در حال حاضر مسوولان حوزه سلامت و متخصصان عفونی از این بابت نگران هستند که در شرایط گردش «دلتا» در کشور تعداد زیادی از ناقلان این گونه جهش یافته ویروس، هیچ علامت ظاهری تا زمان بروز و فعال شدن ویروس در بدن ندارند، بنابراین به سادگی میتوانند افراد دیگری را آلوده کنند.
دیدارنیوز ـ به دنبال کاهش نگرانکننده شهرهای در وضعیت زرد و نارنجی، تعداد شهرهای قرمز ایران به ۲۸۵ افزایش یافت
بنابر اعلام وزارت بهداشت طی شبانه روز ۹ تا ۱۰ مرداد، ۳۲ هزار و ۵۱۱ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۴۸۳ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۹۰۳ هزار و ۵۱۹ نفر رسید. همچنین ۳۶۶ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۹۰ هزار و ۹۹۶ نفر رسید. در حال حاضر ۵ هزار و ۵۳۹ نفر از مبتلایان کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۳ شهر در وضعیت زرد هستند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت، کرونای دلتا در ۲۹ استان کشور در گردش است در حالی که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر ۴۰ درصد رسیده و در هفته هفتاد و پنجم اپیدمی در کشور، از اول تا هفتم مرداد ماه سال جاری، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده، ۱۸۰۲۵۷ مورد، تعداد موارد بستری جدید ۲۲۳۶۴ و تعداد موارد فوتی جدید ۲۰۲۱ مورد بوده که با مقایسه این آمار با اعداد هفته پایان تیر ماه، تعداد مراجعان سرپایی کرونا با افزایش ۲۶.۵ درصدی، بستریهای کرونا با افزایش ۳۲ درصدی و فوتیهای کرونا با افزایش ۳۸.۲ درصدی مواجه شده است. در شهر تهران نیز در هفته اول مرداد ماه، ۱۰۴۶۶ مراجعه سرپایی کرونا، ۳۴۶۴ بستری جدید و ۳۵۴ فوت کرونا ثبت شده که بنابراین، در پایتخت هم تعداد مراجعات سرپایی مثبت با افزایش ۶.۲ درصدی، تعداد بستریهای کرونا با افزایش حدود ۲۲ درصدی و فوتیهای کرونایی پایتخت با افزایش ۲۲.۵ درصدی مواجه بوده است.
علاوه بر این، حالا مصونسازی صددرصدی با واکسیناسیون هم از سوی مجامع جهانی زیر سوال رفته و متخصصان در دنیا میگویند که تردید دارند واکسیناسیون کرونا به تنهایی بتواند موجهای بعدی کرونا را مهار کند. این تردید، خطر افزایش تعداد مخالفان واکسیناسیون را هم به دنبال خواهد داشت چرا که این افراد از هفتههای گذشته شایعاتی درباره دستکاری ژنتیک با واکسن کرونا را مطرح کرده و سعی در جذب هواداران هر چه بیشتر برای خود دارند، هر چند که نتایج تحقیقات متعدد نشان میدهد که نه تنها ویروس کووید ۱۹، بلکه واکسنهای کرونا هم هیچ یک از نظر ساختار مولکولی، قادر به ورود به دیانای انسان نیستند. به همین سبب بود که طی روزهای گذشته، دولتهای جهان با مسوولان سازمان بهداشت جهانی همصدا شدند تا با اصلاح فرضیه دستیابی به ایمنی جمعی کشورها بعد از واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت هر کشور را اعلام کنند که به دلیل بروز جهشهای بیشتر ویروس در هفتهها و ماههای آتی، حالا باید این شعار را در سراسر جهان سر داد که «کرونا، فقط و فقط با واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت جهان ریشه کن خواهد شد.»
بنابراین، حالا لازم است تولیدکنندگان واکسن برای حداقل یک نوبت واکسیناسیون بیش از ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر جمعیت جهان برنامهریزی کرده و در هدفگذاری ریشهکنی کرونا تا سال آینده هم ظرفیت تولید خود را به بیش از ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دوز واکسن برای تکمیل دو دوز واکسیناسیون افزایش دهند.