تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

تشخیص تومور مغزی از طریق آزمایش ادرار یا پلاسمای خون

معمولاً دانشمندان برای تشخیص انواع مختلف از سرطان به آزمایشات خون روی می‌آورند. این آزمایشات، دی. ان.‌ای جهش یافته‌ای موسوم به cfDNA را شناسایی می‌کنند.

کد خبر: ۱۰۲۲۵۶
۱۶:۴۸ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰

ادرار و تشخیص تومور مغزی

دیدارنیوز ـ به نقل از تی ان، به دلیل وجود سد خونی مغزی، تشخیص " cfDNA" در خون بسیار دشوار است. سد خونی مغزی خون را از مایع مغزی نخاعی (CSF) اطراف مغز و نخاع جدا می‌کند و بدین ترتیب از عبور " cfDNA" جلوگیری می‌کند.

واضح است که cfDNA را می‌توان در خون و دیگر مایعات بدن مانند ادرار در سطوح بسیار پایین یافت، اما چالش اصلی ایجاد آزمایش‌هایی حساس برای تشخیص این جهش‌های خاص است.

اخیرا دانشمندان "موسسه تحقیقات سرطان کمبریج انگلستان" با تهیه دو آزمایش برای تشخیص تومور مغزی بر این چالش غلبه کردند. این آزمایشات می‌تواند تومور‌های گلیوما (نوعی تومور مغزی) را از ادرار یا پلاسمای خون بیمار بستری در بیمارستان تشخیص دهد.

دانشمندان به منظور بررسی آزمایش خود آزمایشاتی را بر روی چند بیمار انجام دادند. در نهایت مشخص شد که این آزمایش با موفقیت cfDNA را در ۷ نمونه از ۸ نمونه مایع مغزی-نخاعی، ۱۰ نمونه از ۱۲ نمونه خون پلاسما و ۱۰ نمونه از ۱۶ نمونه ادرار تشخیص می‌دهد.

رویکرد دوم محققان شامل مشاهده الگو‌های دیگر در cfDNA است که وجود تومور را نشان می‌دهد که طی آن محققان ۳۵ نمونه از بیماران مبتلا به گلیوما و ۲۷ فرد مبتلا به اختلالات مغزی خوش خیم و ۲۶ فرد سالم را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج نشان داد که این آزمایش با موفقیت قطعات cfDNA را در نمونه‌های خون و ادرار تشخیص می‌دهد. در ادامه محققان داده‌ها را در الگوریتم یادگیری ماشین قرار دادند تا فرق بین نمونه ادرار افراد مبتلا به گلیوما و افراد سالم را بررسی کنند.

دانشمندان اظهار داشتند آزمایشات آن‌ها می‌تواند بین مراحل اسکن ام آر‌ای مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت می‌تواند تومور مغزی در حال بازگشت را زودتر تشخیص دهد.

انتظار می‌رود در آینده این آزمایشات توسط پزشکان برای نظارت بر بیماران در معرض خطر تومور‌های مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی