق گزارش آژانس دولت در اجرای این ماده از قانون علاوه بر تاخیر، قصور در اجرای تکلیف در موعد مقرر داشته است، همچنین در بهره‌برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی اصفهان نیز به گزارش رسانه‌ها تولید اورانیوم فلزی در اسفندماه و پیش از نشست شورای حکام با دستور رئیس جمهور به صورت موقت متوقف شد و احتمال این وجود دارد که در صورت عدم نظارت جدی از سوی مجلس، دولت به دلیل همزمانی با نشست‌های وین از بهره‌برداری کارخانه اورانیوم فلزی خودداری کرده یا افتتاح این کارخانه را همانند اقدامات قبلی با تاخیر انجام دهد، در حالی که مکلف بوده است ۵ ماه پس از تصویب قانون کارخانه تولید اورانیوم فلزی را بهره‌برداری کند.

‏‎وی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی بر اساس مصوبه مجلس موظف بود پس از تصویب قانون اقدام راهبردی، جدول زمانبندی طراحی یک رآکتور آب سنگین جدید را به مجلس ارائه دهد، با این حال جدول زمانبندی را در موعد قانونی به مجلس تحویل نداد و توقف نظارت های فراتر از پادمان نیز که در راستای اجرای ماده ۶ قانون آمده بود مورد توجه قرار نگرفت و همه اینها نشان می دهد قانون مجلس به طور درست و کامل اجرا نشده است.

‏‎سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در پایان تاکید کرد: آنچه که از جلسه بر می‌آید، و بر اساس دلایل مذکور، سازمان انرژی اتمی از برنامه پیش‌بینی شده در قانون به دلایل مختلف عدول کرده است و نتوانسته به مرّ قانون عمل نماید و مقرر شد در ادامه، کمیسیون در این خصوص تصمیمات لازم را اتخاذ کرده و براساس قانون عمل کند.


منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان