دیدارنیوز - مهدی نوید ادهم (دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش) در خصوص چرایی تداوم تنبیه بدنی در مدارس و در واکنش به آسیب چشمی یک دانش آموز بر اثر ضربه مدرس دوره خود در یکی از هنرستانهای کاردانش منطقه ۵ گفت: بارها اعلام کردهایم که تنبیه بدنی در مدارس آموزش و پرورش ممنوع است و با متخلفان به شدت برخورد میشود. وزارت آموزش و پرورش تاکنون هر موردی که در خصوص تنبیه بدنی مطرح بوده را به صورت یک مورد خاص پیگیری کرده ایم.
وی با بیان اینکه این گونه رفتارها به هیچ وجه مورد تایید نیست، گفت: اگر علیرغم همه اطلاع رسانیها و آموزشهایی که انجام دادهایم، چنین رفتاری از سوی کارآموزانی که به هنرستانها معرفی میشوند و یا از سوی مدیر و معلمان صورت بگیرد، قطعا با آنها برخورد خواهد شد.
ادهم در پاسخ به این سوال که آیا نباید نظارتی برای ورود کارآموزان به مدرسه صورت بگیرد تا به دانشآموزان آسیب وارد نکنند؟ گفت: قطعا همین طور است، به همین دلیل ارتباط ما با این شرکت قطع خواهد شد. اگرچه این افراد نیروهای ما نیستند، اما شرکتی که طرف قرارداد با آموزش و پرورش است باید مواردی از جمله نوع برخورد با دانش آموزان را رعایت کند، در غیر این صورت با آنها برخورد میکنیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به خبر استعمال دخانیات و مصرف قرص روانگردان در یکی از مدارس دخترانه منطقه ۲۲ تهران گفت: مدیر مدرسه، مشاوران و مربیان تربیتی ماموریت دارند که این نوع مسائل را کنترل کنند، گرچه در سطح کشور هم این اقدام صورت میگیرد. در این میان اگر غفلتی صورت بگیرد یا مدرسه موفق به شناسایی نشود، مسئولان مدرسه مورد برخورد قرار خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: سیاست وزارتخانه پاک نگهداشتن فضای مدارس آموزش و پرورش از این نوع آلودگیها است، چه این آلودگی در زمینه مواد مخدر و قرص روانگردان باشد چه مسائل اجتماعی دیگر.
ادهم در پاسخ به این سوال که این آسیب علاوه بر شناسایی نیازمند پیشگیری است و آیا پیشگیری لازم برای جلوگیری از مصرف موادمخدر در میان دانش آموزان صورت میگیرد؟ گفت: قطعا پیشگیری خواهد شد، ولی این آسیب در مدارس فراوانی ندارد. میدانید که این مسائل در جامعه زیاد است، ولی محیط مدارس ما امن و پاک است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: علت افزایش آمار مصرف مواد مخدر در سن دانشآموزی مربوط به بیرون مدرسه است و نمیتوان آن را به مدارس تعمیم داد، من نیز به هیچ وجه مصرف مواد مخد در مدرسه را تایید نمیکنم، مدارس ما پاک هستند، اما امکان آلوده شدن بچهها در سن دانش آموزی وجود دارد.
ادهم با بیان اینکه برخی از والدین برای حمل مواد مخدر از فرزندان خود استفاده میکنند، گفت: پدر و مادرانی هستند که فرزندانشان را برای حمل مواد مخدر به کار میگیرند، اما حمل مواد در مدرسه رخ نمیدهد، زیرا مدیران و معلمان ما روی این مساله حساسیت زیادی دارند.
وی افزود: سن استفاده از مواد مخدر (سنتی و جدید) پایین آمده و این مساله در سنین دانشآموزی نیز وجود دارد اما اینکه دانش آموزان در مدرسه مواد مصرف میکنند مورد تایید ما نیست. به هر حال همین دانش آموز در این سن عضو خانواده است و در جامعه حضور دارد و ممکن است در همان جامعه آلوده شده باشند. من این را قبول دارم، اما آماری از آن ندارم.
او اظهار داشت: در مواقعی که دانش آموزان در معرض آلودگی و یا آلوده شده باشند، هم پیشگیری و هم خدمات درمانی انجام خواهد شد. برای پیشگیری ما طرح نماد را داریم که شناسایی، پیگشیری و آگاهی رساندن به دانش آموزان توسط مشاوران توسط این طرح صورت میگیرد. البته درمان وظیفه ما نیست ما فقط افرادی که آسیب دیده و آلوده شدهاند را به مراکز درمانی معرفی میکنیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اگر نظارتی در مدرسه وجود نداشته باشد، ناشی از کوتاهی مدیر است و اگر در حد تخلف باشد، باید با آن شخص برخورد قانونی شود.