تیتر امروز

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد
در گفتگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد

دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: نظام باید از حالت تعلیق، خارج شده و بتواند تصمیمات لازم را بگیرد. مذاکره با آمریکا ضرورت دارد و دولت باید در این باره تصمیم‌گیری...
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
گزارش "دیدارنیوز" از نشست خبری حزب کارگزاران سازندگی و معرفی نامزد‌های فهرست انتخاباتی «یاران هاشمی»؛

کرباسچی: انتخابات ناموس دموکراسی است/ مرعشی: پیروزی برای اصلاحات است و شکست برای ما/ محسن هاشمی: «یاران هاشمی» عنوانی ژورنالیستی است

امروز نشست خبری حزب کارگزاران سازندگی ایران اسلامی و معرفی نامزد‌های فهرست انتخاباتی این حزب برگزار شد و دیدارنیوز هم یکی از رسانه‌های مدعو در این نشست بود. در کنار سران این حزب، اکثر اعضای لیست معرفی شده که نام «یاران هاشمی» را بر روی آن نهاده‌اند نیز در جمع خبرنگاران حاضر بودند. در ادامه می‌توانید گزارش کامل این نشست را در دیدارنیوز بخوانید.

کد خبر: ۵۲۴۳۱
۲۰:۴۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
دیدارنیوز ـ حامد سیاسی راد: صبح امروز نشست خبری حزب کارگزاران سازندگی ایران اسلامی و معرفی نامزد‌های فهرست انتخاباتی این حزب برگزار شد و دیدارنیوز هم یکی از رسانه‌های مدعو در این نشست بود. مجری این نشست، محمدرضا علی حسینی عباسی، نماینده دور پنجم و ششم مجلس بود، فردی که در زمان شاه علیه حکومت وقت مبارزه می‌کرد و به همین دلیل به حبس ابد محکوم شده بود، هم‌بند رهبری بود و حتی خاطره‌ای از شکنجه شدن رهبری به جای او، با توجه به شباهت اسمی (نام رهبری در شناسنامه سید علی حسینی است) نقل شده است و حالا او، کاندیدای ردصلاحیت شده مجلس است.
 
از سران حزب کارگزاران هم محسن هاشمی، رئیس شواری مرکزی حزب، یدالله طاهرنژاد، نائب رئیس شورای مرکزی این حزب، حسین مرعشی، سخنگوی کارگزاران و غلام‌حسین کرباسچی، دبیرکل کارگزاران سازندگی در این نشست حاضر بودند. در کنار سران این حزب، اکثر اعضای لیست معرفی شده که نام «یاران هاشمی» را بر روی آن نهاده‌اند نیز در جمع خبرنگاران حاضر بودند.
 
در ابتدای این نشست، محسن هاشمی رفسنجانی از چالش‌های موجود در آستانه انتخابات یازدهمین دوره مجلس گفت و این چالش‌ها را در چهار حوزه اقتصادی، جایگاه مجلس، دستاورد اصلاحات و بحث نظارت استصوابی و رد صلاحیت‌ها تشریح کرد. محسن هاشمی در رابطه با نام لیست حزب کارگزاران هم اینطور توضیح داد: «عنوان یاران هاشمی بیشتر یک عنوان ژورنالیستی و به منظور  نگاه مشارکت محور و امیدوار آیت الله هاشمی رفسنجانی بوده است.»

پس از صحبت‌های محسن هاشمی، روند پرسش و پاسخ شروع شد، هرچند به زودی این روند قطع شد و محمدرضا علی حسینی از حضار خواست تا سؤالات خودشان را برای بعد از معرفی کاندیدا‌ها آماده کنند. تا پیش از شروع بخش معرفی کاندیداها، یکی از خبرنگاران از حسین مرعشی در رابطه با نگاه تکلیف محور کارگزاران به این انتخابات پرسید. مرعشی در جواب این سؤال گفت: «نگاه ما به انتخابات، تکلیف محور نیست. این انتخابات سخت‌ترین انتخاباتی است که من تجربه کرده‌ام. یکی از سختی‌ها به دلیل عملکرد شورای نگهبان است. مسئله بعدی رنجش مردم است که این رنجش دلایل مختلفی از جمله شرایط اقتصادی ایران. شرایط اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و سوءتدبیر‌های داخلی است. چرا بعد از چندین ماه آمار کشته‌شدگان اعتراض به بنزین اعلام نمی‌شود؟ این مسائل مردم را عصبانی کرده است. با این حال تجربه کارگزاران این است که نباید انتخابات را تحریم کنیم، زیرا تحریم، آینده  ایران را سخت‌تر می‌کند. بحث ما تکلیف محوری نیست بلکه سیاست ورزی هوشمندانه و استفاده از موقعیت انتخابات است.»

سپس نوبت به کرباسچی رسید تا در پاسخ به این سؤال که برنامه کارگزاران برای پای صندوق آوردن مردم چیست، توضیح بدهد که وی گفت: «انتخابات ناموس دموکراسی است. همه ما تکلیف داریم، اما تعریف تکلیف مهم است. می‌توان تکلیف را تنگ نظرانه تعریف کرد، اما ما فکر می‌کنیم تکلیف داریم در شرایط سیاسی و بن‌بست‌های کشور وارد شویم، زیرا نباید مردم را تنها بگذاریم. نمی‌شود مردم را برای حضور در انتخابات تشویق کنیم، اما خود ما در انتخابات نباشیم. از مردم هم خواهش می‌کنیم حتماً در انتخابات فعال باشند.»

مرعشی هم در پاسخ به این پرسش که چرا در این شرایط، اصلاح‌طلبان باید در انتخابات شرکت کنند، تصریح کرد: «آینده ایران به از زمین بلند شدن و زمین خوردن‌ها بستگی دارد. قبول ندارم چون نهاد‌های قدرت کار خود را می‌کنند، ما باید صحنه سیاسی را ترک کنیم. این درست نیست که رأی مردم بی‌اثر است. در تمام این سال‌ها، رأی مردم اثرگذار بوده است. قرار نیست همیشه ما پیروز باشیم بلکه باید در این روند، رشد کنیم. باید از همین انتخابات محدود استفاده هم کنیم. خردورزی حکم می‌کند از همین شرایط هم استفاده کنیم.»

*وقتی باطری میکروفون تمام شد

پس از این پرسش و پاسخ کوتاه بود که مجری از کاندیدا‌ها خواست تا به ترتیب خود را معرفی کنند. این طولانی‌ترین بخش نشست انتخاباتی حزب کارگزاران بود. میکروفون بی‌سیمِ نشست از یک‌طرف مجلس به دست داوطلبانی سپرده شد که هرکدام سعی داشتند به شکل موسع و کامل، رزومه شخصی، تخصصی، علمی و سیاسی و اجتماعی خود را ارائه دهند و هر کدام به قدری جامع از کارنامه خود تعریف می‌کردند که هر بار که میکروفون دست به دست می‌شد، مجری تذکر می‌داد و خواهش می‌کرد که از این به بعد کاندیدا‌ها کوتاه‌تر صحبت کنند. این روند به قدری طولانی بود که وقتی در نهایت میکروفن به نفر آخر، یعنی سرلیست فهرست کارگزاران، مجید انصاری رسید، باطری میکروفون تمام شد!
 
در این بین، افرادی هم فارغ از توصیفات شخصی، نطق‌هایی هم در رابطه با لزوم شرکت در انتخابات می‌کردند. برای مثال، افشین علا، با جدی دانستن تکلیف حضور در این انتخابات، این که از عرصه هنر و فرهنگ وارد عرصه سیاست شده‌است را به ورود به میدان مین تشبیه کرد و آن را این‌طور بیان کرد: «هرکس امروز در جمهوری اسلامی اندک بضاعتی را در خودش می‌بیند، باید به خاطر این ملت و کشور و نظام، قدم به صحنه بگذارد.» او در ادامه گفت که «من وقتی در مجلس پیش، ردصلاحیت شدم، به یاد ندارم که بی‌حرمتی کرده باشم یا حرمت تائید صلاحیت شده‌ها را شکسته باشم، برخلاف اشتباهی که دوستان سیاسی انجام می‌دهند و در مواجهه با سختی‌ها عنان از کف می‌دهند و فکر می‌کنند با قهر کردن، روزنه‌ای به روی ما باز می‌شود، من به مشی حزب کارگزاران سازندگی اعتقاد دارم. من از کسانی که امروز از ما حمایت نمی‌کنند و به ما طعنه می‌زنند می‌پرسم شما در این نظام آیا بیشتر از آقای کرباسچی هزینه داده‌اید؟»
 
سیدفرید موسوی نماینده فعلی تهران در مجلس و کاندیدای انتخابات پیش‌رو هم از دیگر افرادی بود که نطق طولانی‌تری در این نشست داشت. موسوی از عملکرد فراکسیون امید و محمدرضا عارف دفاع کرد و عنوان کرد: «مجلس نهم در چه شرایطی بودیم؟ فراموش کرده‌ایم؟ ما پایمان را لای در گذاشتیم و نگذاشتیم در بسته شود!» او بعد از قیاس عملکرد فراکسیون امید با مجلس نهم ادامه داد: «ما از کوچک‌ترین روزنه‌ها هم استفاده کردیم و در حوزه‌های مختلف، دستاورد داشتیم، آن‌وقت عده‌ای امروز می‌گویند که فراکسیون امید به جز ناامید کردن مردم چه کار کرد؟ مگر مردم ما را برای چه به مجلس فرستاده بودند؟ ما که اکثریت نبودیم! ۷۰ یا ۸۰ نفر بیشتر نبودیم. چرا عملکرد ما را زود فراموش می‌کنید خوش انصاف‌ها! دوستان ما هزینه داده‌اند، بعد الآن می‌گویند که مگر فراکسیون امید چه کرده است!» در پایان این بخش هم مجید انصاری، سر لیست این فهرست انتخاباتی پس از معرفی مفصل خود، نطقی در باب چرایی حضور در عرصه انتخابات و نقد عملکرد شورای‌نگهبان داشت.

*طعنه و کنایه یا همان تحلیل تاریخی

با تمدید وقت جلسه، برنامه پرسش و پاسخ از سر گرفته شد. در این بخش خبرنگار دیدارنیوز از حسین مرعشی سؤالی را در رابطه با نسبت فعلی احزاب درون مجموعه شورای‌عالی سیاست‌گذاری پرسید و گفت: «اکثریت شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاحات بنا به دلایل متعددی تصمیم‌گرفتند که لیستی ارائه ندهند. حزب کارگزاران اما به نظر می‌رسد که به همان دلایل، در بیانیه حزب هم آمد و آقای قوچانی آن را منتشر کرد و ترجیع‌بند آن «خون دل خورده‌ایم» بود، تصمیم گرفت تا این لیست را برای انتخابات آماده کند، به نظر می‌رسد دلایل طرفین برای ارائه لیست و عدم ارائه لیست یکسان است! شورای‌عالی هم برای ارائه لیست دست احزاب، از جمله کارگزاران را نبسته است اما می‌بینیم که در همین بیانیه که ذکر آن رفت، حزب کارگزاران طعنه‌هایی را به سایر گروه‌های جریان اصلاحات می‌زند و پس از آن، وقتی لیست کارگزاران در روزنامه سازندگی منتشر می‌شود هم می‌بینیم که در ابتدای سرمقاله همان شماره، باز هم هجمه‌ای به برخی احزاب اصلاح‌طلب، به خصوص اعتماد ملی و اتحاد ملت وارد می‌شود. لزوم این مواجهه چیست؟»

مرعشی در پاسخ به این سؤال ابتدا طعنه و کنایه‌ها را تحلیل تاریخی جریان اصلاحات دانست و گفت: «ما برای تصمیم تمام احزابی که لیست ندادند و یا لیست دادند احترام قائلیم. اگر در گزارش ما و یا در بیانیه ما نکته‌ای آمده است که باعث چنین برداشتی شده است که طعنه‌ای زده‌ایم، ما تحلیل تاریخی کرده‌ایم. ما نمی‌توانیم در تحلیل تاریخی بگوییم که ما در انتخابات مجلس هفتم شکست نخوردیم، یا نمی‌توانیم بگوییم در سال ۸۴ شکست نخوردیم. هرکس اگر بخواهد پرونده سال ۸۴ را باز کند به این می‌رسد که اختلافات و این که ما با چهار کاندیدا به انتخابات رفتیم موجب شکست شد. هم آقای هاشمی بودند، هم آقای معین و آقای مهرعلیزاده با حکم حکومتی تائید صلاحیت شدند و تا آخر ماندند و هم آقای کروبی در صحنه ماندند، می‌توانیم بگوییم این نوع عمل باعث شد که انتخابات را به آقای احمدی‌نژاد واگذار کنیم. اگر کسی تحلیل تاریخی کرد و این‌ها را گفت ممکن است به کسی بر بخورد و کسی برنجد، ولی این در حوزه انتقاد یا طعنه نیست. چیزی که من می‌گویم موضع حزب است؛ ما به مواضع احزاب اصلاح‌طلبی که لیست ندادند یا لیست دادند احترام می‌کنیم و هیچ طعنه‌ای هم بهشان نزدیم. آن‌ها گفته‌اند که رأی می‌دهند و اگر بخواهند رأی بدهند لیستی بهتر از لیست ما پیدا نمی‌کنند. اگر توجه کرده باشید در این چند روز اگر کسی هم انتقادی داشته است، کسی نتوانسته است که به این لیست خیلی انتقاد کند. این لیست خیلی حاشیه‌ای نداشته است و آدم مسئله‌داری توی آن نیست و بدون توجه به روابط و شناخت، افراد را انتخاب کرده‌ایم.»

مرعشی در ادامه با اشاره به موضع رسمی کارگزاران که در واقع همان چیزی بود که خود او به عنوان سخنگوی حزب در این جلسه بیان می‌کرد، اعلام کرد که برای تصمیم همه احزاب، احترام قائل است و در نهایت تائید کرد که شاید بهتر این بود که این نوع تحلیل تاریخی در این برهه مطرح نمی‌شد: «تحلیل تاریخی را از انتقاد باید جدا کنیم، هرچند که شاید بهتر بود که این بخش تحلیل تاریخی می‌ماند برای زمان دیگری. اما به هر حال آن‌چه در روزنامه آمده تاریخ است و آن‌چه که من می‌گویم موضع حزب است. ما برای همه احزاب احترام قائلیم.»

سؤال بعدی دیدارنیوز در رابطه با نماینده‌ای بود که در مجلس قبلی با صفت حزبی به مجلس ورود کرده بود و در این دوره از انتخابات به صفت کاندیدای مستقل در لیست کارگزاران حاضر شده است. خبرنگار دیدارنیوز پرسید: «درباره آقای سید فرید موسوی، اسم ایشان در لیست کارگزاران به عنوان نماینده مستقل آمده است، خود ایشان هم در این نشست خبری از سابقه حزبی خود چیزی نگفتند و آقای مرعشی هم ایشان را به عنوان عضو حزب اتحاد مطرح نکردند، این در حالی است که ایشان در دور پیش به عنوان عضو حزب اتحاد به مجلس رفتند. نسبت فعلی ایشان با حزب اتحاد ملت چیست؟»

مرعشی در پاسخ به این سؤال، از این که ایشان هنوز عضو حزب هست یا خیر، به نوعی ابراز بی‌اطلاعی کرد: «آقای فرید موسوی عضو حزب اتحاد بوده‌اند، نمی‌دانم هنوز هم هستند یا نه، قاعدتاً هنوز هم هستند. ایشان با صفت حزبی‌شان برای ورود به لیست پیشنهاد نشده‌اند بلکه به خاطر این‌که از نماینده‌های فراکسیون امید بوده‌اند در لیست قرار گرفتند و در ارزیابی ما مثبت بود کارکردشان.»

*رسیدن به یک لیست درون جریانی؟ ممکن نیست!

برنامه پرسش و پاسخ با حضور خبرنگاران سایر رسانه‌ها ادامه پیدا کرد. در ابتدا خبرنگار روزنامه ایران از میزان صبغه و شجاعت اصلاح‌طلبی نماینده‌های این فهرست سؤال پرسید و مرعشی با اشاره به تکلیف تاریخی حزب کارگزاران به این سؤال پاسخ داد: «مصوبه اولیه حزب ما این بود که در تهران تابع تصمیم شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان باشیم. وقتی طی بحث‌های زیاد، اکثریت نه به عدم شرکت، بلکه به عدم ارائه لیست به نام شورای عالی رأی دادند، ما در  شورای مرکزی و کمیته سیاسی حزب بحث‌های زیادی را طرح کردیم و در حزب ما هم موافقین و مخالفین ارائه لیست متعدد بودند. نهایتاً ما یک مسئولیت مهمی را متوجه حزب خودمان دانستیم، عین مسئولیتی که در بدو تأسیس کارگزاران در مجلس پنجم به سراغ ما آمد. در مجلس پنجم حتی مجمع روحانیون مبارز به دلیل رنجشی که بابت ردصلاحیت‌ها پیش آمده بودند نیامدند در انتخابات، پس تولد کارگزاران همراه با یک مسئولیت بود. ما تصویب کردیم که لیستی را تعیین بکنیم. در ارائه لیست چند نکته را داشتیم، اول اینکه ما تحت تاثیر هیچگونه لابی‌ای قرار نمی‌گیریم. گفتیم باید به سه امر مطمئن باشیم؛ اول سلامت مالی و اخلاقی و پاکدستی بود. دومین مسئله بحث تخصص بود و سومین مسئله پایبندی به اصلاح‌طلبی بود. مجلس پنجم دستاورد‌های مهمی داشت. دوم خرداد ۷۶ از دل آن بیرون آمد و مجلس را هم به مجلس ششم سپرد. مجلس ششم بسیار گسترده‌تر بود و نطق‌ها و طرح‌های بی‌شماری داشت و در ظاهر دستاورد‌های فراوانی داشت، ولی در عمل مجلس هفتم به آقای حداد عادل سپرده شد و در دولت هم احمدی‌نژاد آمد. دستاورد برای ما مهم است. ما دوستانی را انتخاب کرده‌ایم که باید در مجلس بر اصول اصلاح‌طلبی پایبند باشند و اولین اصل اصلاح‌طلبی این است که ما در چهارچوب نظام، سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبانه می‌کنیم. ما وقتی به آقای خاتمی هم تصمیمان را گفتیم ایشان گفتند که کاش کارگزاران مثل مجلس پنجم در کل کشور لیست می‌داد، هرچند کمبود زمان این اجازه را به ما نداد. وابستگی حزبی برای ما اهمیت نداشته است. در لیست ما از خیلی از احزاب، مانند خانه کارگر، حزب اسلامی کار، حزب ندا، انجمن اسلامی فرهنگیان، از روحانیون مبارز و از اعتدال و توسعه هستند و ملاک ما آن سه شاخص بود. این لیست امروز کارگزاران هیچ کسری نسبت به لیست‌های قبلی ندارد.»

خبرنگار ایرنا هم از مرعشی در رابطه با عدم ائتلاف کارگزاران با هشت حزب دیگری که لیست دادند و نقد‌های نسبتاً تند کارگزاران به احزاب دیگر و این که هروقت احساس شکست می‌کنند کنار می‌کشند و عمل‌گرا نیستند، پرسید و سؤال کرد که آیا این روند به این معنا است که حزب کارگزاران به دنبال ایجاد رهبری برای جریان دیگر است و از شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان فاصله خواهد گرفت؟

مرعشی در پاسخ به رنجش مردم از شرایط کشور اشاره کرد و گفت: «برخی از احزاب به دلیل رنجش مردم و انتقال آن به سیاسیون لیست ندادند و اختلاف دیدگاهی داشتند و می‌گفتند که در شرایطی که مردم رنجیده‌اند ما باید همراهی با مردم بکنیم یا علی‌رغم اینکه رنجش مردم را به رسمیت می‌شناسیم، باید مردم را راهنمایی کنیم؟ ما در کارگزاران بابت تمام اشکالاتی که در کشور بوده است، چه به ما مربوط باشد و چه نه، در بخش اول بیانیه‌مان از مردم عذرخواهی کردیم. در عین حال معتقدیم که با وجود این رنجش مردم، صحنه سیاست همواره باقی است. در مجلس قبل وقتی که لیست امید تهران بسته شد، جمع زیادی ردصلاحیت شدند. ما در تمام ادوار ردصلاحیت داشته‌ایم. پس تصمیم گرفتیم که با احترام به احزابی که لیست نداده‌اند باز هم لیست بدهیم. در رابطه با احزاب دیگری هم که لیست دادند، ما مذاکرات زیادی کردیم. شرط ما برای ارائه لیست مشترک، نپذیرفتن هیچ پیش‌شرطی بود. دوستان می‌خواستند که حتماً تمام باقی‌مانده‌ها از مجلس را در لیست بگذارند و الباقی افراد هم حتماً از احزاب باشند. ما ولی به دنبال شایسته‌ترین‌ها گشتیم، بی‌توجه به روابط حزبی‌شان. ما مسئولیت همه این لیست را می‌پذیریم. اگر پیروزی اتفاق بیافتد، برای همه اصلاح‌طلبان است نه فقط کارگزاران، چون عده و عُده کارگزاران برای یک پیروزی بزرگ در تهران کفاف نمی‌دهد. اما اگر شکست قطعی یا شکست نسبی پیش آید، مسئولیت شکست با ما است.»

همشهری در رابطه با پیش‌بینی کارگزاران از انتخابات سؤال کرد و از احتمال دو مرحله‌ای شدن انتخابات پرسید و مرعشی با اشاره به نظرسنجی‌ها گفت: «پیش بینی ما بر اساس نظرسنجی‌هایی که هر سه روز یک بار درون تهران انجام می‌شود، پیش‌بینی ۳۰ تا ۳۵ درصد مشارکت در تهران است. امید داریم که ۵۰ درصد لیست کارگزاران که آن را لیست اصلاح‌طلبان می‌دانیم و ما فقط مسئولیت آن را پذیرفته‌ایم، داخل مجلس برود. اگر به دور دوم برود شانس ما افزایش پیدا می‌کند، ولی سقف ۲۰ درصد آرا باعث شده که به سختی افراد به دور دوم بروند.»

خبرنگار برنا از احتمال ارائه لیست توسط شورای هماهنگی اصلاحات پرسید و نظر آقای خاتمی در رابطه با این لیست را جویا شد و مرعشی پاسخ داد: «شورای هماهنگی لیست مشترک نخواهد داد. لیست ما با لیست ائتلافی احزاب دیگر ۵۰ درصد اشتراک دارد. آقای خاتمی خودشان تصمیم می‌گیرند و ما اصل را بر حمایت ایشان نگذاشته‌ایم. ورود کارگزاران و ارائه لیست توصیه ایشان بود.»

باشگاه خبرنگاران جوان درباره ماموریت‌هایی که کارگزاران سازندگی برای لیست «یاران هاشمی» تعریف کرده پرسید و از ربط این حضور به انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری سؤال کرد و مرعشی با اشاره به طرح ده بندی این لیست و برشمردن ویژگی‌های رئیس‌جمهور مطلوب، پاسخ داد: «ما ده برنامه را آماده کرده‌ایم. یکی از مهم‌ترین مسائل در بخش اقتصاد، احیای کارآمدی در کشور است. یک پکیج آماده کرده‌ایم. از مبارزه با فساد تا ساماندهی رابطه بین نظارت و اجرا را در آن گذاشته‌ایم. ما به ۱۴۰۰ نگاه نمی‌کنیم. رئیس‌جمهور باید یک رئیس‌جمهور دو ظرفیتی باشد. باید هم بتواند کل بخش کارشناسی را پشت دولت فعال کند، همان‌طور که آقای هاشمی این کار را می‌کرد. از طرفی هم باید بتواند با رهبری تعامل کند. آقای روحانی به همین دلیل در دور اول موفق بود. ما برای ۱۴۰۰ در کشور به دنبال کسی می‌گردیم که این دو ظرفیت را هم‌زمان داشته باشد.»

در ادامه انصاف نیوز از احتمال ائتلاف کارگزاران با سایر احزاب و کنار کشیدن الباقی به نفع یک حزب پرسید و مرعشی مختصر جواب داد: «نه، ممکن نیست!» پس از او، این خبرنگار خبرگزاری فارس بود که مجدداً این سؤال را تکرار کرد و مرعشی با کنایه به وضعیت اصولگرایان گفت: «ما منتظریم ببینیم پایداری و آقای قالیباف و این‌ها چه می‌کنند و بعد تصمیم بگیریم.»

خبرگزاری تسنیم درباره توییت محمود صادقی از مرعشی پرسید و مرعشی توضیح داد که: «در رابطه با اظهار نظر آقای صادقی، سیاست ما سکوت است و فکر می‌کنم بهترین پاسخ باشد.» محمود صادقی پس از اعلام لیست کارگزاران در توییتی گفته بود که حزب کارگزاران بار دیگر ذات فرصت‌طلبانه و اولیگارشیک مدعیان اصلاح‌طلبان را آشکار کرد.

در پایان هم کرباسچی بود که به سؤال خبرنگار روزنامه شرق در رابطه با اسم لیست «یاران هاشمی» و این که نام‌گذاری به نوعی مصادره به مطلوب کردن آیت‌الله هاشمی است پاسخ گفت: «آقای زیباکلام هم همین صحبت را کرده‌اند. دو موضوع را جدا کنیم. این که همه این لیست افرادی بوده‌اند که همراه آقای هاشمی بوده‌اند، باید گفت که بسیاری از حضار در لیست از علاقه‌مندان عملی به آقای هاشمی هستند. ولی وقتی ما می‌گوییم لیست یاران هاشمی یعنی ما، کسانی که در حزب کارگزاران یا اعتدال و توسعه یا حزب کار، حزب ندا، خانه کارگر یا احزابی که از بین اصلاح‌طلبان در لیست حضور دارند، ما یاران آقای هاشمی هستیم. در گذشته نهضت آزادی و عده‌ای از آزادی خواهان و مرحوم بازرگان و مرحوم یزدی لیستی دادند به اسم یاران مصدق که شامل کسانی بود که شاید اصلاً مرحوم مصدق را ندیده بودند. منظور این بود که کسانی که این لیست را می‌دهند علاقه‌مند به خط‌مشی مرحوم مصدق بودند. ما این ادعا را نداریم که تمام افراد این لیست از نزدیکان مرحوم هاشمی هستند، بلکه لیست مربوط به احزابی است که علاقه‌مند به آقای هاشمی و روش ایشان و توسعه ایران هستند و امیدواریم که اگر این افراد هم به مجلس بروند همین خط‌مشی را ادامه خواهیم داد. اگر از اصولگرایان هم کسانی هستند که علاقه‌مند به مشی آقای هاشمی و ادامه آن هستند امیدواریم که موفق باشند.»

کرباسچی همچنین درباره کم تجربه بودن اعضای این لیست در امر قانون‌گذاری عنوان کرد: «حداقل نصف افراد این لیست سابقه قانون‌گذاری را دارند، ولی بالاخره یک وقتی باید این حلقه مجلس باز شود و نمی‌شود که تا ابد همان کسانی که در مجلس بوده‌اند، دوباره به مجلس بروند. این همه صحبت از استفاده از نسل جوان مربوط به کسانی است که سابقه حضور در مجلس را نداشته‌اند. باید تمهیداتی دیده شود تا گردش نخبگان در مجلس اتفاق بیافتد. از طرفی آقایان دارند لیست‌هایی را معرفی می‌کنند که هیچ یک هیچ سابقه‌ای در هیچ کجای سیستم‌های حکومتی و اجرایی و قانون‌گذاری ندارند.»

پاسخ به سؤال در رابطه با فرجام این لیست، این که آیا در نهایت پیروزمندانه می‌تواند جایگاه تازه‌ای برای کارگزاران سازندگی در جریان اصلاحات ایجاد کند و یا انگشت اتهام تمام ۲۱ حزبی که حاضر به مشارکت در لیست بستن نشدند را به سمت این حزب کج می‌کند، چیزی نبود که در این کنفرانس خبری بتوان به آن پاسخ داد. برای اینکه ببینیم در پایان این مسیری که حزب کارگزاران شروع کرده است، نشاط نسبی امروز کماکان برچهره رهبران این حزب و کاندیدا‌های لیست انتخاباتی‌شان باقی خواهد ماند یا یأس ناشی از یک مجلس تماماً اصولگرا جای این نشاط را خواهد گرفت، باید تا آخرین روز هفته جاری صبر کنیم.
 
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير