تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

اردوغان: نمی گذاریم نسل کشی سربرنیتسا فراموش شود

رئیس جمهور ترکیه در بیست و ششمین سالروز نسل‌کشی مسلمانان بوسنیایی توسط نیروهای صرب در ۱۱ ژوئیه سال ۱۹۹۵ میلادی تاسف و همدردی خود را با قربانیان ابراز کرد.

کد خبر: ۱۰۰۱۴۳
۱۳:۵۸ - ۲۱ تير ۱۴۰۰

اردوغان: نمی گذاریم نسل کشی سربرنیتسا فراموش شود

دیدارنیوز - به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در پیامی ویدئویی در مراسم یادبود بیست و ششمین سالروز نسل‌کشی سربرنیتسا گفت: ترکیه همچنان در کنار بوسنی و هرزگوین و بوسنیایی‌ها ایستاده است.
وی افزود: ترکیه هرگز اجازه نخواهد داد این نسل‌کشی که یک لکه ننگ و سیاه در تاریخ اروپا و بشریت است، فراموش شود. زخم‌هایی که سربرنیتسا در قلب‌های ما به وجود آورد، همچنان پس از گذشت 26 سال تازه است.

در ژوئیه سال ۱۹۹۵ میلادی به رغم حضور نیروهای حافظ صلح هلندی بیش از هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی در جریان حمله نیروهای صرب بوسنی به شهر سربرنیتسا کشته شدند.   
نیروهای صرب تلاش می‌کردند تا این زمین‌ها را از مسلمانان بوسنیایی و کروات‌ها بگیرند تا بتوانند یک کشور برای خود تشکیل دهند.

شورای امنیت سازمان ملل در بهار سال ۱۹۹۳ میلادی شهر سربرنیتسا را یک "منطقه امن" اعلام کرده بود. اما نیروهای صرب به رهبری ژنرال "راتکو ملادیچ" که بعدها به خاطر جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی گناهکار شناخته شد، به این منطقه سازمان ملل حمله کردند.
اردوغان با یادآوری این حکم دادگاه درخصوص جنایات جنگی گفت: اگرچه این حکم نمی تواند رنج‌های این تراژدی در قلب اروپا را التیام ببخشد اما می تواند به جلوگیری از نسل‌کشی‌های دیگر کمک کند.

وی ضمن تاکید بر اهمیت صلح در بوسنی و هرزگوین که عقاید، فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف را در خود جای داده است، گفت: ثبات بوسنی و هرزگوین برای کل اروپا به ویژه برای حوزه بالکان لازم و ضروری است.
اردوغان از چهره‌های سیاسی خواست تا با انزجار، خشونت و تبعیض مخالفت کنند و براساس ارزش های مشترک انسانی مجددا متحد شوند.

وی افزود: دائمی کردن صلح در بوسنی و هرزگوین وظیفه مشترک ماست.
اردوغان همچنین به خانواده‌های قربانیان این نسل‌کشی تسلیت گفت و از خداوند برای کشته شدگان طلب آمرزش کرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: اردوغان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی