تیتر امروز

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

جرم کروموزوم انسان برای اولین بار اندازه‌گیری شد

در تحقیقاتی جدید به رهبری محققان دانشگاه کالج لندن، جرم کروموزوم‌های انسان که شامل دستورالعمل‌هایی برای زندگی هستند و در تقریبا همه‌ی سلول‌های بدن وجود دارند به وسیله‌ی اشعه‌ی ایکس اندازه‌گیری شد.

کد خبر: ۹۴۲۴۸
۱۳:۵۷ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۰

اندازه گیری جرم کروموزوم انسان

دیدارنیوز ـ به نقل از یورک‌آلرت، برای انجام این تحقیقات که در مجله‌ی "Chromosome Research" به چاپ رسیده است محققان از یک پرتوی ایکس قوی استفاده کردند تا به وسیله‌ی آن تعداد الکترون‌های ۴۶ کروموزوم درون سلول را تعیین کرده و جرم کروموزوم را به دست بیاورند.

آن‌ها دریافتند که کروموزوم‌ها ۲۰ برابر از دی‌ان‌ای سنگین‌تر هستند و جرمی بیشتر از آنچه که تصور می‌شد دارند. این موضوع نشان دهنده‌ی این است که شاید ترکیباتی ناشناخته درون آن‌ها وجود دارد که هنوز کشف نشده‌اند.

کروموزوم‌ها علاوه بر دی‌ان‌ای دارای پروتئین‌هایی هستند که عملکرد‌های مختلفی دارند. از خواندن دی‌ان‌ای گرفته تا تنظیم فرآیند‌های مربوط به تقسیم سلولی و در کنار هم قرار دادن رشته‌های دی‌ان‌ای درون سلول‌های ما.

پرفسور ایان رابینسون (Ian Robinson) نویسنده‌ی اصلی این مقاله می‌گوید: ۱۳۰ سال است که کروموزوم‌ها توسط دانشمندان کشف شده‌اند، اما هنوز بخش‌هایی از این ساختار‌های پیچیده وجود دارند که اطلاعات کافی از آن‌ها نداریم.

ما جرم دی‌ان‌ای را می‌دانیم، اما این اولین بار است که توانستیم با دقت بالا جرم کروموزوم‌های حامل دی‌ان‌ای را اندازه‌گیری کنیم.

اندازه‌گیری‌های ما نشان می‌دهد که ۴۶ کروموزومی که درون سلول‌های ما وجود دارند ۲۴۲ پیکوگرم وزن دارند یعنی یک تریلیونوم گرم. این میزان از آنچه ما تصور می‌کردیم بیشتر است و نشان از جرم اضافی قابل توجهی در کروموزوم‌ها دارد.

در این تحقیقات محققان از روشی به نام "X-ray ptychography" استفاده کردند در این روش الگو‌های مختلفی که پس از گذشت پرتو ایکس از کروموزوم‌ها ایجاد می‌شد، در کنارهم قرار گرفتند تا تصویری سه‌بعدی بازسازی شود.

از کروموزوم‌ها در مرحله‌ی متافاز درست قبل از آنکه تقسیم شوند عکس برداری شد. در این مرحله پروتئین‌ها دی‌ان‌ای را به صورت فشرده در هم می‌پیچند.

آرچانا بهارتیا (Archana Bhartiya) دانشجوی دکترا در مرکز نانوتکنولوژی کالج لندن و از نویسندگان اصلی مقاله می‌گوید: دستیابی به درک بهتری از کروموزوم‌ها فواید مهمی برای سلامتی انسان‌ها خواهد داشت.

مطالعات زیادی بر روی کروموزوم‌ها درون آزمایشگاه برای تشخیص سرطان انجام می‌شود. هر پیشرفتی در زمینه‌ی تصویربرداری از کروموزوم‌ها ارزشمند خواهد بود.

هر سلول انسان ۲۳ جفت کروموزوم دارد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
پرطرفدارترین ها