
تنظیم کنندگان قوانین بهداشتی نروژ اعلام کردند: واکسنهای کرونا تولید شده توسط شرکتهای «آسترازنکا» و «جانسون اند جانسون» به دلیل عارضه نادر ایجاد لخته خونی تنها باید به افراد داوطلب تزریق شود.
پدیدارنیوز ـ به گزارش روزنامه دیلی میل، سازمان بهداشت عمومی نروژ توصیه کرد که این ٢ واکسن به دلیل خطر کم بروز لختههای جدی خونی که به دنبال دارند، نباید به صورت مرتبط مورد استفاده قرار گیرند.
اما کمیته مشورتی نروژ ادعا کرد که واکسنها باید در دسترس افرادی قرار گیرد که مایل به پذیرش این خطر هستند. مقامات دولتی این کشور قرار است امروز تصمیم نهایی را در این خصوص بگیرند.
دادههای منتشر شده در مورد بروز لختههای خونی ناشی از تزریق واکسنهای کرونای آسترازنکا و جانسون اند جانسون، روسای بهداشتی را در سراسر اروپا ترسانده است بطوری که دانمارک استفاده از این واکسنها را بطور کامل متوقف کرده است و کشورهای دیگر نیز تزریق آنها را به افراد مسن محدود کرده اند.
انگلیس هم اکنون توصیه کرده است که به تمامی افراد زیر دهه ۴۰ سال باید واکسن کرونای جایگزینی برای این واکسن ساخت دانشگاه آکسفورد (آسترازنکا) ارایه شود.
با این حال روسای بهداشتی انگلیس میگویند مزایای دریافت این واکسن دو دوزه برای جوانانی که به ندرت به کووید مبتلا میشوند بیش از خطرات آن است.
نهادهای نظارتی میگویند که خطر ابتلا به لخته خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا بسیار کم است، اما این خطر در گروههای سنی جوان بالاتر است و تخمین زده میشود یک در۶۰ هزار نفر باشد. در این عارضه نادر لختههای خونی به همراه افت پلاکت خون بروز میکند، بیماری که «ترومبوسیتوپنی» نام دارد.
واکسن تک دوزه جانسون اند جانسون نیز با همین عارضه نادر همراه است. با این حال این واکسن هنوز برای استفاده در انگلیس تایید نشده است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همهگیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.