تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
تحلیل "دیدارنیوز" از موضع رهبر انقلاب در خصوص عدم مذاکره با آمریکا؛

معنای مخالفت رهبر انقلاب با هرگونه مذاکره با امریکا در دیدار با شینزو آبه چیست؟

در وضعیت کنونی که امریکا در یک جنگ و خصومت همه جانبه و تهدید‌های مداوم علیه تهران قرار دارد سخن از مذاکره، بیشتر یک فریب مزورانه است. به عبارت دیگر امریکا می‌خواهد در مذاکرات خود به ایران بگوید چرا چنین خصومت و تحریم‌هایی را علیه ایران بکار گرفته است و به طور ضمنی تایید و امضای جمهوری اسلامی ایران را زیر این تحریم‌ها و فشار‌ها بگذارد و بعد برای ادامه مذاکرات به منظور رفع آن‌ها از ایران در حوزه مسائل موشکی و هسته‌ای امتیاز بگیرد و در واقع نتیجه مذاکرات برای ایران برد – باخت به نفع امریکا خواهد بود.

کد خبر: ۲۷۵۵۸
۲۱:۵۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
دیدارنیوزـ امیر دبیری مهر: هنوز چند ساعتی از دیدار نخست وزیر ژاپن با رهبر جمهوری اسلامی ایران نگذشته که تحلیل‌های بسیار متفاوتی از موضع صریح و قاطع آیت الله خامنه‌ای در حال انتشار است. مخالفان ایشان می‌گویند با این موضع گیری، فضای افزایش خصومت بین ایران و امریکا تشدید خواهد شد و گزینه جنگ تقویت می‌شود. علاقمندان ایشان هم این موضع گیری را کاملا انقلابی و موجب افزایش اقتدار نظام سیاسی در برابر فشار‌های امریکا می‌دانند. فارغ از درستی یا نادرستی این تحلیل‌ها که بیشتر ناظر به مسائل داخلی ایران و حب و بغض‌های شخصی است قصد دارم در این نوشته از منظر سیاست خارجی و فنون دیپلماسی به این موضع گیری نگاه کنم.

دولت دونالد ترامپ که شدیدترین تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران اجرا کرده و واقعا مشکلات جدی در معیشت مردم ایران ایجاد کرده است سیاستی کاملا تهاجمی علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است. یعنی ترامپ و تیم او در امریکا حتی یکبار هم بابت این تحریم‌های غیر انسانی علیه مردم ایران از ملت ایران عذرخواهی نکردند بلکه در موضعی تهاجمی و طلب کارانه از تشدید آن سخن می‌گویند و ادعا می‌کنند این تحریم‌ها به علت سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان است، در حالی که بسیاری از محدودیت‌ها و مشکلات ناشی از تحریم اساسا هیچ ربطی به سیاست‌های نظام سیاسی ندارد مانند محدودیت صدور ویزا برای ایرانیان یا محدودیت مبادلات مالی ایرانیان خارج از کشور که هیچ نسبت و ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران ندارند.

این رویکرد ترامپ بدین معناست که ترامپ تا اطلاع ثانوی قصد هیچ گشایشی در روابط ایران و امریکا ندارد و فقط با نمایش‌های دیپلماتیک، قصد لاپوشانی کردن این سیاست تهاجمی را دارد و می‌خواهد مزورانه این طور وانمود کند که قصد بهبود روابط با ایران را دارد، در حالی که واقعا چنین نیست. همه فعالان دیپلماسی و آگاهان به ظرایف سیاست خارجی می‌دانند که هر گونه مذاکره‌ای باید در شرایط برابر و درباره موضوعات مشخص انجام شود. در وضعیت کنونی که امریکا در یک جنگ و خصومت همه جانبه و تهدید‌های مداوم علیه تهران قرار دارد سخن از مذاکره، بیشتر یک فریب مزورانه است. به عبارت دیگر امریکا می‌خواهد در مذاکرات خود به ایران بگوید چرا چنین خصومت و تحریم‌هایی را علیه ایران بکار گرفته است و به طور ضمنی تایید و امضای جمهوری اسلامی ایران را زیر این تحریم‌ها و فشار‌ها بگذارد و بعد برای ادامه مذاکرات به منظور رفع آن‌ها از ایران در حوزه مسائل موشکی و هسته‌ای امتیاز بگیرد و در واقع نتیجه مذاکرات برای ایران برد – باخت به نفع امریکا خواهد بود. در چنین فضایی رهبر ایران مذاکره را ناممکن و غیر مفید می‌داند، زیرا هر گونه مذاکره در واقع امر، بازی در زمین ترامپ است و فایده‌ای بر آن مترتب نیست.

بدیهی است برای مذاکره با امریکا باید مقدماتی فراهم شود که همه این مقدمات در اختیار امریکاست ومهمترین پیام غیر مستقیم رهبر جمهوری اسلامی برای ترامپ این است که تا مقدمات عملی این مذاکرات فراهم نشود از مذاکره خبری نیست و این واشنگتن است که باید برای رسیدن به نقطه شروع مذاکرات گام‌های عملی بردارد. مهمترین گام عملی امریکا برای رسیدن به مذاکره، رفع تحریم‌ها و محدودیت‌ها و نشان دادن حداقل حسن نیت به ایران است. فراموش نکنیم وقتی اوباما تا حدودی حسن نیت از خود نشان داد و سه نامه به رهبر جمهوری اسلامی ایران نوشت و برخی اقدامات عملی هم انجام داد آیت الله خامنه‌ای به دو نامه او پاسخ داد و مذاکرات دو کشور در سطح وزیران خارجه صورت گرفت که منتهی به برجام شد. بنابر این نباید موضع گیری آیت الله خامنه‌ای را صرفا ایدئولوژیک و انقلابی تفسیر کرد بلکه این موضع گیری صریح و قاطع در چارچوب واقع گرایی سیاسی هم قابل درک است.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
سعید.امیرخانی فراهانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
0
0
وصلی الله محمد وآل محمد ولعنةالله علی اعدائهم و منکری فضائلهم و مناقبهم و مخربی شریعتهم و غاصبی خلافتهم و حقوقهم اجمعین من الاولین و الاخرین و عجل فرجهم.اساسا من متوجه نمیشم چه مذاکره ای ؟حقیقتا چه مذاکره ای ما باید با این مردک مادون حیوان انجام دهیم؟؟؟؟انصافا رهبر بسیار زیبا ترامپ را نقره داغ کرد.زیرا با انسان متکبر بر اساس آموزه های نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار(صلوات الله علیهم اجمعین) باید با تکبر برخورد کرد.ترامپ از زمانیکه اومد بصورت کامل فوکوس کرده رو ایران.چرا؟خب روشنه.اینها چه دمکرات و چه جمهوری خواه تفاوت نمیکند لکن محافل صهیونیستی خط مشی ایالات متحده راترسیم میکند ودراین موضوع شکی وجود ندارد.روسیه و چین و بریتانیا و آلمان وفرانسه هم دست کمی از آمریکا ندارند.به قول امام راحل که فرمودند:آمریکا از انگلیس بدتر،اانگلیس از آمریکا بدتر،شوروی (روسیه)از هر دو بدتر،همه از هم بدتر.
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی