تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

هیپوکسی نوزادان و آسیب‌هایی در آینده

یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: نوزادانی که حین زایمان و پس از آن دچار کاهش اکسیژن شوند، سلول‌های مغزی آن‌ها دچار مرگ سلولی شده و می‌تواند سبب از دست رفتن توانایی حرکتی نوزاد در آینده، شود.

کد خبر: ۹۵۶۵۲
۰۹:۳۵ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰

هیپوکسی نوزادان

دیدارنیوز ـ علیرضا محمودی راد اظهار کرد: نوزادان و شیرخواران تا سن چهار ماهگی، عمدتاً از طریق بینی نفس می‌کشند؛ به همین جهت گرفتگی بینی در آن‌ها می‌تواند سبب هیپوکسی و حتی خفگی آن‌ها شود.

رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند بیان کرد: نوزادانی که در زمینه سپسیس دچار پنومونی (عفونت بافت ریه) می‌شوند معمولاً اولین علامت، افت اکسیژن خون است.

محمودی راد ادامه داد: یکی از علل دیگری که سبب خفگی ناگهانی و انسداد راه هوایی می‌شود، ورود جسم خارجی مانند تکه‌های غذا و اجسام کوچک است.

وی با بیان اینکه به شکم خواباندن نوزاد با خطر خفگی در خواب همراه است، تصریح کرد: مرکز تنفس در ساقه مغز نوزادان تکامل کافی ندارد و از طرفی نوزادان توانایی جابجایی سر خود را ندارند و نمی‌توانند از وضعیت خفگی خود را رها سازند.

این متخصص بیماری‌های داخلی بیان کرد: هیپوکسی در ابتدا سبب بی قراری نوزاد می‌شود و با ادامه کاهش سطح اکسیژن خون، لب‌ها و اندام‌ها دچار سیانوز (کبودی) می‌شوند.

محمودی راد با اشاره به اینکه اگر هیپوکسی ادامه‌دار شود می‌تواند به ارگان‌های بدن آسیب برساند، افزود: شایع‌ترین ارگانی که دچار هیپوکسی می‌شود، مغز است.

وی ادامه داد: نوزادانی که حین زایمان و پس از آن دچار کاهش اکسیژن شوند، سلول‌های مغزی آن‌ها دچار مرگ سلولی شده و می‌تواند سبب از دست رفتن توانایی حرکتی نوزاد در آینده، شود.

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه برای رفع خفگی و هیپوکسی نوزادان شناسایی و رفع عامل زمینه‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: در صورتی که خفگی به علت انسداد راه‌های هوایی توسط جسم خارجی باشد، نوزاد را به شکم روی دست خود خوابانده و با کف دست دیگر ضربات آرام بین دو کتف می‌زنیم در صورتی که جسم خارجی در دهان باشد، می‌توان با دو انگشت خود آن را خارج کنیم.

محمودی راد یادآور شد: هر چقدر که هیپوکسی نوزادان زودتر برطرف شود، میزان و شدت آسیب به مغز آن‌ها کمتر خواهد بود.

 

منبع: ایسنا
برچسب ها: نوزادان
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها