تیتر امروز

چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.

خرید جهیزیه ممنوع! ( وضعیت خرید جهیزیه در راسته امین‌حضور)

News Image Lead

در این روز‌ها قیمت اجناسی که یک شبه بالا رفته، اصلا پایین نیامده است. یکی از دخترانی که برای خریدن جهیزیه‌اش در بازار امین حضور مغازه‌ها را تماشا می‌کند و در دلش حسرت می‌خورد که‌ای‌کاش زودتر لوازم مورد نیاز زندگی‌اش رانخریده است.

کد خبر: ۷۸۲۲
۱۰:۵۹ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۷
دیدارنیوز ـ دوتایی نشسته اند و نمی‌دانند باید برای زندگی‌شان چه کنند. بیشتر از یک سال است که مراسم عقد را برگزار کرده اند و در آستانه برگزاری مراسم عروسی ناگهان قیمت دلار بالا کشید و خرید‌کردن ناممکن شد. تا چند ماه پیش جلوی ویترین مغازه های لوازم خانگی امین حضور می ایستادند و یکی یکی لوازم خانگی را قیمت می گرفتند و برای خریدن تکه تکه لوازم زندگی‌شان نقشه می‌کشیدند. قرار بود با پول وام هایی که به دست‌شان می رسد، یکی یکی لوازم جهیزیه را بخرند و مراسم عروسی را هم برگزار کننداما حالا مراسم عروسی را باید با کمترین تعداد مهمان‌ها برگزار کنند و هر چه می ماند، برای اجاره خانه ای که قرار است در آن زندگی کنند، بگذارند. این وضعیت زن و شوهر جوانی است که قرار بود تا آخر شهریور مراسم عروسی شان را برگزار کنند و حالا ارزش تمام پول‌هایی که در اختیار دارند، به یک سوم رسیده است. وقتی جلوی ویترین مغازه‌های لوازم خانگی می ایستند، یکی در میان حسرت می‌خورند که چرا زودتر مراسم شان را برگزار نکردند یا جهیزیه را نخریدند اما مشکل اصلی شان این است که حتی اگر پول کافی هم در جیب شان باشد، باز هم نمی‌توانند خرید کنند چون این روزها به علت تلاطم قیمت ارز و دلار مغازه دارها تمام اجناس‌شان را در انبارها گذاشته اند تا قیمت ارز و دلار به ثبات برسد و آن‌وقت فروش‌شان را آغاز کنند. این ماجرایی بوده که چهار ماه است اتفاق افتاده و هر روز دریغ از دیروز.
 
در این روزها قیمت اجناسی که یک شبه بالا رفته، اصلا پایین نیامده است. یکی از دخترانی که برای خریدن جهیزیه‌اش در بازار امین حضور مغازه‌ها را تماشا می‌کند و در دلش حسرت می خورد که‌اي‌كاش زودتر لوازم مورد نیاز زندگی‌اش رانخريده است،، می‌گوید:«اردیبهشت‌ یخچال سایدبای‌ساید را به قیمت 12 میلیون تومان خریدم و حالا قیمت آن يخچال 27 میلیون تومان شده؛ تازه هم اگر آن را بفروشند». سراغ جنس‌های ایرانی را از مغازه دارها می‌گیرد و تک و توک راضی به فروش هستند. دختر دیگری که چند ماه پیش عروسی اش را برگزار کرده و هنوز نتوانسته جهیزیه و وسایل خانه اش را تکمیل کند، می‌گوید:« اصلا نمی دانم فلسفه خریدن جهیزیه برای عروس چیست؟ چرا می‌گویند باید عروس تمام وسایل خانه را بخرد و در خانه بچیند، بعد مراسم بگیرند. این رسم ها را کم‌کم باید از بین برد. وقتی یک زن و مرد با هم ازدواج می‌کنند، دلیلی ندارد که تمام وسایل‌شان را از نو بخرند و به فامیل نشان بدهند. این سنتی است که از قبل در جامعه ما وجود داشت و امروز دیگر نباید از آن پیروی کرد. در بسیاری از کشورها دختر و پسر حتی مراسم عروسی هم نمی گیرند و با پولی که دارند، برای خودشان خانه‌ای اجاره می کنند و وسایل مورد نیازشان برای زندگی را می‌خرند. حالا در ایران پدر و مادر وقتی می خواهند دخترشان را به خانه بخت بفرستند باید سرمایه ای بزرگ را کنار بگذارند تا فقط برایش جهیزیه بخرند. این به همه فشار وارد می کند به‌خصوص که خانواده ها در خریدن جهیزیه با هم رقابت دارند». دختر دیگری که همراه با همسرش برای خریدن لوازم خانگی به امین حضور آمده، می‌گوید:« هیچ کدام از نمایندگی های اصلی لوازم خانگی جنس های شان را نمی فروشند. یعنی اصلا جنسی در مغازه‌های‌شان نگذاشته اند. ما مجبوریم برای خرید سراغ مغازه های متفرقه برویم که هیچ کدام جنس اصل را به ما نمی فروشند. همه تقلبی و یا چینی است. اگر هم بخواهیم جنس ایراني بخریم باید چند برابر قیمت پول بدهیم».

خرید لوازم خانگی قطع شد

وقتی پای درد دل مغازه دارها و کسبه لوازم خانگی هم می‌نشینی، وضع‌شان خراب است. می گویند ما جنس‌های‌مان را با قیمت پایین نمی فروشیم، باید منتظر بمانیم تا بازار ثابت شود. محمدی، یکی از برندفروشان این راسته بازار می‌گوید: « قدیم ها کسبه شب عید با قیمت مناسب محصولات خود را وارد بازار می‌کردند و حتی جشنواره‌های مختلفی را همراه با تخفیفات ویژه برای مشتری در نظر می‌گرفتند، اما از اول سال 97 تاکنون در کنار افزایش قیمت محصولات خود، تمامی جشنواره‌ها را لغو کرده‌اند و حتی فروشندگان هم برای تامین کالا باید به صورت نقد اجناس را خریداری کنند؛ در صورتی که تا قبل از این نوسانات امکان خرید شرایطی یا چکی وجود داشت». او به تاثیر تحریم ها در بالا رفتن قیمت لوازم خانگی برای فروشندگان جزء و عمده فروشان اشاره می کند و ادامه می دهد:« با افزایش قیمت‌ها کاهش 80 درصدی فروش را شاهد هستیم، مشتری و متقاضی برای خرید مراجعه می‌کنند، اما به دلیل کاهش شدید قدرت خرید جامعه، نمی توانند جنس دلخواه خود را خریداری کنند؛ پس دست خالی برمی‌گردند و درواقع این شرایط، کاهش فروش را رقم زده است. ممکن است گاهی کاهش قیمت به صورت موقت و مقطعی ایجاد شود، اما جنسی که گران شده بي‌شك ارزان نخواهد شد». درددل‌های مغازه دارها هم کم نیست. یکی دیگر از آن‌ها در حالی که جنس های زیادی داخل مغازه اش دیده نمی‌شود، می گوید:« در حال حاضر ماهانه هشت میلیون و 400هزار تومان اجاره پرداخت می‌کنیم، اما از عید تاکنون خرج و دخل به هیچ عنوان تامین نمی‌شود، اگر فروشی باشد تنها امکان پرداخت اجاره مغازه وجود دارد و سودی عاید ما نمی‌شود».

80 میلیون تومان برای خرید جهیزیه معمولی

یکی دیگر از فروشنده ها درباره قیمت یک دست جهیزیه تمام شده می گوید:« قبل از عید جمع کردن یک جهیزیه متوسط و معمولی بین 40تا50 میلیون تومان بود اما در حال حاضر این رقم به 70تا 80میلیون رسیده است و فروش کالا نیز تنها به صورت نقدی انجام می‌گیرد و تنها در صورتی که مشتری نیاز قطعی و اصرار بر خرید داشته باشد، خرید کالا از شرکت‌ها و برندها انجام می‌شود. قبلا برای مشتری فروش شرایطی و اقساطی داشتیم اما شرایط موجود بازار باعث شده است مبلغ سنگینی طلب از مشتریان روی دست ما بماند و چک‌های‌مان برگشت بخورد. حالا هم از صبح تا عصر مشغول سر و سامان دادن به چک‌های برگشتی باشيم در صورتی که تا قبل از سال 97 به هیچ عنوان این شرایط وجود نداشت». او درباره تغییر قیمت یک تکه لوازم خانگی در طول یک روز و در چند ساعت می گوید:« برای مثال در قیمت ماشین‌ظرفشویی افزایش بالایی ایجاد شده است چرا که ماشین ظرفشویی به نسبت یخچال، گاز و ماشین لباسشویی در بازار کم است و در حال حاضر بسیار سخت پیدا می‌شود. ماکرویو سولاردم هم به سختی فراوان در بازار یافت می‌شود». او در ادامه با اشاره به اینکه شرایط به شکلی است که حتی اگر برای خرید نقدی هم اقدام شود، به دلیل نوسانات ساعتی قیمت‌ها، فروش انجام نمی‌گیرد و برخی از برندها و شرکت‌های بزرگ نیز اقدام به فروش نمی‌کنند و تاکید دارند تا زمانی که قیمت‌ها مشخص و تثبیت نشود، فروش نخواهیم داشت». این فروشنده در ادامه با بیان اینکه عموما محصولات را از فروشگاه‌ها و برندهایی که قیمت مناسب بدهند تامین می‌کند، می گوید:« در حال حاضر امکان احتکار و گران فروشی هم وجود دارد اما شرایط بازار لوازم خانگی بسیار متفاوت است. بازار تهران به دلیل نوسانات موجود هیچ‌گاه فاکتور فروش صادر نمی‌کند و براساس لیست قیمت‌ها عمل می‌کند که غیر قانونی است، بازرسان اصناف از ما فاکتور قیمت می‌خواهند، اما تهران فاکتوری در اختیار ما قرار نمی‌دهد. برای داشتن فاکتور فروش باید اجناس مورد نظر را از اراک تامین کنیم که در این صورت باید قیمت بالاتری نسبت به بازار تهران بپردازیم و با توجه به فضای رقابتی موجود، ممکن است متضرر شویم یا به گران‌فروشی متهم شویم».

افزایش صددرصدی قیمت لوازم خانگی

در میان فروشنده های ناراضی بازار لوازم خانگی امین حضور یکی دیگر می گوید:«در لوازم خانگی از عید تاکنون به صورت متوسط صد درصد افزایش قیمت وجود داشته است، وقتی خریدار به ما مراجعه می‌کند، به دلیل اینکه فروش از سمت شرکت‌ها و برندها نقدی شده است، فروشگاه‌ها نیز باید فروش نقدی داشته باشند و با توجه به توان خرید مشتری عملا خرید در بازار کاهش بسیاری داشته است. در حالی که باید دلال‌های بازار حذف و واردات کنترل شود، در شرایط کنونی در کنار خریداران، فروشندگان نیز به شدت ضرر می‌کنند؛ خریدار با خرید یک کالا یک بار ضرر می‌کند، اما زیان فروشندگان بیشتر است چراکه از عید تاکنون به ازای هرآنچه فروخته شده است، سرمایه را افزایش داده‌ایم تا بتوانیم آن را جایگزین کنیم، در واقع افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید، باعث کاهش فروش و از دست رفتن سرمایه ها می‌شود».

منبع: قانون/۳ شهریور ۹۷
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Thailand
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
0
0
سایت خوبی دارید امیدوارم که موفق باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
0
0
سایت خوبی دارید امیدوارم که موفق باشید
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
پرطرفدارترین ها