تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم آغاز شد/ گروسی هم به ایتالیا آمد/ ادعای یک خبرنگار درباره مذاکرات مستقیم
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم آغاز شد/ گروسی هم به ایتالیا آمد/ ادعای یک خبرنگار درباره مذاکرات مستقیم

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار می‌شود. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

فارین پالیسی: رئیس‌جمهور بعدی آمریکا باید به توافق هسته‌ای بازگردد

نشریه فارین پالیسی در یادداشتی با اشاره به پایبندی ایران به تعهداتش در برجام تاکید کرد که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا باید به توافق هسته‌ای بازگردد چراکه این کار به نفع آمریکا خواهد بود.

کد خبر: ۲۰۵۲۶
۱۳:۲۹ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷

دیدارنیوز - نشریه فارین پالیسی در یادداشت خود با اشاره به ادامه پایبندی ایران به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) علی‌رغم خروج رئیس جمهور آمریکا از این توافق نوشت: به نظر می‌آید که تهران نشان داده است که اگر بتواند تا سال ۲۰۲۱ در برابر فشار اقتصادی تاب بیاورد، رئیس جمهور جدید آمریکا می‌تواند از تصمیم دونالد ترامپ پیروی نکند و به توافق هسته‌ای بازگردد.

اولین سوالی که در اینجا به وجود می‌آید این است که آیا پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا باید دوباره وارد توافق هسته‌ای شود؟ پاسخ مثبت است، چراکه برجام یکی از محکم‌ترین و با جزئیات‌ترین توافق هسته‌ای است که تاکنون به دست آمده است و حتی پس از خروج آمریکا نیز دقیقاً همان‌طور که طراحی شده کار می‌کند؛ برنامه هسته‌ای ایران محدود شده و مهم‌تر از آن، جمهوری اسلامی تاکنون به تعهداتش عمل کرده است.

برجام توافقی بین‌المللی است که میان آمریکا، متحدان اروپایی، روسیه، چین و ایران در سال ۲۰۱۵ حاصل شد و در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید. اگر آمریکا تحت ریاست جمهوری جدیدش بخواهد که نقش خود به عنوان یک رهبر جهانی را که به تعهدات بین‌المللی‌اش عمل می‌کند مجدداً کسب کند، بازگشت به توافق هسته‌ای اقدامی ضروری است.

اما سوال پیچیده‌تر این است که آمریکا چگونه می‌تواند به توافق هسته‌ای بازگردد. ورود دوباره به این توافق نباید به همان سادگی خروج از آن اتفاق بیفتد. آمریکا باید از فشاری که به دلیل خروج ترامپ از توافق به دست آورده استفاده کند و به ایران و جهان این پیام را بفرستد که به‌طور حتم می‌تواند به توافق بازگردد اما ابتدا باید مذاکره کند.

از آنجایی که تهران تصمیم گرفته است ماندن در توافق علی‌رغم خروج آمریکا به نفعش است، بازگشت واشنگتن و در ادامه رفع تحریم‌ها یک امتیاز یک‌جانبه به ایران خواهد بود. آمریکا این توانایی را دارد که در ازا چیزی بخواهد اما در عین حال، باید واقع بین باشد و درخواست زیادی نداشته باشد زیرا بازگشت به توافق هسته‌ای به نفع آمریکا خواهد بود. تهران نیز اگرچه خواهان رفع تحریم‌ها است نباید همچون یک تسلیم شده در برابر آمریکا دیده شود که از نظر دولت ایران، تاکنون توافق هسته‌ای را نقض کرده است.

فارین پالیسی در ادامه با بیان اینکه آمریکا باید از این فرصت برای متعهد کردن ایران بر سر یک سری مسائل کلیدی استفاده کند، نوشت: یک رئیس جمهور دموکرات در آینده به‌طور حتم برای رفع تحریم‌های ایران و بازگشت به توافق هسته‌ای با چالش‌های سیاسی ازجمله از سوی کنگره مواجه خواهد بود. از این رو، ایجاد یک توافق با ایران برای دست کم گفت‌وگو بر سر مسائل منطقه‌ای و موشک‌ها و ایجاد یک مسیر بین‌المللی برای انجام این کار، می‌تواند کسب حمایت سیاسی داخلی کمک کند.

چنین اقدامی گام‌های عملیاتی را برای رسیدگی به موضوعات مورد مناقشه در توافق هسته‌ای که پیشتر رئیس جمهور ترامپ به آنها انتقاد داشت و زمینه را برای رسیدگی به دیگر موضوعات مورد نگرانی فراهم خواهد کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها