تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.

طحان نظیف: برخی اوقات ممکن است نظر آیت‌الله جنتی رای نیاورد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: هر عضو در شورای نگهبان یک رای دارد و این استدلال است که حرف اول و آخر را می‌زند.

کد خبر: ۱۰۱۰۲۹
۱۲:۱۸ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

طحان نظیف: برخی اوقات ممکن است نظر آیت‌الله جنتی رای نیاورد

دیدارنیوز - به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز یکشنبه (۲۷ تیر ۱۴۰۰) با حضور در برنامه زنده تلویزیونی سلام تهران شبکه ۵ سیما، گفت: هر جایی که قانون اساسی وجود دارد، یک نهاد صیانت کننده از قانون اساسی هم وجود دارد البته ممکن است که در کشورهای مختلف، اسامی این نهاد متفاوت باشد، اما از آنجایی که ارزش‌های مورد قبول مردم در قانون اساسی کشورها وجود دارد، لذا یک نهاد صیانت کننده از این قانون مهم و مادر هم در تمام کشورها پیش بینی شده است.

وی افزود: در برخی کشورها مرجع قضایی این صیانت را برعهده دارد و در برخی از کشورها یک دیوان یا دادگاه قانون اساسی وجود دارد که از قانون اساسی آن کشو صیانت می‌کند، مثلا در آلمان دیوان قانون اساسی فدرال این وظیفه را برعهده دارد. در برخی کشورها مثل کشور ما هم، یک مجموعه غیرقضایی و البته تخصصی وظیفه صیانت از قانون اساسی را برعهده دارد؛ در کشورهای اروپایی هم برخی کشورها مثل فرانسه یک نهاد غیرقضایی اما تخصصی مثل شورای نگهبان وظیفه صیانت از قانون اساسی را عهده‌دار هستند.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: صلاحیت‌ها و ماموریت‌هایی که برعهده این شوراست، در کشورهای مختلف، عناوین مختلفی دارد اما از حیث کارکرد نهادهای مشابه در سایر کشورها، در واقع تمام این نهاد یک کارکرد دارند و آن پاسداری از قانون اساسی است. مهم، عنوان نیست بلکه مهم این است که این وظیفه یعنی پاسداری از قانون اساسی انجام شود.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره سابقه عضویتش در شورای نگهبان اظهار داشت: بنده از 37 سالگی به عضویت شورای نگهبان درآمدم و در این دو سال تلاش کردم در یک فضای تعاملی با مردم از طریق فضای مجازی و مصاحبه‌ها با اقشار مختلف مردم ارتباط برقرار کنم و فکر می‌کنم موضوعاتی که ما در شورای نگهبان نسبت به آن وظیفه داشته و اقدام می‌کنیم را می‌توانیم به مردم توضیح داده و با آنها درباره مصوبات شورای نگهبان صحبت کنیم، مثلا اگر در موضوعاتی مانند بررسی تخصصی مصوبات مجلس، اگر شورای نگهبان نظر یا رد یا تایید می‌دهد، اولا مردم عزیز بدانند که این نظر در راستای دفاع از حقوق مردم و پاسداری از قانون اساسی و شرع است و دوما، ما می‌توانیم درباره رایی که داده‌ایم با مردم راحت صحبت کرده و استدلال خود را مطرح کنیم.

وی با بیان اینکه تاکید بنده بر حقوق مردم به این دلیل این است که شرع و قانون اساسی به دنبال مراعات حقوق مردم است، خاطر نشان کرد: در شورای نگهبان یک جمع تخصصی و حرفه‌ای وجود دارد و بزرگانی از حوزه و دانشگاه در این نهاد حضور دارند اما، این استدلال است که حرف اول و آخر را در شورای نگهبان می‌زند و در واقع آنچه که در شورای نگهبان مهم است، استدلال است و سن و سال نیست.
سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: به طور مثال اگر بنده اشکالی به مصوبه‌ای داشته باشم، طرح می‌کنم و اگر 6 نفر (حدنصاب 7 نفر است) دیگر از اعضا با این استدلال همراه شوند، آن استدلال تایید می‌شود و اگر 6 نفر با استدلالم همراه نشوند، آن موضوع تایید نمی‌شود.

طحان نظیف در پاسخ به این سوال که می‌گویند نظر آیت الله جنتی در شورای نگهبان مورد توجه است نه اعضا، گفت: هر کس در شورای نگهبان یک رای دارد، چه بنده به عنوان کوچکترین عضو و چه آیت الله جنتی به عنوان بزرگترین عضو شورای نگهبان. شایعات همیشه وجود دارند اما آنچه که بنده از نزدیک دیده‌ام، این است که هر کسی در شورا یک رای دارد و این استدلال است که حرف اول و اخر را می‌زند. البته بنده آیت الله جنتی را در خیلی از موضوعات همراه می‌بینم اما برخی اوقات هم ممکن است که ایشان نظری داشته باشند ولی نظر ایشان رای نیاورد.

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه انتخاب اعضای هیات رئیسه شورای نگهبان اظهار داشت: هیات رئیسه شورای نگهبان متشکل از دبیر، قائم مقام و سخنگو است که هر ساله براساس رای‌گیری انتخاب می‌شوند؛ امسال نیز اعضای شورای نگهبان بنا بر اعتمادی که به آیت الله جنتی داشتند، ایشان را ابقا کردند، جناب آقای دکتر ره پیک هم که قائم مقام بودند، ابقا شدند و بنده هم جایگزین جناب آقای دکتر کدخدایی شدم.



منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی