دیدارنیوز - فریده اولادقباد درباره پذیرش مشروط لایحه اعطای تابعیت ایران به فرزندان مادر ایرانی با پدر خارجی گفت: فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برای به ثمر رسیدن این لایحه تلاش بسیاری کرد و باید بگویم بنا به درخواست این فراکسیون، با همکاری رئیس مجلس شورای اسلامی لایحه مذکور در اولویت کار پارلمان قرار گرفت.
وی تاکید کرد: لایحه اعطای تابعیت ایران به فرزندان مادر ایرانی با پدر خارجی منطبق بر آموزههای اسلامی است و به حق زنان ایرانی میپردازد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کودکان حاصل از اینگونه ازدواجها شناسنامه که سند هویت است را دارا نیستند که باعث طرد شدن آنان از جامعه میشود. بنابراین باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شوند.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان به صورت مشروط این لایحه را پذیرفته است، اظهار داشت: این کودکان دارای حقوق شهروندی و انسانی هستند و باید از امکانات بهداشتی و آموزشی بهرهمند شوند، امیدوارم ایرادات هرچه سریعتر برطرف شوند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کودکان حاصل از چنین ازدواجهایی علاوه بر دغدغه هویت، دغدغه تحصیل که بسیار مهم است و بر سرنوشت و آیندهشان بسیار تاثیرگذار است را هم دارند که انشاالله با رفع هرچه زودتر ایراد گرفته از سوی شورای نگهبان و اجرایی شدن این لایحه باتوجه به اینکه اکنون در فصل تابستان قرار داریم آنان بتوانند در سال جدید تحصیلی به حق خود برسند.
وی تاکید کرد: واقعیت جامعه این است که دختران ایرانی با مردان خارجی که کاری هم نداریم از کدام کشور هستند ازدواج میکنند و فرزندان آنان با توجه به قانون کشور که تابعیت از سوی پدر است، بیشناسنامه میمانند که خود مشکلات فروانی را به وجود میآورد.
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه چنین کودکانی در دهکهای پائین جامعه زندگی میکنند، گفت: کودکانی که ماحصل ازدواج دختران ایرانی با مردان خارجی هستند به دلیل اینکه شناسنامه ندارند در آمارهای رسمی لحاظ نمیشوند تا از کمک نهادهای مانند بهزیستی و کمیته امداد بهره گیرند بنابراین با گرفتن تابعیت ایرانی میتوانند از این کمکها استفاده کنند.
وی افزود: تصویب لایحه مهمی همچون اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی ضمن حل معضل بیهویتی کودکان، گامهای خوبی را در راستای حقوق شهروندی برمیدارد که به طور یقین بارقه امیدی را در دل این کودکان و مادرانشان ایجاد میکند.
به گفته اولاد قباد وجود کودکان بیشناسنامه و بیهویت میتواند تبعات اجتماعی و امنیتی با خود به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: به گفته مسئولان حدود یک میلیون کودک بیشناسنامه که مادران آنان با مردان خارجی ازدواج کردهاند وجود دارد که به خاطر قوانین کشور فاقد مدرک هویتی هستند آن هم به دلیل اینکه این نوع ازدواجها در بانکهای اطلاعاتی کشور ثبت نمیشود، طبیعتا اطلاعات فرزندان حاصل از این ازدواج هم جایی ثبت نمیشود بنابراین حاکمیت هویت افراد را نخواهد داشت.
نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نداشتن هویت و شناسنامه باعث بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی میشود که هر دو این موارد بسیار مهم است، بنابراین نمایندگان مجلس تمامی همت خود را به کار بستند و لایحهای را تحت عنوان اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی به تصویب برسانند .
وی خاطرنشان کرد: پیش از تصویب این لایحه، کودکانی که مادر آنان ایرانی و پدرشان خارجی بود، بعد از سن ۱۸ سال میتوانستد برای درخواست تابعیت ایرانی اقدام کنند اما با تصویب این لایحه، مادران میتوانند برای فرزندان خود درخواست تابعیت داشته باشند که قطعا این کار میتواند تبعات اجتماعی این معضل را از بین ببرد.
اولادقباد در خاتمه تاکید کرد: انشاالله با تصویب اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی معضل بیهویتی این کودکان حل خواهد و زندگی آنان سر و سامان خواهد گرفت و از سوی دیگر زن ایرانی جایگاهی را در حوزه بینالملل برای خود به دست خواهد آورد زیرا این لایحه اجازه میدهد مادران برای تابعیت فرزندانشان اقدام کنند که در نوع خود قانون بسیار بسیار خوبی است.