تیتر امروز

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...

واکسیناسیون کرونا چند سال باید انجام شود؟

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا توضیح داد: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده برای مقابله و مهار بیماری کرونا، حداقل چهار سال واکسیناسیون متوالی نیاز داریم.

کد خبر: ۹۶۰۴۸
۱۰:۰۸ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰

واکسیناسیون کرونا چند سال باید انجام شود؟

دیدارنیوز ـ دکتر مصطفی قانعی بیان کرد: اگر در نظر بگیریم که بخواهیم ۸۰ میلیون ایرانی را واکسینه کنیم، سالی ۱۶۰ میلیون دوز واکسن نیاز است، قانون واکسینه این طور است که زمانی می‌گویند یک کشور کار خود را در خصوص واکسیناسیون برای مقابله درست انجام داده که نیاز یک سال به واکسن را پیش خرید و ذخیره کرده باشد.

قانعی ادامه داد: مثلا کشور کانادا در این برهه پنج برابر جمعیت خود واکسن خریده است، آمریکا ۳.۷ برابر جمعیت و اتحادیه اروپا ۲.۵ برابر جمعیت خود واکسن خریده است. این امر برای این است که ذخیره استراتژیک خود را تامین کنند.

وی یادآور شد: پس اگر ما حتی تا اسفند ماه امسال ۲۴۰ میلیون دوز هم تولید کنیم، باز خود ایران، به واکسن کرونا تولید داخل نیاز دارد و می‌تواند مجوز صادرات هم ندهد؛ به دلیل اینکه می‌خواهد برای یک سال واکسن ذخیره کند البته این امر در قبال پرداخت هزینه واکسن به شرکت‌های سازنده است.

قانعی گفت: تا پایان ۲۰۲۱ یعنی حدود بهمن و اسفندماه شمسی حدود ۱۰ و نیم میلیارد دوز واکسن کرونا با توجه به زیرساخت‌های موجود در دنیا تولید می‌شود که بیش از ۷۰ درصد واکسن‌های تولیدی در اختیار هفت تا هشت کشور قرار می‌گیرد، یعنی دنیا با کمبود واکسن کرونا مواجه است.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: نکته سوم در این خصوص این است که الان بحثی در دنیا مطرح شده است که اگر بخواهیم زنجیره بیماری را قطع کنیم، احتمالا به سه دوز واکسن در سال نیاز است و این امر نیاز به مصرف واکسن را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: البته ممکن است سال آینده نیز به این شکل شود که بگویند واکسن دوز اول را از واکسن تولید شده از ویروس کشته شده دریافت شود و دوز دوم را از واکسن تولید شده بر پلتفرم اسیدنوکلئیک زده شود، که افراد با عوارض کمتری مواجه شوند.

قانعی یادآور شد: این امر خود باعث می‌شود که کشور‌ها چند نوع واکسن در اختیار داشته باشند، ممکن است برای زنان باردار، برای کودکان در مهدکودک، برای مدارس، برای افراد زیر ۳۰ سال، برای هر کدام یک نوع واکسن از پلتفرم‌های موجود اعلام کنند. اطلاعات این امر تا سال آینده ارایه خواهد شد به همین خاطر با این اوصاف "کشوری برنده است که انواع واکسن‌ها را در اختیار داشته باشد که اگر گروه‌های خاصی واکسن خاصی خواستند، دوباره نخواهد واردات انجام دهد. "

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: فعالیت شرکت‌های دانش بنیان خصوصی و دولتی در چهار پلتفرم تولید واکسن از قبیل اسید نوکلئیک، ویروس کشته شده، نوترکیب و پروتینی در کشور چه به صورت مستقل و چه به صورت کار اشتراکی با کشور‌های دیگر به دلیل اهمیت این موضوع و نیز داشتن ذخیزه استراتژیک و بی نیازی به واردات واکسن کرونا در آینده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين