تیتر امروز

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند
در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند

در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه که مقارن با روز عاشورا منتشر می‌شود با ناصر مهدوی با موضوع "حسین؛ منادی زندگی انسانی" گفتگو کردیم.
ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
مدیرکل محیط‌زیست استان قزوین:

مسئولین قزوینی، توزیع بنزین یورو را جدی بگیرند

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین گفت: بنزین معمولی ۴۰ برابر سوخت یورو آلودگی ایجاد می‌کند و ضروری است که برای کاهش آلودگی بنزین یورو توزیع شود، مسئولین قزوین باید به فکر باشند.

کد خبر: ۴۹۸۸۹
۱۶:۲۵ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸

مسئولین قزوینی، توزیع بنزین یورو را جدی بگیرند

دیدارنیوز ـ حسن عباس‌نژاد، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین در نشست خبری که امروز دوم بهمن به مناسبت روز ملی هوای پاک برگزار شد، تصریح کرد: طی چهار ماه گذشته گلوگاه‌های استان قزوین در امور محیط زیستی و نیروی انسانی را شناسایی کردیم، یکی از مباحثی که سازمان محیط‌زیست باید پیگیری کند ارتقا تنوع زیستی است.
 
وی افزود: ما نیز ارتقا زیست‌گاه‌ها و حیات‌وحش را در برنامه قراردادیم و با توجه به ظرفیت زیست‌محیطی سه منطقه را پیشنهاد دادیم، ۲۷ هزار هکتار از منطقه الموت شرقی ازجمله شیرکوه را به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده جدید پیشنهاد و پیگیری کردیم، در این منطقه که مستعد هستیم گونه‌هایی ازجمله کل، بز، قوچ، میش، پلنگ، خرس و گرگ داریم که امیدواریم تا اسفندماه به ثبت برسد.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین اظهار کرد: گام دیگری که در جهت ارتقا زیستگاه‌های استان برداشتیم ثبت غار قلعه کرد آوج به‌عنوان اولین اثر طبیعی ملی استان است، در این غار فسیل‌هایی از دوره‌های زمین‌شناسی مختلف وجود دارد و پیشنهاد دادیم که این اثر ارزشمند را به‌عنوان اثر طبیعی ملی به ثبت برسانیم.
 
زهکشی تالاب الله‌آباد مسدود می‌شود
وی تأکید کرد: تالاب الله‌آباد علی‌رغم اینکه تأثیرات سویی بر طبیعت دارد، به‌عنوان پناهگاه حیات‌وحش معرفی کردیم و ظرف دو هفته آینده در شورای عالی محیط‌زیست تصویب می‌شود، در تالاب الله‌آباد ۶۰ هزار کانون گردوغبار داریم، ولی دو هزار و ۵۰۰ هکتار به‌عنوان تالاب شناسایی‌شده و تلاش می‌کنیم که احیا صورت بگیرد.
 
عباس‌نژاد بیان کرد: این تالاب سالیانه حدود ۱۷۱۰ تن گردوخاک تولید می‌کند که باید مدیریت شود، یکی از کارکرد‌های تالاب پخش سیلاب است مشکلاتی که در سایر کشور‌ها داریم نیز همین است که تالاب‌ها را تغییر کاربری دادیم آبراه‌های سنتی را از بین بردیم بنابراین آب در سطح شهر‌ها و روستا‌ها منتشر می‌شود.
 
وی یادآور شد: در تالاب الله‌آباد سه اتفاق رخ‌داده است، یکی همین امر است که ما آبراه‌های سنتی را در سال‌های گذشته از بین بردیم و تغییر کاربری دادیم، همچنین عدم تعادل دام و مرتع مورد دیگری است که در تالاب با آن روبه‌رو هستیم در این تالاب بیش از ظرفیت دام واردشده و پوشش گیاهی از بین رفته است و به کانون گردوغبار تبدیل‌شده است.
 
این مسئول خاطرنشان کرد: سومین موردی که در این تالاب موردتوجه است تخلیه آب زهکشی است که سازمان جهاد کشاورزی با کاربری تعیین‌شده در آنجا احداث کردند که با توجه به هماهنگی‌های انجام‌شده زهکشی مسدود و تعطیل می‌شود.
 
وی تصریح کرد: این زهکشی برای ۱۵ سال طراحی‌شده و عمر مفید آن تمام‌شده است، مجوزی هم برای ادامه فعالیت آن صادر نکردیم، حدود ۱۵ کیلومتر زهکشی شده است که ما باید تصمیم بگیریم مسدود کنیم یا نه؛ نمی‌شود به هر بهانه‌ای سلامت مردم را به خطر بیاندازیم بررسی و مطالعه شده است که ۱۷۱۰ تن در سال گردوغبار از تالاب به شهر‌ها می‌آید بنابراین باید زهکشی را مسدود کنیم.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین بیان کرد: برای احیای تالاب باید به آب‌های مازاد موجود در استان توجه کنیم در حال حاضر این آب‌ها مثل آب‌های تصفیه‌خانه‌ها مدیریت نشده است، ما هماهنگ می‌کنیم و این آب‌ها را به سمت تالاب الله‌آباد منتقل می‌کنیم، پساب صنعتی و شهری در تصفیه‌خانه و در مسیر به‌صورت بیولوژیک تصفیه می‌شود و به تالاب الله‌آباد می‌رسد، کمیته استانی تشکیل و تأمین اعتبار برای سال آینده پیش‌بینی‌شده است.
 
۲۵ قلاده پلنگ در قزوین وجود دارد
وی در ادامه با اشاره به حیات‌وحش قزوین اظهار کرد: در حوزه حیات‌وحش استان قزوین تنوع زیستی بالایی دارد و جمعیت خوبی از گربه‌سانان داریم، طبق آمار سال‌های گذشته ۲۵ قلاده پلنگ در استان داریم و اگرچه آمار‌های تأیید نشده بیشتر از آن است؛ در این حوزه نیز دو طرح را در اولویت قراردادیم یک طرح رهاسازی گوزن زرد در طارم سفلی است، این گوزن‌ها از منطقه آذربایجان و خوزستان به این منطقه آورده می‌شود.
 
عباس نژاد افزود: همچنین حفاظت از گونه‌های نادر مانند پلنگ و خرس را نیز در برنامه قرارگرفته است، همچنین منطقه ۴۰۰ هکتاری در منطقه فتح‌آباد بویین‌زهرا برای تکثیر و پرورش آهو در نظر گرفته‌شده و مطالعات لازم انجام‌شده است و رهاسازی آهو در این منطقه صورت می‌گیرد.
 
وی تأکید کرد: در استان قزوین بیماری خطرناک حیات‌وحش امکان ابتلا به انسان در استان شناسایی نشده و مورد خاصی نداشتیم، همچنین برابر سرشماری صورت گرفته حیات‌وحش استان قزوین نسبت به سال گذشته دو درصد رشد داشته است.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین بیان کرد: در حوزه شکار و صید نیز طی ۹ ماه اخیر ۴۹ پرونده تخلف و ۵۹ متهم داشتیم، همچنین ۵۳ زنده گیری پرندگان داشتیم که دستگیر شدند، ۱۵ مورد شروع به شکار داشتیم و ۲۹ قبضه سلاح شکاری غیرمجاز نیز کشف‌شده است.
 
وی تصریح کرد: توزیع علوفه در مناطق محافظت‌شده انجام می‌شود و مشکلی نداریم هرکجا که مشکل داشتیم از علاقه‌مندان به حیات‌وحش و تشکل‌های دعوت می‌کنیم که با ما همراه شوند و علوفه تولید می‌کنیم، در منطقه باشگل نیز علوفه برای آهو‌ها توزیع می‌شود.
 
۴۰۰ نقطه استان پتانسیل ایجاد آلودگی دارند
عباس‌نژاد خاطرنشان کرد: در حوزه مباحث مربوط به محیط انسانی ۴۰۰ نقطه در استان به‌عنوان نقاط و واحد‌های دارای پتانسیل ایجاد آلودگی شناسایی شدند، برای این واحد‌ها شناسنامه تهیه و نوع آلودگی‌ها مشخص و برنامه پایش و مدیریت برای آن‌ها تهیه‌شده است.
 
وی افزود: محیط‌زیست استان در حوزه آلودگی صنعتی با کسی تعارف ندارد، به هر واحدی اگر اخطار دهیم و آلودگی برطرف نشود به دادگاه معرفی می‌شود، اگر تشخیص دهیم میزان آلودگی بالا است آن واحد را بدون هیچ ملاحظه‌ای مسدود می‌کنیم.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین تأکید کرد: آلودگی هوای شهر‌ها هرروز بیشتر می‌شود و ۶۵ تا ۷۰ درصد آلودگی‌ها مربوط به وسایل نقلیه است چراکه خودرو‌ها استاندارد و از سوخت مناسبی برخوردار نیستند، در حال حاضر در استان قزوین تنها گازوئیل یورو تولید می‌شود، اما بنزین یورو تولید نمی‌شود با طیف آلودگی که داریم نباید سوخت غیر یورو توزیع شود.
 
وی افزود: مسئولین باید به فکر باشند چراکه بنزین معمولی ۴۰ برابر سوخت یورو آلودگی ایجاد می‌کند و ضروری است که برای کاهش آلودگی بنزین یورو توزیع شود، استان قزوین ازنظر ناوگان حمل‌ونقل اتوبوسرانی خوب عمل کرده و نوسازی صورت گرفته است و در این حوزه مشکلی نداریم.
 
عباس‌نژاد بیان کرد: تعداد تاکسی‌های فرسوده در استان قزوین بسیار زیاد است و می‌توان گفت ۷۰ درصد تاکسی‌ها فرسوده هستند و همین امر به آلوده شدن هوا دامن می‌زند، اگرچه در حال حاضر ایستگاه سنجش آلودگی در قزوین کم داریم و نمی‌توانیم آمار دقیقی ارائه دهیم.
 
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قزوین داریم، یک ایستگاه سنجش آلودگی به‌تازگی در آبیک افتتاح‌شده است و ایستگاه دیگری در الوند در حال افتتاح است، ظرفیت استان در حوزه سنجش آب و سنجش آلودگی هوا باید ارتقا پیدا کند، محیط‌زیست به‌تن‌هایی نمی‌تواند تأمین اعتبار کند.
 
واحد‌های صنعتی اصلی‌ترین عامل آلودگی آبیک هستند
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین اظهار کرد: در حال حاضر ۱۴ دستگاه متولی محیط‌زیست در استان هستند که از این‌ها می‌خواهیم برای خریداری و نصب دستگاه سنجش کمک کنند، هزینه تأمین هر دستگاه نیز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است و حداقل باید سه ایستگاه سنجش آنلاین نصب شود تا بدانیم ورودی، خروجی و منبع آلودگی کجاست و با آن برخورد شود.
 
وی تأکید کرد: در حال حاضر سیاهه انتشار نداریم استان باید همت کند سیاهه انتشار داشته باشیم و طبق آن با آلودگی موجود آشنا شویم، در بحث خاک نیز آلودگی داریم، اما مطالعه نشده است و نمی‌دانیم در کدام منطقه ما آلودگی و از چه نوعی وجود دارد.
 
عباس‌نژاد یادآور شد: در حال حاضر ۲۵ درصد آلودگی‌ها مربوط به صنایع و واحد‌های آلاینده است که بخشی از آن به آبیک برمی‌گردد، آلودگی آبیک سال‌ها وجود داشته است، اما چون دستگاه سنجش نداشتیم میزان آن را نمی‌دانستیم، شهر کوچکی مثل آبیک نباید این میزان آلودگی داشته باشد.
 
وی تصریح کرد: نیروگاه، کارخانه سیمان آبیک، معادن فعال و خودرو‌های گذری از اتوبان منبع اصلی آلودگی هوا در شهر آبیک است، اما عامل اصلی صنایع و معادن است، درزمانی که آلودگی به مرز هشدار رسید در آبیک کمیته اضطرار تشکیل دادیم و از فعالیت واحد‌های آلاینده به‌صورت موقت جلوگیری شد و مشاهده کردیم که آلودگی کاهش یافت.
 
شهرداری مسئول اصلی پسماند است
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین با اشاره به سایت پسماند محمدآباد قزوین، یادآور شد: برای بررسی وضعیت پسماند محمدآباد به همراه استاندار و مسئولین از این سایت بازدید کردیم، درنهایت آنچه می‌شود بیان کرد این است که شهرداری نباید خود را کنار بکشد چراکه ما بر اساس ماده هفت قانون مدیریت پسماند شهرداری را مسئول می‌دانیم.
 
وی افزود: برای ما اهمیت ندارد در حال حاضر مدیریت سایت بر عهده کیست، اما شهرداری را مسئول اصلی می‌دانیم، شهردار جدید در این حوزه خوب ورود پیداکرده است و در حوزه پسماند قرار است به‌خوبی وارد شود، ما شناختی نسبت به پسماند قزوین نداریم، چون مطالعاتی صورت نگرفته است و اطلاعات مناسبی وجود ندارد.
 
عباس‌نژاد یادآور شد: تا شناخت نداشته باشیم نمی‌توانیم قضاوت و برنامه‌ریزی کنیم، هرسال باید میزان پسماند استان پنج درصد کاهش پیدا کند، اما این اتفاق نیفتاده است، در سال‌های گذشته باید تفکیک از مبدأ صورت می‌گرفت، اما اتفاقی نیفتاد و در لندفیل برای دفن نیز برنامه‌ای نداریم.
 
وی یادآور شد: مدیریت این سایت را از شهرداری می‌خواهیم و هر دو هفته محیط‌زیست نظارت می‌کند و بهانه‌ای را نمی‌پذیریم، در حوزه روستایی نیز کار خوبی شروع‌شده و چهار لندفیل برای مناطق روستایی الموت با ملاحظات زیست‌محیطی در نظر گرفتیم و امیدواریم تحولی در این حوزه صورت بگیرد.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین بیان کرد: پسماند صنعتی دغدغه اصلی ما است، اجازه نمی‌دهیم هیچ پسماند صنعتی وارد استان ما شود، سامانه ملی طراحی‌شده است و که هرگونه ورود پسماند از هر جای کشور وارد سامانه باید ثبت و به‌صورت قانونی بررسی شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۵ تير
امروز يکشنبه ۱۵ تير
امروز يکشنبه ۱۵ تير
امروز يکشنبه ۱۵ تير