دیدارنیوز - با وجود جدیدترین اظهارات برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند آمریکا پس از منقضی شدن معافیتهای فعلی در چهارم مه، معافیتهای جدیدی صادر کند. آنها پیش بینی میکنند سیر قیمتهای نفت نهایتاً در تمدید معافیتها تعیین کننده باشد.
خریداران بزرگ نفت ایران شامل چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه در نوامبر معافیت شش ماههای برای ادامه خرید نفت از ایران دریافت کردند و در مقابل، قول دادند اتکای خود به نفت ایران را کمتر کنند.
شرکت "JXTG نیپون اویل اند انرژی" که بزرگترین پالایشگر ژاپن است پس از سه ماه وقفه پس از دریافت معافیت از تحریمهای آمریکا، هفته جاری بارگیری نفت ایران را از سرگرفت.
طبق آمار پلاتس ، انتظار میرود این محموله در نفتکش Eneos Breeze از نوع VLCC بارگیری شود.
سخنگوی این شرکت روز دوشنبه ازسرگیری خرید نفت ایران در فوریه را تأیید کرد اما درباره برنامه خرید اظهارنظر نکرد.
برایان هوک در مصاحبه با شبکه تلویزیونی NHK ژاپن گفت: معافیتهای نوامبر برای جلوگیری از جهش قیمت نفت طراحی شدهاند و به نظر میرسد عرضه نفت به حد کافی برای تأمین تقاضا در سال جاری وجود داشته باشد.
وی پیام وزارت خارجه آمریکا را که دوباره تکرار و اعلام کرد ما قصد دارد واردات نفت ایران را هر چه زودتر به صفر برسانیم.
هوک گفت: ما قصد نداریم معافیت یا استثنایی برای تحریمها علیه نفت یا بخشهای دیگر قائل بشویم.
شرکت "JXTG نیپون اویل اند انرژی" چهارمین پالایشگر ژاپنی است که بارگیری نفت ایران را ازسرمی گیرد. شرکتهای "شوآ شل"، "فوجی اویل" و "کاسمو اویل" بارگیری نفت ایران به میزان حدود ۴.۹ میلیون بشکه را پس از چهار ماه وقفه در ژانویه آغاز کردند.
طبق محاسبات پلاتس، با توجه به اینکه سایر پالایشگاهها قصد دارند واردات نفت ایران را در فوریه از سر بگیرند، انتظار میرود ژاپن حدود ۱۴ میلیون بشکه نفت ایران را در فاصله ژانویه تا فوریه بارگیری کند.
به این ترتیب میانگین واردات نفت ژاپن از ایران در مدت معافیت ۱۸۰ روزه، به ۷۸ هزار بشکه در روز بالغ خواهد شد که ۴۹ درصد کمتر از ۱۵۳ هزار بشکه در فاصله مه تا اکتبر سال ۲۰۱۸ است.