عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افراد با انجام یا پرهیز برخی کارها، میتوانند از حنجره خود به خوبی مراقبت کنند تا علاوه بر حفظ سلامتی این عضو بدن، صدایی مناسب و رسا داشته باشند.
دیدارنیوز ـ ۲۷ فروردین مصادف با ۱۶ آوریل روز جهانی صدا (World Voice Day) نام گذاری شده و این موضوع فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر مردم با عوارض حنجره و صدا است.
دکتر سمیرا آقادوست به مناسبت روز جهانی صوت روز جمعه در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: خودداری از مصرف دخانیات از جمله سیگار و الکل، رعایت بهداشت مواد غذایی و حفظ رطوبت کافی جنجره از مواردی است که در حفظ سلامتی حنجره نقش بسیار مهمی دارند.
وی ادامه داد: نوشیدن آب به صورت منظم و مداوم در طی روز باعث میشود حنجره همواره مرطوب باشد؛ بنابراین به مردم توصیه میشود که در طول روز آب کافی بنوشند و یا از دستگاه بخور برای حفظ رطوبت حنجره استفاده کنند.
آقادوست به مردم توصیه کرد که از زیاده روی در مصرف چیزهایی که موجب خشکی حنجره میشود از جمله محصولات کافئین دار مانند چای، قهوه، شکلات و کاکائو اجتناب کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مراقب رژیم غذایی خود باشید و از زیاده روی در مصرف غذاهایی که باعث تحریک حنجره میشوند، مانند غذاهای چرب، با ادویه زیاد و فست فودها بپرهیزید.
وی تاکید کرد: مردم سعی کنند الگوی زندگی سالمی داشته و ورزش سبک روزانه را در دستور فعالیتهای جاری خود قرار دهند. استراحت کافی داشته باشند و از تنشهای عصبی بی مورد دوری کنند.
آقادوست افزود: در صورت خستگی حنجره به صدای خود فشار زیاد وارد نیاورید. با صدای خیلی بلند صحبت نکنید، از صحبت کردن زیاد خودداری کنید و در فواصل به صدای خود استراحت دهید.
وی گفت: در صورت بروز گرفتگی یا تغییر در کیفیت صدا که بیش از دو هفته طول بکشد، حتما به متخصص گوش و حلق و بینی و یا آسیب شناس گفتار و زبانی که در زمینه صوت درمانی تخصص دارد؛ مراجعه کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همیشه این جمله را به یاد داشته باشید که صدای شما بیانگر شخصیت شماست و صحبت کردن عامل ارتباطی مهم انسانها با یکدیگر است؛ بنابراین هر گونه آسیب به حنجره در این ارتباط خلل وارد میکند.
آقادوست عنوان کرد: هرچند پیشگیری، بهترین راه جلوگیری از آسیب حنجره است، اما رعایت یک سری نکات ساده از آسیب حنجره جلوگیری میکند و انجام آن به خصوص برای کسانی که به مقدار زیاد از حنجره استفاده میکنند مانند خوانندگان، معلمها و بازیگران و سایر صداپیشگان ضروریتر است.
وی افزود: مواردی از بهداشت صوتی به خصوص برای کاربران حرفهای صوت، در بهبود اختلالات اولیه صدا و رفع گرفتگیهای اولیه صوتی کمک کننده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه شیوع عارضه حنجره تفاوت چندانی در ۲ جنس ندارد، گفت: شیوع این عارضه در افراد معمولی بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است. شیوع این عارضه در افرادی که کاربر حرفهای صدا، مانند خوانندگان، بازیگران و معلمان هستند، بیشتر است و حتی تا بالای ۵۰ درصد نیز گزارش شده است.