تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...

ناسخ و منسوخ در نامۀ امام خمینی به آیت‌الله منتظری

احمد منتظری درباره دو نامه امام خمینی به آیت‌الله منتظری در فروردین ماه ۶۸ نوشت: همۀ ما می‌دانیم که آیت‌الله خمینی در تاریخ ۸/۱/۶۸ نامه‌ای خطاب به آیت‌الله منتظری منتشر کرد که در همۀ رسانه‌ها منتشر شد. بعدها پس از بالا گرفتن برخی مناقشات سیاسی، عده‌ای مدعی وجود نامۀ دیگری از آیت‌الله خمینی به تاریخ ۶/۱/۶۸ شدند و ضمن انتشار مفاد آن با ادبیات و مضمون بعضاً متفاوت، آن را نظر قطعی آیت‌الله خمینی در بارۀ آیت‌الله منتظری دانستند.

کد خبر: ۲۱۲۶۶
۱۲:۲۰ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷

دیدارنیوز - احمد منتظري درباره نامه امام خمینی به آیت‌الله منتظری نوشت: همۀ کسانی که با ادبیات دینی آشنایی دارند از اصل ناسخ و منسوخ با خبرند. ساده‌ترین تعریف برای ناسخ و منسوخ این است که اگر فردی در بارۀ موضوع واحدی نظری داد و بعد نظرش را به هر دلیلی در بارۀ همان موضوع عوض کرد، نظر اولش لغو یا نسخ تلقی می‌شود و نظر دوم‌اش به عنوان نظر نهایی و قطعی او به شمار می‌آید. بدین ترتیب، نظر اول منسوخ و نظر دوم ناسخ نام می‌گیرد.

از طرفی همۀ ما می‌دانیم که آیت‌الله خمینی در تاریخ ۸/۱/۶۸ نامه‌ای خطاب به آیت‌الله منتظری منتشر کرد که در همۀ رسانه‌ها منتشر شد. بعدها پس از بالا گرفتن برخی مناقشات سیاسی، عده‌ای مدعی وجود نامۀ دیگری از آیت‌الله خمینی به تاریخ ۶/۱/۶۸ شدند و ضمن انتشار مفاد آن با ادبیات و مضمون بعضاً متفاوت، آن را نظر قطعی آیت‌الله خمینی در بارۀ آیت‌الله منتظری دانستند.

من در اینجا در صدد تشکیک در سندیت نامۀ ۶/۱ نیستم و در عین حال، چون به فرمایش امام علی می‌کوشم تا "فرد را با حق بسنجم نه حق را با فرد" نظر آیت‌الله خمینی در بارۀ موضوعات مختلف از جمله نظرش در بارۀ آیت‌الله منتظری برای‌ام علی‌السویه است.

با این حال، نه از باب سندیت، بلکه از نقطه نظر موضع شناسی و کشف نظر نهایی آیت‌الله خمینی نسبت به آیت‌الله منتظری، روشن است که نامۀ ۸/۱ نامۀ ۶/۱ را آشکارا نسخ و لغو کرده و از این جهت بود و نبود نامۀ ۶/۱ یکسان است.

در اینجا، اما این پرسش پیش می‌آید که پس چرا برخی محافل به رغم نسخ نامۀ ۶/۱ همچنان بر آن تأکید و بخصوص در این روز‌ها آن را تبلیغ می‌کنند؟

دلیل اولش این است که آن‌ها نظر نهایی و قطعی آیت‌الله خمینی در بارۀ آیت‌الله منتظری را که در نامۀ ۸/۱ مطرح شده است قبول ندارند و به انحاء مختلف می‌کوشند از زیر بار تعهدات آن شانه خالی کنند. دلیل دوم هم این است که اصل بدیهی ناسخ و منسوخ را نمی‌پذیرند و به عمد آن را نادیده می‌گیرند.

نپذیرفتن اصل ناسخ و منسوخ اما برای این محافل ممکن است بی‌هزینه هم نباشد! همۀ ما می‌دانیم که آیت‌الله خمینی در اواخر عمر خود وصیت‌نامه‌اش را تغییر داد؛ بنابراین باید وصیت‌نامۀ اولیه‌ای نیز در کار باشد. حالا که ناسخ و منسوخ برای عده‌ای فاقد اعتبار است، طبعاً انتشار وصیت‌نامۀ ابتدایی نیز می‌تواند در روشن‌تر کردن افکار و مواضع آیت‌الله خمینی مفید باشد! 

چرا آن وصیت‌نامه منتشر نمی‌شود؟
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
0
0
من با نظریه ایشان کاملا موافقم
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی