تیتر امروز

علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه «میهمان من» با یک متخصص و جراح قلب

علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز

علی جمالیان، فوق تخصص و جراح قلب در برنامه «میهمان من» از درمان‌های نوین که این روز‌ها طرفداران زیادی هم دارد گفت.
سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
اقتصاد آمریکا؛ ساختار کارآمد، بازار آزاد و ضعف مزمن مدیریت در ایران
در گفت‌وگوی دیدار با پیمان مولوی، اقتصاددان مطرح شد

اقتصاد آمریکا؛ ساختار کارآمد، بازار آزاد و ضعف مزمن مدیریت در ایران

در برنامه «اقتصاد پلاس»، پیمان_مولوی، مشاور سرمایه‌گذاری و نویسنده کتاب "رقص بازارها" و "اقتصادبرای همه"، با تحلیل ساختار اقتصاد آمریکا و مقایسه آن با وضعیت اقتصادی ایران،...

آیا زبان در آینده منسوخ می‌شود؟

در حال حاضر برقراری ارتباط و انتقال معنا بین انسان‌ها تنها از طریق زبان ممکن است، اما سازندگان تراشه مغزی نورالینک ادعا می‌کنند این فناوری به زودی به جایی خواهد رسید که زبان‌های رایج در جهان را بین ۵ تا ۱۰ سال آینده منسوخ کند.

کد خبر: ۹۳۶۱۳
۱۱:۴۶ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۰

زبان در آینده منسوخ می‌شود

دیدارنیوز ـ زبان یک سیستم ساختاریافته از علائم، نماد‌ها و واژگان است که از آن برای برقراری ارتباط و انتقال معنا استفاده می‌شود. به نقل از تارنمای اِتنولوگ (Ethnologue) در حال حاضر ۷ هزار و ۱۱۷ زبان در جهان وجود دارد که از این تعداد ۹۰ درصد کمتر از ۱۰۰ هزار نفر گوینده دارند. آمار نشان می‌دهد ۸۶ درصد مردم جهان به زبان‌های آسیایی یا اروپایی سخن می‌گویند. از ۷ هزار زبان موجود، ۱۵۰ تا ۲۰۰ زبان بین بیش از یک میلیون نفر کاربرد داشته و در عین حال ۴۶ زبان تنها یک گوینده دارند.

زبان، این ابزار ارتباطی دیرینه، در گذر زمان یا تکامل می‌یابد و یا از بین می‌رود. اساتید زبان شناسی اتفاق نظر دارند بین ۵۰ تا ۹۰ درصد زبان‌هایی که در اوایل قرن بیست و یکم مورد استفاده قرار می‌گیرند به احتمال زیاد تا سال ۲۱۰۰ منسوخ خواهند شد.

در جدیدترین اظهارنظر‌ها در این باره ایلان ماسک مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس و استارتاپ نورالینک مدعی شده یک تراشه مغزی به زودی موجب می‌شود تمام زبان‌ها منسوخ شده و دیگر برای برقراری ارتباط به روش‌های سنتی نیازی نباشد.

تراشه نورالینک؛ از ذهن خوانی تا خلق یک زبان جهانی

ماسک در یک مصاحبه جدید به توضیح کارکرد تراشه جنجالی شرکت نورالینک پرداخت که قرار است به مغز وصل شده و جای ارتباط کلامی را بگیرد. به گفته وی، استفاده از این تراشه به شکل‌گیری یک زبان جهانی منجر می‌شود و در مسیر برقراری ارتباط بشر را از حرف زدن با زبان‌های سنتی رایج بی‌نیاز خواهد کرد.

این کارآفرین سرشناس گفت: انسان‌ها با استفاده از این فناوری می‌توانند خیلی سریع‌تر و دقیق‌تر از زبان و ایده‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در این حالت نمی‌دانم چه بلایی به سر زبان‌های رایج خواهد آمد.

به گفته ماسک، موفقیت تراشه نورالینک در نیل به این هدف کمی زمان می‌برد، اما اگر روند ساخت و توسعه این فناوری تسریع شود، رسیدن به این مرحله نهایت ۵ تا ۱۰ سال طول خواهد کشید. ساخت این تراشه در حال حاضر در مسیر پیشرفت قرار دارد، اما ماموریت و هدف اصلی آن فعلا بر به کمک به افراد مبتلا به صدمات مغزی و مشکلات عصبی، چون آلزایمر، زوال عقل و آسیب به ستون فقرات متمرکز است.

نورالینک در سودای اتصال مغز انسان به رایانه

استارتاپ نورالینک که در سال ۲۰۱۶ با هدف اتصال مغز انسان به رایانه توسط ایلان ماسک تاسیس شد، چندی پیش در یک ویدئو سه دقیقه‌ای از آزمایش موفقیت‌آمیز خود در تواناساختن یک میمون به انجام بازی‌های ویدئویی به کمک ذهن خبر داد. ماسک در یک سخنرانی در سال ۲۰۱۹ گفته بود شرکتش به یک میمون این امکان را داده تا کامپیوتر را به کمک ذهنش کنترل کند، اما این اولین بار است که از این آزمایشات ویدئویی منتشر می‌شود.

در این ویدئو یک میمون ۹ ساله به نام پیجر (Pager) دیده می‌شود که شرکت نورالینک ۶ هفته قبل از انجام آزمایش در مغزش تراشه کار گذاشته بود. در ابتدا پیجر با استفاده از یک دسته کنترل متصل به رایانه، نشانگر موس را روی مربع‌های رنگی می‌برد و هربار که نشانگر را درست هدایت می‌کند، از لوله‌ای که در نزدیکی او تعبیه شده به عنوان جایزه اسموتی موز می‌گیرد.

مادامی که پیجر از دسته برای هدایت بازی استفاده می‌کند، تراشه‌های نورالینک فعالیت مغز او را ضبط کرده و این اطلاعات جمع آوری شده را به یک رایانه می‌فرستند تا تحلیل کند هربار که میمون دستش را حرکت می‌دهد، در مغزش چه فعل و انفعالاتی اتفاق می‌افتد. در مرحله بعد دسته کنترل حذف می‌شود، اما میمون همچنان به کمک تراشه‌های نورالینک به هدایت بازی از طریق سیگنال‌های مغزی خود ادامه می‌دهد.

از دیدگاه تخصصی‌تر، طرز کار فناوری نورالینک به این صورت است: ابتدا داده‌های دریافتی از بیش از ۲ هزار الکترودی که در بخش‌های مختلف نواحی حرکتی مغز سوژه تعبیه شده‌اند، جمع‌آوری و سپس با استفاده از یک الگوریتم رمزگشایی می‌توان حرکات دست او را در لحظه پیش‌بینی و در بازی پیاده کرد.

منبع: ایرنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۹ آبان
امروز پنجشنبه ۲۹ آبان
امروز پنجشنبه ۲۹ آبان
امروز پنجشنبه ۲۹ آبان